{ "title": "3 Katlı Pasta", "image": "https://www.kolaypastatarifleri.gen.tr/images/3-katli-pasta.jpg", "date": "21.01.2024 13:10:42", "author": "Ülküm", "article": [ { "article": "
3 katlı pasta, yapımı zor gibi gözükse de sanıldığı kadar zor değildir. Katlı olmasından dolayı gözünüz korksa da yaparken kolaylığını gördükten sonra vazgeçemeyeceğiniz bir lezzet olacaktır. Kalabalık gelecek konuklarınız için, sevdiklerinizin doğum günlerinde veya özel günlerinizde sevdiklerinize güzel bir sürpriz yapmak istiyorsanız bu pasta tarifi tam size göre.

3 Katlı Pasta İçin Malzemeleri
Boyutu 26 cm Olan Kelepçeli Kalıp için
Boyutu 20 cm Olan Kelepçeli Kalıp için
Pastanın Üst Kreması için
Ara Kreması Kakaolu Pandispanya için
Ara Kreması Sade Pandispanya için
Pasta Üzerinin Süslemesi için
3 Katlı Pasta Nasıl Yapılır?

Öncelikle oda sıcaklığında bulunan 5 adet taze yumurtayı 1.5 su bardağı toz şekerle derin bir kapta köpük, köpük oluncaya kadar çırpıyoruz. Daha sonra 1 su bardağı un, yarım su bardağı nişastayı malzemelerin üzerine ekleyerek karıştırmaya devam ediyoruz. Derin kaba daha sonra 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya ve 3 çorba kaşığı kakaoyu da ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz. Derin kapta karıştırdığımız malzemelerimizi yapışmaması için yağlamış olduğumuz 26cm'lik kelepçeli kaba boşaltıyoruz. 180 dereceye ayarlamış olduğumuz fırına 26 cm'lik kalıbı koyarak pişirmeye başlıyoruz. Pişirdiğimiz pandispanyamızı streç filme sararak buzdolabına soğuması için koyuyoruz. Sardığımız pandispanyayı 1 gece buzdolabında bekletiyoruz.

Daha sonra oda sıcaklığında bulunan 4 adet taze yumurtayı 1 su bardağı toz şekerle derin bir kapta köpük, köpük oluncaya kadar çırpıyoruz. Derin kapta çırptığımız malzemelerimizin üzerine 1 su bardağı un, yarım çay bardağı nişasta, 1 çay bardağı taze sıkılmış portakal suyu, 1 paket kabartma tozunu ve 1 paket vanilyayı da ekleyerek karıştırmaya devam ediyoruz. Elde ettiğimiz karışımı yapışmaması yağladığımız 20 cm'lik kelepçeli kaba boşaltıyoruz ve 180 dereceye ayarlamış olduğumuz fırına koyarak pişirmeye bırakıyoruz. Pişirdiğimiz pandispanyamızı streç filme sararak buzdolabına soğuması için koyuyoruz. Sardığımız pandispanyayı 1 gece buzdolabında bekletiyoruz. Bu işlemi tekrar yaparak 3. Katımızı oluşturuyoruz ve kenarlarını bıçakla biraz tıraşlayarak diğerinden küçük olmasını sağlıyoruz.

Pastayı hazırlamadan önce ilk olarak kakaolu pandispanya kremasını hazırlıyoruz. Bunun için öncelikle 1 paket çikolatalı kremoleyi hazırlayarak bir kenara koyuyoruz. Daha sonra sade pandispanya kremasını ayarlamak için 1 paket muzlu kremoleyi ve 1 paket çilekli kremoleyi hazırlayarak bir kenara koyuyoruz. Üst kremayı hazırlamak için derin bir kaba 2 çorba kaşığı un, yarım su bardağı toz şeker, 1 paket vanilya, 1 paket kremşanti ve 2 su bardağı sütü karıştırarak karıştırıyoruz. Orta boy tencereye karıştırdığımız malzemelerimizi boşaltıyoruz ve orta derece kaynatmaya başlıyoruz. Kaynayan kremayı soğuması için bir müddet bekletiyoruz.

Buzdolabında beklettiğimiz pandispanyaları ortadan ikiye ayırarak kesiyoruz. Kestiğimiz pandispanyanın her katını sütle güzel bir şekilde ıslatıyoruz. İlk önce alt kattan başlıyoruz. Kekimizin birinci katına bir kenarda beklettiğimiz çikolatalı kremoleyi sürüp üzerine damla çikolatalarını serpiyoruz. 2. Katı 1. Katın üzerine kapatıyoruz. Pastamızın üzeri için daha önceden hazırlamış olduğumuz kremadan ince bir tabaka halinde pastamızın her tarafına sürüyoruz ve yaklaşık 20-30 dakika kremanın biraz sertleşmesi için bekletiyoruz. Diğer katımız için sade pandispanyayı yine sütle veya taze sıkılmış portakal suyu ile ıslatıyoruz. Hazırlamış olduğumuz muzlu kremoleyi sürüp muz dilimlerini yerleştiriyoruz ve diğer kekin üzerini kapatıyoruz. Yine hazırladığımız kremayı pastamızın her tarafına güzel bir biçimde sürerek buzdolabına koyuyoruz. 3. Pastamız için de hazırladığımız çilekli kremoleyi sürüp üzerine çilek dilimlerini ve frambuaz kayarak diğer katın üzerini kapatıyoruz. Kalan kremayı bu pastanın üzerine güzel bir şekilde sürerek dolapta dinlenmeye bırakıyoruz.

Şeker hamurlarını pastaların boyutundan büyük olacak şekilde açıyoruz ve pastaların üzerine çok dikkatli ve özenli bir şekilde yerleştirip pastanın kenarlarında kalan fazlalıkları bıçak yardımıyla keserek düzeltiyoruz.

1. Kat pastamızın ortasına koymak için 5 adet çöp şişi pasta yüksekliğini ölçmek için kullanarak çöp şişleri pasta boyutunda kesiyoruz. Bu çubukları pastanın orta kısmına yerleştiriyoruz. 2. Kat pastamızın üst boyutuna göre bir pasta altığı kesiyoruz ve bu çubukların üzerine kestiğimiz pasta altlığını yerleştiriyoruz. 2. Kat pastamızı da şeker hamuruyla kapladıktan sonra 1. Kat hamurumuzun üzerine yerleştiriyoruz. 2. Kat pastamızın orta bölümlerine yine kesmiş olduğumuz çubuklardan yerleştirerek pasta altlığını bu sefer 3. Kat pastamızın boyutunda keserek yerleştiriyoruz. 3. Kat pastamızı da şeker hamuruyla kapladıktan sonra 2. Katın üzerine yerleştiriyoruz. Böylece 3 katlı pastamızı hazırlamış oluyoruz.

Sırada pastamızı süslemek ve biraz renklendirmek var. Gofret çiçeklerimizin arka bölümlerine birazcık su sürerek pastamızın üzerine güzel ve özenli bir biçimde yerleştiriyoruz. Aynı zamanda şeker hamurundan çiçek veya başka şekiller yaprak da pastamızın üzerini süsleyebiliriz.

Afiyet olsun.
" } ] }