{ "title": "Amonyaklı Pasta", "image": "https://www.kolaypastatarifleri.gen.tr/images/amonyakli-pasta.JPG", "date": "19.01.2024 05:12:26", "author": "Mefhar", "article": [ { "article": "
Amonyaklı pasta tarifini misafirlerinize yaptınız da onları nostaljik günlere götüreceksiniz. Değişik görünümü ve mükemmel lezzeti ile sizi kendine hayran bırakacak bir pastadır. Geçmişin güzel anılarını pastanın ismiyle, tadıyla ve görüntüsü ile tekrardan yaşarken, çocuklarınızı da bu anılara bu tarif ile ortak edebileceksiniz.

Not; amonyağını, lokman hekim ve aktarlardan rahatlıkla bulabilirsiniz. Yalnız pasta yapımında kullanacağınızı bildirin.

Amonyaklı pasta için gerekli olan malzemeler
Ara kreması için
Amonyaklı pasta nasıl yapılır?

Pastanın hamurunu hazırlamak için verilen hamur malzemelerini bir karıştırma kabının içerisine alalım ve yoğurarak hamuru oluşturalım. Hazır hale gelmiş olan hamurdan 6 eşit parça elde edelim ve her bezeyi bir servis tabağı büyüklüğünde açalım (Eğer büyük bir pasta istiyorsanız katlarını küçük yapıp, kendini büyük yapabilirsiniz. Burada tabağın ebadı önemli rol oynamaktadır). Açılan hamurları ise bir tencere kapağı vasıtasıyla keselim. Bu aşama da hamurların kenarlarını, düzgün bir şekilde almaz iseniz pastanın görüntüsü düzgün olmayabilir.

Açılan hamurların orta kısımlarına bir çatal yardımıyla hafif delikler açalım ve pişmesini kolaylaştıralım. Bütün hamurlara aynı işlemi uyguladıktan sonra fırına gönderilim ve 180 derecede pişirelim. Pişmiş olan hamuru fırından çıkartırken fırına doğru fazla yaklaşmamanızı tavsiye ederiz. Fırının dışarıya yansıyan ilk ısısı gözlerinizin sulanmasına neden olabilir. Bu da gözleriz de acı hissine neden olur. Kapağını açtıktan sonra uzaklaşmanız da fayda var.

Her hamuru ayrı, ayrı pişirdikten sonra pastanın kremasını pişirmeye geçelim. Krema için verilen malzemelerin hepsini bir tencereye aktaralım ve sürekli tahta kaşık ile karıştırarak pişirelim. Pişmiş olan kremayı hafif ılıttıktan sonra bir çırpıcı ile iyice çırpalım. Pişmiş olan hamurun 6 parçasının her bir katına krema sürelim ve katmanlarını oluşturalım. Bu aşama da kremayı çok, çok sürmek yerine her yerine dağıtarak sürmeyi tercih edin. Genelde kremadan aralara fazla sürülmesi halinde pastanın kenarlarından krema akacak ve görüntü olarak negatif bir izlenim verecektir. Pasta iç kreması ile buluştuktan sonra artan kremayı pastanın etrafına ve üzerine sürelim. Eğer hamurunuz pişerken biraz fazla sertleşmiş ise kremadan kenarlarına biraz fazla sürüp yumuşatabilirsiniz.

Pastanın kreması sürüldükten sonra krem şantiyi hazırlamaya geçelim. Krem şantiyi verilen ölçülerde bir kâsenin içerisine alalım ve çırpalım. Çırpma işleminin arkasından şantiyi pastanın her tarafına sürüp pürüzsüz bir görüntü elde edelim. Eğer pastanın üzeri gözünüze boş geliyor ise hazır satılan karamel veya çikolata soslarından birini tercih edip süsleme de kullanabilirsiniz. Artık amonyaklı pasta servis için sunum yapmaya hazır gelmiştir.

Afiyet olsun.
" } ] }