{ "title": "Çikolatalı Pasta", "image": "https://www.kolaypastatarifleri.gen.tr/images/cikolatali-pasta(1).jpg", "date": "19.01.2024 03:40:23", "author": "Derkava", "article": [ { "article": "
Çikolatalı pasta muhteşem lezzeti ve kolay yapımı ile herkesin favori pastaları arasındadır. Yoğun çikolata kullanımı ile hazırlanan bu pasta yiyen kişilerin bir dilimi daha rahatlıkla yemek istedikleri bir pastadır. Çikolatalı pasta çocukların da çok severek yedikleri hatta okul çocuklarının beslenme çantalarına koyulacak en kolay ve lezzetli öğündür. Acil bir misafir ağırlayacağınızda mutfakta kısa sürede hazırlayabileceğiniz çikolatalı pasta malzemeleri ve yapımı yönünden de kolay ve masrafsız. Sizlerde evinizde vereceğimiz tarif sayesinde kolayca çikolatalı pasta yaparak hem kendinizin hem misafirlerinizin ağzını tatlandırabilirsiniz.

Çikolatalı pasta pasdispanyası için malzemeler
Çikolatalı pasta kreması için kullanılacak malzemeler
Çikolatalı pasta üzerini kaplamak için kullanılacak malzemeler
Not: Kekinizi 1 su bardağı şerbet ile ıslatabilir ya da bitter çikolata eriterek üzerine dökebilirsiniz.

Şimdi sırasıyla aşağıdaki işlemleri uygulayarak çikolatalı pasta yapımı için kolları sıvayalım

  1. İlk olarak pandispanya yapımı için yumurta ve şekeri yaklaşık olarak 5 dakika mikserde ya da cam bir kâsede çırpınız.
  2. Üzerine kaynar suyu ve sıvı yağı ekleyerek karıştırma işlemine devam ediniz.
  3. Kakao, kabartma tozu ve vanilyayı ayrı bir kapta iyice karıştırın, daha sonra sıvı olarak hazırladığınız karışımı da içine ekleyiniz. Kek kalıbınızı yağlayarak unlayın ve hazırladığınız karışımı kalıbınızın içine dökün. 200 derece fırında 40 dakika kadar pişirin ve arada bir bıçak ya da kürdan batırarak pişmesini kontrol edin. Özellikle pandispanya pişme işlemi esnasında fırınınızın kapağını çok fazla açmamaya dikkat edin. Soğumasını bekledikten sonra pandispanyanız hazırdır ve artık onu diğer işlemlerle buluşturabilirsiniz. (Acilen hızlı bir şekilde soğumasını istiyorsanız kısa süre buzdolabında bekletebilirsiniz.)
  4. Çikolatalı pastanızın kremasının yapımına geçebilirsiniz. Nişasta, kakao, un ve yumurta sarısını tencereye koyun kısık ateşte üzerine yavaş yavaş sütü dökerek sürekli karıştırın. Kremanız kıvamına gelince son olarak margarini de ekleyerek mikserde karıştırabilirsiniz.
  5. Krem şanti ve sütü bir kapta hazırlayarak soğuması için buzdolabına koyun.
  6. Soğuttuğunuz pandispanyayı bıçak yardımıyla ortadan ikiye bölün ve şerbet ile hafif bir şekilde ıslatın.
  7. Pandispanyanın ara katına krem şanti dökerek güzelce ince bir şekilde kaplayın ve üzerine diğer dilimi koyun. En üst kısmı da birazcık şerbetle ıslatarak her tarafını krem şanti ile kapladığınız pastanızın üzerine bitter çikolata eriterek dökün.
  8. Çikolatalı pastanızın üzerine dilediğiniz gibi süslemeler yapabilir, meyvelerle değişik lezzetler yaratabilirsiniz. Pastanızın en üst kısmına muz, çilek, kivi ya da fındık fıstık ekleyerek farklı bir lezzete dönüşmesini sağlayabilirsiniz. Ayrıca isteyenler pastayı Hindistan cevizi ile de süsleyebilirler. Görsel açıdan zengin tutacağınız bir pasta da daha çok beğenilecektir.
  9. Buzdolabında yaklaşık olarak 3-4 saat bekleyen pastanızı soğuduktan sonra servise sunabilirsiniz.

Yapımı zor gibi görünse de aslında lezzeti bütün zorlukları unutturmaya değecek çikolatalı pasta işlemi bu kadar. Sizlerde dilediğiniz an mutfağınızda sıkılmadan çikolatalı pasta yapabilir, misafirlerinize çikolatalı lezzetler sunabilirsiniz. Çikolatalı pastanız hazır ve şimdi sizlere tatlı lezzetler ile afiyet olsun.
" } ] }