{ "title": "Bonibonlu Pasta", "image": "https://www.kolaypastatarifleri.gen.tr/images/bonibonlu-pasta.jpg", "date": "19.01.2024 08:54:36", "author": "Acarsoy", "article": [ { "article": "Bonibonlu pasta, rengârenk görünümü ile çocukların gözdesi olacaktır. Doğum günlerinde veya özel günlerde yapacağınız bir bonibonlu pasta ile bütün konuklarınızı sevindirebilirsiniz. Tabi ki bu husus da en çok sevinecek kişiler yine çocuklar olacaktır. Ayrıca içerisinde fazla miktarda süt ve meyve bulunduğu için oldukça da faydalı bir pasta tarifidir.

Bonibonlu Pasta malzemeleri

Keki için
Krema için
Bonibonlu Pasta Üzeri için
Bonibonlu Pasta Nasıl Yapılır?

Kek için öncelikle yumurta ile şekeri derin bir kâsenin içerisine alalım ve köpük kıvamına gelene dek iyice çırpalım. Karışımın içerisine diğer kalan malzemeleri de ekleyelim ve çırpma işlemine bir müddet daha devam edelim. Bu aşamada kek hamurunun içerisine kabartma tozunu katarken un ile karıştıralım ve kekin daha kabarık olmasını sağlayalım.

Hazır hale gelmiş olan kek hamurunu kelepçeli bir kalıbın içerisine dökelim ve 175 derecelik fırına gönderelim. Kek hamuru fırının içerisinde yaklaşık 25-30 dakika kadar pişmesi için bekletelim. Yeterli düzeyde pişmiş olan keki fırının içerisinden alalım ve soğuması için bir kenarda bekletelim. Kek soğurken kremanın yapıma başlayabiliriz. Bunun için krema malzemelerini bir tencerenin içerisine alalım ve sürekli karıştırarak pişirelim.

Krema piştikten sonra soğuması için bir kenara kaldıralım ve ara sıra karıştırarak soğumasını hızlandıralım. Krema soğurken, keki ortadan ikiye eşit parça şeklinde keselim. Kekin alt tabanını servis yapılacak olan pasta tabağının üzerine yerleştirelim ve üzerine süt serpiştirip, ardından soğumuş olan kremadan sürelim. Kremanın üzerine damla çikolata serpiştirelim ve aralarına muz dilimleri yerleştirelim.

Diğer kalan kek parçasını ılık süt ile ıslattıktan sonra kremanın üzerine yerleştirelim. Üst tabanını da yerleştirdikten sonra artan kremayı pastanın her tarafına sürelim.

Krem şantiyi hazırlamak için sütü ve toz şantiyi bir kâsenin içerisine alalım ve önce kısık devirde, sonra hızlı devirde şantiyi çırpalım. Hazır olan krem şantiyi sıkma torbasının içerisine alalım ve pastanın üst kenarlarına sıkalım. Ardından rulo kat ile pastanın yan kısımlarını süsleyelim.

Kenarlarına krem şanti sıkılan pastanın orta kısmına renkli bonibonlar dökelim. Bu husus da bonibonları dikey şekilde dizerseniz görünümü daha hoş olacaktır. Eğer isterseniz bonibonlu pastanızın üzerine renkli bonibonlar ile bir hayvan veya çiçek figürü yapabilirsiniz.

Hazır hale gelmiş olan bonibonlu pastanızı yaklaşık 20 dakika kadar buzdolabında bekletelim ve ardından servis için sunum tabaklarına dilimleyelim.

Afiyet olsun.
" } ] }