{ "title": "Bisküvi Pastası", "image": "https://www.kolaypastatarifleri.gen.tr/images/biskuvi-pastasi.JPG", "date": "20.01.2024 07:06:35", "author": "Afitab", "article": [ { "article": "Bisküvi pastası, krema hazırlanıp, pötibör bisküvi ile yapılan pasta türüdür. Bisküvi pastası fırınsız hazırlanan soğuk ikram edilen pastadır. Hem hazırlanması hem de yapılışı oldukça kolaydır. Görüntü ve lezzet olarak da çok beğenilen bu pastayı her zaman kolaylıkla yapabiliriz. Misafir ikramlarında, beş çaylarında ve özellikle çocuklarımıza yaparak farklı bir çeşit sunabiliriz.

Bisküvi Pasta Malzemeleri
Bisküvi Pasta Nasıl Yapılır?

Bisküvi pasta yapımında ilk olarak kremayı hazırlamalıyız. Derin ve büyük bir tencere alarak içine un, kakao ve toz şeker koyalım. Bu malzemeleri karıştırarak harmanlayalım. Daha sonra soğuk sütü yavaş yavaş ekleyerek bir taraftan da karıştıralım. Yumurtanın sarısı ile beyazını ayırarak, sarısını kremanın içine ilave edelim. Çırpma teli ile çırparak yumurtayı da iyice karıştıralım. Tencereyi ocağın üzerine alarak orta hararetli ateşte karıştırarak pişirelim. Topaklanma olmaması için sürekli kaşık veya çırpma teli ile karıştırmalıyız. Krema kaynama başlayınca ocağın altını kısarak kaynatmaya devam edelim. Krema için kullanacağımız tereyağı veya margarini buzdolabından daha önceden çıkartıp oda ısısında yumuşamasını sağlamalıyız. Krema koyu bir kıvama gelince içine tereyağını ilave edelim. Krema göz göz kaynayıp da koyu bir kıvam alıncaya kadar karıştıralım.

Kolay şekil vermek için baton kek kalıbı kullanabiliriz. Kalıbın içini alüminyum folyo ile kaplayalım. En alt kısma kaşık ile kremadan bir miktar dökelim ve eşit şekilde tabana yayalım. Bir tana sade pötibör bisküvinin arkasına bir miktar krema sürerek dikey şekilde kalıba yerleştirelim. Daha sonra kakaolu bir pötibör bisküvi alarak onun da arkasına bir miktar krema sürüp diğer bisküviye dayayalım. Bu şekilde bir sade bisküvi, bir kakaolu bisküvi olacak şekilde bütün kalıp doluncaya kadar dizelim. Kalıp uzunlamasına dolunca kenarda kalan boşluklar için de aynı şekilde bisküviye krema sürerek yanlara dayayalım. Kalan kremadan az bir miktar daha sonra kenarlara sürmek için bir kâseye ayıralım. Diğer kalan kremayı pastanın üzerine dökelim ve kaşık veya spatula ile düzeltelim. Üzerini streç ile kapatıp, soğuması için buzdolabına koyalım. Buzdolabında bir gece bekletelim. Eğer zamanımız kısıtlı ve bir gece bekleyemeyecek olursak en az 5-6 saat beklemeliyiz.

Bir gece bekletilen bisküvi pasta buzdolabından çıkartılır. Alüminyum folyodan tutarak yavaşça pasta kalıptan çıkartılır ve bir tepsi içerisine alınır. Daha önceden ayırdığımız krema pastanın yan kenarlarına sürüp spatula ile sıvayalım. Bisküvi pastanın üzerine Hindistan cevizi ve kıyılmış ceviz serpelim. Bisküvi pastayı dilimlerken çapraz şekilde dilimlere keselim. Böylece daha farklı bir görüntü elde edilir.

Bisküvi pasta servise hazırdır.

Afiyet olsun.
" } ] }