{ "title": "Burçak Bisküvili Pasta", "image": "https://www.kolaypastatarifleri.gen.tr/images/burcak-biskuvili-pasta.jpg", "date": "20.01.2024 11:16:24", "author": "Pınar", "article": [ { "article": "
Burçak bisküvili pasta 7'den, 70'e herkesin çok hoşuna gidecek bir pasta tarifidir. Pastanın diğer pastalara göre daha hafif olması ve sindirimi çok kolay olması, metabolizma sorunu yaşayan kişileri sevindirmiştir. Sütlü tatlı ve pastalar çok hafif oldukları için bayanların gözdesidir ve davet masalarında onlar için özel bir yer her zaman hazır olmaktadır.

Burçak Bisküvili Pasta Malzemeleri
Üzeri için
Burçak Bisküvili Pasta Nasıl Yapılır?

Pastamızın yapılışına öncelikle derin ama küçük bir tencere alarak başlıyoruz. Aldığımız tencerenin içerisine marketten aldığımız toz pudingi katıyoruz ve üzerine 2 su bardağı süt ilavesi yapıp karıştırıyoruz. Daha sonra ocağın altını kısık ateş de açıyoruz ve pudingi pişene dek karıştırıyoruz. Bu aşama da puding kaynamaya başlayınca içerisine 1 yemek kaşığı tereyağı ilavesi yapıyoruz ve pudingin daha parlak olmasını sağlıyoruz.

Puding kaynayınca ocağın üzerinde 2 dakika daha bekletiyoruz ve indiriyoruz. Şimdi sırada bisküvilerin dizilişi var. Bunun için bir kare tepsi alalım ve üzerine burçak bisküvilerin tek sıra şeklinde dizelim ve üzerine daha önceden hazır hale getirdiğimiz pudingin yarısını dökelim. Akabinde pudingin üzerine muz dilimleri yerleştirelim ve çikolata damları serpiştirelim.

Geri de kalan burçak bisküvilerini de muzlu pudingin üzerine dizelim ve kalan pudingi de pastanın üst kısmına dökelim. Krem şanti için verilen ölçülerde süt ilavesi yapalım ve çırpalım. Hazır hale getirdiğimiz krem şantiyi de pudingin üzerine dizelim ve son olarak limon kabuğu rendesi ile süsleyelim. Eğer isterseniz limon kabuğu rendesi yerine çikolata sosu da kullanabilirsiniz. Pastamızın bütün işlemi tamamlanmıştır, buzdolabına kaldırıp dinlendirebilirsiniz. 1-2 saat dinlenmiş olan burçak bisküvili pastamızı servis yapmak için sunum tabaklarına alabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }