Ağlayan Pasta Tarifi

Çikolatalı Doğum Günü Pastası Tarifi

Yaş Pasta Tarifi

Alman Pastası Tarifi

Rulo Pasta Tarifi

Mozaik Pasta Tarifi



Etimekli Pasta



Etimekli pasta, mutlaka herkesin bir kere bile olsa tatması gereken bir lezzet. Özellikle bu pastayı öğle yemeğinin veya akşam yemeğinin arkasından sunum yapmalısınız. Kadın günlerin de aranan lezzet haline gelmiş olan etimekli pastanın yapımı da diğer pasta çeşitlerine göre daha kolay olmaktadır. Kremasının ve etimeğinin ağız da erimesi ve arkasından damakta bıraktığı mükemmel lezzet tarifi bir kere yapan kişileri ikinci sefere sürüklemektedir. Dışarıdan bakıldığında her ne kadar beyaz bir krema gibi görülse de içerisinde yatan harika lezzet uyandığında pek çok kişinin gözdesi olacaktır...

Etimekli pasta için malzemeler;

  • 2 paket tuzsuz etimek
  • 1 paket beyaz krem şanti ( 1 su bardağı süt ile çırpılacak)
  • 3 paket mini piknik bisküvi ( kakaolu)
  • 1 su bardağı süt (etimekleri ıslatmak için)
  • 1 paket çikolata sosu

Kreması için;

  • 3 su bardağı pastörize süt
  • 1,5 çorba kaşık tepeleme un
  • 1,5 yemek kaşığı nişasta (mısır)
  • 4 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı (isteğe göre margarin)
Etimekli Pasta

Süslemek için;

  • damla çikolata
  • çekilmiş antep fıstığı
  • Hindistan cevizi

Etimekli Pasta yapılışı;

Etimekli pastanın yapına başlarken önce fazla derin olmayacak yapıda bir tencere alın ve içerisine tereyağı dışında tüm malzemeleri ekleyip karıştıralım Krema kaynama aşamasına geldiğinde içerisine yağı ilave edelim ve tekrardan karıştırmaya devam edelim. Burada kremanı tıpkı hazır bir pasta kreması halini almasını istiyorsanız karışımı bilekleriniz yorulana kadar hızlı, hızlı karıştırmanız gerekir. Kaynamaya başlayan kremayı yaklaşık 3 dakika kadar daha pişirelim ve muhallebi istenilen kıvama geldiğinde ocağın altını kapatıp, kremayı soğuması için bir kenara kaldıralım. Krema soğuduktan sonra mikser yardımıyla çırpalım ve aralarında pütür kaldıysa giderelim. Hazır hale gelmiş olan kremayı bir kenara kaldıralım ve kremşantisini hazırlamaya geçelim.

Bir su bardağı süt ile beyaz krem şantiyi, ilk önce kısık devirde arkasından hızlı devirde 2-3 dakika kadar çırpalım. Hazır hale gelmiş olan krem şantiyi buzdolabına kaldıralım ve kullanılacak vakit çıkartalım. Etimekleri ıslatmak için sütü bir kasenin içerisine alalım ve etimekleri içerisine batırıp çıkartalım. çıkarttığımız etimekleri dikdörtgen bir cam tepsinin içerisine dizelim. Bütün etimekleri tek sıra halinde tepsiye dizdikten sonra üzerine kremanın yarısını dökelim. Tekrar kalan etimekleri de süt ile ıslatalım ve kremanın üzerine dizelim. Kalan kremayı da son kat olan etimeklerin üst kısma sürelim ve kremanın üzerine de buzdolabında beklemekte olan krem şantiyi bir spatula vasıtasıyla sürelim. Krem şanti sürüldükten sonra pastayı buzdolabına kaldıralım ve soğuması için bekletelim. Pasta yarım saat buzdolabında bekledikten sonra çıkartalım ve servis için sunum tabaklarına alalım. Sunum tabaklarının üzerlerine aldığımız pastala dilimlerini süslemek için kenarlarına Hindistan cevizi, ortasına Antep fıstığı ve damla çikolata serpiştirelim.

Afiyet olsun...







Etimekli Pasta Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

0 Yorum Yapılmış "Etimekli Pasta"



#



Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | RSS Kaynağı | Yardım Forumları

Kolay Pasta Tarifleri, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

DMCA.com

Ağustos - 2014