{ "title": "Beyaz Çikolatalı Pasta", "image": "https://www.kolaypastatarifleri.gen.tr/images/beyaz-cikolatali-pasta(1).jpg", "date": "20.01.2024 07:27:21", "author": "Kâmile", "article": [ { "article": "
Beyaz çikolatalı pasta, muhteşem tadı ve harika görünümüyle kabul günlerinizde ve özel günlerinizde severek hazırlayacağınız ve konuklarınıza gururla sunabileceğiniz bir pasta çeşididir.

Beyaz Çikolatalı Pasta İçin Malzemeleri
Beyaz Çikolatalı Pastanın Kreması için
Beyaz Çikolatalı Pasta Nasıl Yapılır?

Beyaz Çikolatalı Pasta hazırlamaya bir karıştırma kabına 6 adet yumurtayı kırarak başlayın. Yumurtaların üzerine 2 su bardağı toz şeker ilave ederek çırpma teli yardımıyla karışım kar haline gelene kadar çırpın. Ardından üzerine bir paket eritilmiş ve soğutulmuş margarin, 2 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu ve 1 paket vanilya ilave ederek çırpmaya devam edin.

Çırpılarak pürüzsüz bir kıvam alan beyaz çikolatalı pastanın kek hamurunu yağlanmış kelepçeli bir pasta kalıbına dökün. Ardından fırınınızı 175 derecede ısıtarak keki fırına verin ve 30-35 dakika kadar pişirip fırından alın. Kekin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra kalıbın kelepçesini açarak keki kalıptan çıkartın ve enlemesine iki parçaya keserek ayırın.

Beyaz çikolatayı oda sıcaklığına çıkartarak 1-1,5 saat kadar bekletin. Ardından hafifçe yumuşayan çikolatanın bir kısmını rendenin iri gözüyle, diğer yarısını ise ince gözüyle rendeleyin.

Beyaz çikolatalı pastanın kremasını hazırlamak için derin bir kabın içine 1 paket kremşanti ve 1 su bardağı süt ekleyerek iyice çırpın ve buzdolabına koyarak sertleşmesini sağlayın.

Daha sonra uygun bir tencerede kalan 3 su bardağı sütü kaynatarak üzerine rendelenmiş beyaz çikolatayı atarak eritin. Ayrı bir kabın içinde yumurta, şeker, mısır nişastası, un ve vanilyayı sırasıyla ilave ederek iyice çırpın. Ardından çırpılan karışımı tenceredeki sütlü çikolatanın içine döküp sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişirip ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

Soğuyan muhallebiye buzdolabında bekleyen kremşantiye ekleyerek bir mikser yardımıyla iyice çırpın. Hazır hale gelen kremayı iki parçaya bölünen kekin arasına sürerek diğer parçayı üzerine kapatın. Kalan kremayla pastanın tüm yüzeyini kaplayacak şekilde sürün ve spatula yardımıyla düzeltin.

Hazır hale gelen beyaz çikolatalı pastayı buzdolabına koyarak 3-4 saat kadar bekletip dilimleyerek servis yapın.

Afiyet olsun.
" } ] }