Pişmaniyeli Pasta



Pişmaniyeli pasta, farklı lezzetleri denemeye açık biriyseniz şayet bu pasta tam size göre. Farklı görüntüsü ve ağızda eriyen tadıyla yapmaktan zevk alacağınız, bir daha ki sefere tekrar yapmak için sabırsızlanacağınız bu pasta sizin için vazgeçilmezler arasında yer alacak. Çocuklarınızın ve sevdiklerinizin de beğeneceği bu pasta özel günlerinizin ve misafirlerinizin aranan tatlısı olacaktır.

Pişmaniyeli pasta malzemeler;

keki için;

  • 1 paket pişmaniye
  • 6 çorba kaşığı şeker
  • 4-5 tane yumurta (yumurtanın iriliğine göre)
  • Yarım çay bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Aldığı kadar un

İç malzemesi için;

  • 1 kâse erik marmeladı
  •  1 bardak ılık su (keki ıslatmak için)
  • 6 su bardağı süt
  • yarım paket margarin
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 çorba kaşığı un
  •  2 çorba kaşığı nişasta
  • 1 tane muz
  • 2 tane kivi
  • 2 tane portakal
  • 1 tane nar

Hazırlanışı;

Pastanın yapımına öncelikle 6 çorba kaşığı şeker ile birlikte kırdığımız 4 yumurtayı derin bir kapta kâsenin içerisinde çırpıyoruz başlıyoruz. Yarım çay bardağı sütümüzü, yarım çay bardağı sıvı yağımızı ve bir paket kabartma tozumuzu derin kabımıza ekleyerek çırpma işlemine devam ediyoruz. Akabinde kabımıza alabildiğince unu ekleyerek kek hamuru blendır yardımıyla iyice çırpıyoruz.

Daha sonra elde ettiğimiz bu hamuru kek kalıbımızın içerisine yağladıktan sonra döküyoruz. Kek hamurumuzu fırınımızda pişmeye bırakırken pastamızın muhallebisini yapmak için yarım paket margarinimizi 6 su bardağı sütümüzle tenceremizde eritiyoruz. Eriyen yağımızın üzerine 1 su bardağı şekerimizi 2 çorba kaşığı un ve 2 çorba kaşığı nişastamızı ekleyerek karıştırmaya devam ediyoruz.

Pişmaniyeli Pasta

Muhallebimizi kaynayana kadar ara vermeden karıştırıyoruz.

Muhallebimizi kaynadıktan sonra soğuması için başka bir kaba alıyoruz. Arkasından içerisine 1 tane muz, 2 tane kivi ve 2 portakalı küp, küp dilimliyoruz.  Bu sırada pastamız için 1 adet narın tanelerini de kabuklarından ayırıp bir kâsenin içerisine alıyoruz.

Pişen kekimizi soğutmaya bırakırken diğer yandan da muhallebimizi güzel bir şekilde çırpıyoruz. Soğumaya bıraktığımız kekimizi ortadan ikiye güzel bir şekilde kesiyoruz. Pastanın alt tabanı için düşündüğümüz parçanın üzerini, suyla birlikte bir kase erik marmeladını karıştırarak sürüyoruz.  Sürdüğümüz marmeladın üzerine muhallebimizi de sürerek kekin tabanını kaplamış oluyoruz.  Devamında Küp, küp kestiğimiz muzlar, kivimiz ve portakallarımızı muhallebimizin üzerine güzel bir şekilde yerleştiriyoruz. Daha önceden ayıkladığımız nar tanelerimizi de diğer meyvelerle buluşturarak karıştırıyoruz. Şimdi ise pastamızın üst kekini meyvelerimizi dizdiğimiz yerin üstüne koyuyoruz. Bu işlemin ardından pastamızın tamamını kalan muhallebimizle düzenli bir şekilde kaplıyoruz. Muhallebiyle kaplanan pastamızı donması için buzdolabına kaldırıyoruz. Daha sonra dondurduğumuz pastamızın üzerini bir paket pişmaniyemizle güzel ve özenli bir şekilde kaplıyoruz. Pişmaniyemizin üzerini süslemek ve güzel görüntü vermek amaçlı kalan meyvelerimizden kivi ve nar taneleri ile güzelce süslüyoruz. bu sayede lezzetini de arttırmış oluyoruz. Pastamız artık servise hazırdır. Eğer isterseniz pastanın en üst kısmına meyve değil de çikolata damlalarından şekiller verebilirsiniz bu işlem tamamen isteğe bağlıdır.

