{ "title": "Butik Pasta", "image": "https://www.kolaypastatarifleri.gen.tr/images/butik-pasta.jpg", "date": "19.01.2024 21:04:34", "author": "Ünver", "article": [ { "article": "Butik pasta doğum günü, nişan, düğün ve tüm özel günler için hazırlanan özel görünümlü pastaların genel adıdır. Butik pasta normal pastalardan çok farklı olarak, geniş hayal güçlerinin ürünleridir. Çünkü akla gelen her şey maharetli ellerde butik pastaya dönüşebilmektedir. Butik pastalar pastacılık sektörü içerisinde belki de en eski geçmişe sahip olan bir üretim alanıdır. Çünkü butik pasta konusunda Roma döneminden bahsedilmektedir. Butik pastanın ana malzemesinin şeker ve kakao olduğu eski zamanlarda insanlar ekmeği bulduktan sonra bu ekmekleri çeşitli şekillerde süsleyerek pastayı bulmuşlardır. Butik pasta da bu yeni ürünler arasında yer almaktadır. Butik pastanın günümüzdeki yeni malzemelerini özel karışım olarak hazırlanmış çikolatalar ve şekerler oluşturmaktadır. Çikolatalardan oluşturulan özel tatlı hamurları ile pastalar ve kekler kaplanarak butik pasta oluşturulmaktadır.

Butik pasta yaparken şekli ve içerisindeki malzemeler genellikle yapan kişinin fikrine ve hayal gücüne kalmaktadır. Örneğin; çocuklar için bir doğum günü pastası hazırlarken butik pasta olarak bir çizgi film karakteri yapılabilmektedir. Bunun dışında düğünler için üzerinde gelinle damadın bulunduğu özel görünümlü pastalar, büyük firmaların özel zamanlarda firmalarının logolarının bulunduğu pastalar butik pastaların seçenekleri arasında yer almaktadır. Butik pasta yapımı, tatlı ve pastacılık sektörü içerisinde yoğun olarak tercih edilen bir üretim alanı olmaktadır. Çünkü artık var olan imkânlar sayesinde üç boyutlu olarak çok farklı şekillerde butik pastalar yapılabilmektedir.

Basit Bir Butik Pasta Yapmak İçin Ana Malzemeler ve Nasıl Yapılır?

Butik pasta için kullanılacak olan kek normal yaş pasta kekleri olabileceği gibi, el yapımını yumuşak kekler de kullanılabilmektedir. Ancak bu keklerin çok yumuşak olması gerekmektedir. Ancak bu işlem butik pasta hazırlamanın en kolay olan kısmıdır. Çünkü butik pastada önemli olan şeker hamurunu hazırlamaktadır. Şeker hamuru hazırlarken öncelikli olarak kaliteli malzemeler tercih edilmelidir. Şeker hamuru için malzemeler;
Butik pastanın şeker hamurunu hazırlanması;

Butik pastanın ana malzemesi olan şeker hamurunu hazırlamaya soğuk suyu bir kaba koyarak başlıyoruz. Ardından bu suyun üzerine jelatin tozunu döküyoruz. Bu iki malzemeyi karıştırıp biraz yumuşamaya bırakıyoruz. Ardından bu karışımı kabıyla birlikte bir sıcak suyun içine bırakıyoruz ve jelatin karışımının erimesini sağlıyoruz. Daha sonra eriyen jelatinin içine butik pastamıza tat verecek olan glikozumuzu ve gliserinimizi ekliyoruz. Bu malzemeleri de ekledikten sonra karışımımızı güzelce çırpıyoruz. Ardından bu karışımı ayrı bir kaba döktüğümüz pudra şekerimizin üzerine dökerek bu malzemeyle güzelce karıştırıyoruz. Ancak 900 gram pudra şekerinin 650 gram kadarını kullanıyoruz. Çünkü kalan şekeri oluşan hamuru yoğururken kullanmak gerekmektedir. Hazırlanan karışımı el yordamıyla güzelce yoğuruyoruz. Ardından bitkisel margarinimizi eriterek ellerimize sürüp o şekilde hamurumuzu tekrar yoğurmaya devam ediyoruz. Bu şekilde bir süre daha yoğurduktan sonra butik pastamızın şeker hamuru artık hazır hale gelmiş olacaktır. Hazırladığınız hamuru bir gün boyunca hava almayacak şekilde sarıp buzdolabında bekleterek kullanmanız daha faydalıdır. Bununla birlikte bu şekilde sarılan şeker hamuru 1 ay kadar bozulmadan kalabilmektedir. Butik pastanızı farklı renklerden yapmak için şeker hamurunun içerisine gıda renklendirme malzemelerinden katarak farklı renkler oluşturabilirsiniz ve sevdiklerinizi daha da şaşırtabilirsiniz.
" } ] }