Ağlayan Pasta Tarifi

Çikolatalı Doğum Günü Pastası Tarifi

Yaş Pasta Tarifi

Alman Pastası Tarifi

Rulo Pasta Tarifi

Mozaik Pasta Tarifi



İmam Sarığı Pastası



İmamın sarığı pastası, ilk gördüğünüzde ne kadar hoş bir pasta diye bileceğiniz şirinliktedir. Özellikle de adından da anlaşıldığı gibi tıpkı bir sarığı anımsatan dış görünüşü ile konuklarınızın tabağında hoş bir estetik oluşturacaktır. Lezzetinin tarifi olmayan bu pasta ile hem gözünüzü hem de gönlünüzü hoş tutacaktır. Görüntüsü ile adından çokça bahsettiren bu pasta, görüntüsünün dışında lezzeti ile de nam salmıştır.

İmamın sarığı pastası malzemeler;

Keki için;

  • 4 tane yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 3 çorba kaşığı vanilya

Kreması için;

  • 3 su bardağı süt
  • 1 yumurta sarısı
  • 1,5 çorba kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta (mısır)
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
İmam Sarığı Pastası

Üzeri için;

  • 90 gr bitter çikolata
  • 3 yemek kaşığı krema

Kenarları için;

  • Yeterli miktarda Hindistan cevizi (1 su bardağı kadar)

Hazırlanışı;

Pastanın yapıma ilk olarak yumurtaları çırparak başlıyoruz. Yumurtaların içerisine şekeri de ekliyoruz ve homojen bir kıvam elde edene dek çırpma işlemini sürdürüyoruz. Akabinde diğer malzemeleri de teker, teker ekleyip karışımı yaklaşık 5 dakika kadar çırpıyoruz.

Hazırlanmış olan kek karışımını yağladığımız fırın tepsisinin içerisine döküp yaklaşık 170 derece de pişiriyoruz. Pişmiş olan kek, diğer kek tarifleri gibi fazla kabarmayacaktır. Pandispanya kıvamına gelmiş olan keki fırının içerisinden alalım ve soğuması için bir kenarda bekletelim. Kek soğurken bu arada kremayı hazırlayalım. Bunun için krema malzemeleri bir tencerenin içerisine alalım ve kaynayana dek pişirelim. Kaynamakta olan karışımı blendır ile 2 dakika kadar çırpalım ve soğuması için ocağın altını kapatıp bekletelim. Krema beklerken soğumuş olan keki bir bardak yardımıyla ( su bardağı veya çay bardağı) kesip kalıbını çıkartalım. Küçük ve yuvarlak kek parçalarının üzerine birer kaşık soğumuş kremadan koyalım ve üzerine diğer kek parçasıyla kapak yapalım. İki kekin arasında krema olacak şekilde bütün kek parçalarını değerlendirelim. Sandviç görünümünde olan keklerin etraflarına da krema sürelim ve arkasından etrafını ortası hariç Hindistan cevizi ile bulayalım.  Akabinde bitter çikolatayı eritelim ve kekin krema sürülmemiş kısmına (üst orta) dökelim. Hazır hale gelmiş olan pastayı buzdolabına kaldıralım ve soğuması için bekletelim. Soğumuş olan pastamızı servis ta aklarına alalım ve sunum yapalım…

Not; kekin daha çok kabarmasını istiyorsanız kabartma tozunu tam kullanabilirsiniz. Aynı zamanda kabarmış olan keki ikiye kesip daha çok ve bereketli, mini pastalar elde edebilirsiniz.

Afiyet olsun…







İmam Sarığı Pastası Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

0 Yorum Yapılmış "İmam Sarığı Pastası"



#



Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | RSS Kaynağı | Yardım Forumları

Kolay Pasta Tarifleri, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

DMCA.com

Ağustos - 2014