Afiyet olsun…

Yayınlanma Tarihi : 06.02.2014 03:50:55





Pişmaniyeli Pasta Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

1 Yorum Yapılmış "Pişmaniyeli Pasta"

İlma

Cevap Sayısı: 0
dış görünüşünden dolayı yapmak için can attığım bir pastaydı ve yaptım. Enfes oldu kesinlikle herkesin bir kere denemesi gereken bir pasta tarifi diyebilirim..

2014-02-19 / Kullanıcı oyu: 4,5

İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Böğürtlenli Pasta

Böğürtlenli pasta, anlamlı ve özel olan günleriniz de evde rahatlıkla hazırlayabileceğiniz pasta tariflerinden bir tanesidir. Böğürtlenin faydasını bilmeyenimiz yoktur. En bilindik faydası ise kansere karşı savaş açıcı özelliğin...

Ispanaklı Pasta

Ispanaklı pasta, son zamanlarda sıkça adını duyurmaya başladı. Önceleri meraktan bu pastayı tadanlar, artık vazgeçemiyorlar. Eğer bu zamana kadar henüz yemediyseniz, bu tarifimizi değerlendirerek, pişirmenizi öneririz. Hem görüntü...

Muzlu Rulo Pasta

Muzlu Rulo Pasta, mevsim gözetmeksizin yaz kış tüketilebilecek lezzetli bir tatlıdır. İçerisinde süt kullanıldığı için diğer tatlılara nazaran hafif bir tatlı türüdür. Tatlı krizi tutanlar için önerilmektedir. Yapılışı çok kolay v...

Vişneli Pasta

Vişneli pasta, görünümü kiraza benzese de, tadı daha ekşi ve mayhoş olan vişneyle hazırlayacağımız pastamızı beğeneceğinizi umuyoruz. Mineral ve vitamin deposu olan vişnenin ömrü kiraza göre biraz daha kısadır. Bu yüzden mevsimini...

Ekler Pasta

Ekler pasta, büyük küçük herkesi muhteşem lezzeti ile büyüleyebilecek özellikte olan ekler pastanın hazırlanışı biraz zahmetli olsa da, gün masaları ve beş çaylarında ikram edilebilecek ve büyük beğeni kazanacak harika bir pasta t...

Bisküvili Mozaik Pasta

Bisküvili Mozaik Pasta, pasta tarifleri içerisinde en kolayıdır. Malzemelerinin tamamı her evde bulunabilecek malzemelerden oluşmaktadır. Misafirler için lezzetli ve de gösterişli bir sunum olacaktır. Çocuklar bu pastayı çok sever...

Karaorman Pastası

Karaorman Pastası, her zaman tüketilebilinecek bir pasta çeşididir. Özellikle çocukların dikkatini çekebilecek görünüme ve lezzete sahiptir. Özel günler için oldukça başarılı bir pastadır. Doğum günlerinde gelecek olan konuklara s...

Piramit Pasta

Piramit pasta, bayanların kabul günlerinde veya aile içerisinde olan çay saatlerinin yanına rahatlıkla yapılabilecek bir pastadır. 20 dakika da hazırlanması mümkün olan bu pastayı aniden gelen konuklarınıza da hazırlayabilir ve on...

Kuru Pasta

Kuru pasta, içine yumurta, şeker, yağ ve un koyularak yapılan bir pasta türüdür. Kuru pastalar kurabiye tarzında yumuşak ufak pastacık olup sos ile süslenebilir. Kuru pasta tatlı veya tuzlu olarak yapılabilir. Genellikle pastanele...

Pudingli Pasta

Pudingli pasta, kabul günlerinin baş tacı, özel sofraların aranan pastası ve bayanların en büyük kurtarıcısı... Aniden gelen misafirler için hazırlanabilecek en güzel pasta çeşitlerinden bir tanesidir. Pudingli pasta şerbetli past...












#



Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası |RSS Kaynağı| Yardım Forumları

kolay pasta tarifleri, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

DMCA.com

Haziran - 2018