{ "title": "Alman Pastası", "image": "https://www.kolaypastatarifleri.gen.tr/images/alman-pastasi.jpg", "date": "21.01.2024 20:09:39", "author": "Yarlık", "article": [ { "article": "
Alman pastası, Sizi büyüleyecek ve hafta sonu için güzel bir seçenek olacak böyle bir güzelliğe kim hayır diyebilir ki?
Bu tarifle muhteşem bir alman pastasına sahip olacaksınız.

Malzeme listesi
Kontrollü koymak üzere yeterince un; hamur ele yapışmayana değin ilave edilmelidir. Kulak memesine yakın kıvamda olacaktır.

Krema içeriği
Süslemek için
Muhteşem alman pastası nasıl yapılır?

İlk olarak hamur malzemelerinin karışımı ile işlem başlatılır. Evvela maya erimesi için ılık sütü, bir çimdik tuzu ve şekeri ekleyerek hamur yapımına başlayabilirsiniz. Sonrasında üzerine yumurtalar ve yağı da eklenerek sıvı malzemeler hamur yoğurma kabında buluşturulur. Üzerine unu kontrollü koyarak ele yapışmayacak bir hamur elde etmeye çalışmalısınız. Hazırladığınız hamuru streç film ile sararak bir saat kadar mayalanmaya bırakmalısınız. (Herkesin kendine göre mayalandırma yöntemi vardır. Önemli olan bu süreçte mayanın kabarması ve hamura homojen şekilde karışmasıdır. Bunun için hamur mayalama kapları da kullanılabilir.)

Mayaladığınız hamuru artık kullanmaya başlayabilirsiniz. 18 tane beze yaparak, yumurta kadar parçalar el içi ile yuvarlanır. Sonrasında yağlı kâğıt serilen tepsiye dizilir. (Biraz da tepsi mayası gelmesi için hamurları bu şekilde bekletmelisiniz.) Arzu ettiğiniz tepsi mayalanması olduktan sonra ısıtılmış 180 dereceli fırına sürülerek pembe renk alıncaya değin pişiriniz.

Hamurumuz pişerken sıra geldi krema hazırlığına;
Çocukların dayanamayacağı bir lezzet olan alman pastası için, krema malzemeleri sırası ile pişirme kabında çırpmaya başlanır. Yumurta ile şeker bir güzel çırpılır. Sonrasında sütü ve unu da eklenir. Tüm malzemeler iyice karıştıktan sonra ocağın orta dereceli ısısında pişmeye alınır. Düzenli olarak karıştırılır ve topaklanması önlenir. Pişip kabarcıklar çıkmaya başlayınca altı kapatılarak içerisine vanilya atılır. (Sonra daha kıvamlı bir kremaya sahip olabilmek için mikserle bir süre kremayı çırparak ve kremanın kabarması sağlanmalıdır)

Soğuyan alman pastası hamuru, soğuyan enfes krema ile birleşmeye hazır hale geldi. Hamurun hepsini enlemesine açmalı fakat son noktaya kadar kesmemelisiniz. Dip kısmı birleşik kalan alman pastası hamurları kreması ile buluşarak kapatılmalıdır. Yaklaşık olarak 2 yemek kaşığı krema içinin dolmasına yeterli olacaktır. Üzerine pudra şekeri dökerek soğutup servise sunulmalıdır. Arzuya göre çikolata sosu da dökülebilir.
" } ] }