{ "title": "Çilekli Pasta", "image": "https://www.kolaypastatarifleri.gen.tr/images/cilekli-pasta(2).jpg", "date": "20.01.2024 07:36:50", "author": "Tokyürek", "article": [ { "article": "
Çilekli pasta şahane tadı ve gözlere hitap eden görüntüsü ile beğeninizi kazanacak ve evde kolaylıkla hazırlanabilecek pasta çeşitleri arasında en güzelleri arasında yer almaktadır.

Çilekli Pasta Malzemeleri

Çilekli Pastanın Pandispanyası İçin Malzemeleri
Çilekli Pastanın Kreması için
Çilekli Pastanın 2 Kreması için
Çilekli Pasta Nasıl Yapılır?

Çilekli pastayı hazırlamak için ilk olarak pandispanyadan başlayın. Bunun için bir karıştırma kabına yumurta ve toz şekeri ekleyerek bir mikser yardımıyla karışım kar haline gelene kadar çırpın. Kar haline gelerek köpüren karışıma un, vanilya ve kabartma tozu ilave ederek çırpmaya devam edin ve pürüzsüz bir kıvam alan pandispanya hamurunu yağlanmış uygun bir kelepçeli pasta kalıbına dökerek yayın. Ardından fırınınızı 180 derecede ısıtarak kalıbı fırına verin ve pandispanya kabarıp pembeleşinceye kadar pişirin ve fırından alarak soğumaya bırakın. Bu esnada sizde kremayı hazırlayın.

Uygun bir tencereye toz şeker, un, süt ve mısır nişastasını ilave edip sürekli karıştırarak pişirin ve kaynayarak pürüzsüz bir kıvam alan kremaya vanilyayı da ekleyip soğuması için bırakın. Ayrı bir kabın içinde ılık suda eritilmiş jelatin, bir poşet krem şanti ve sütü ilave ederek mikser yardımıyla koyulaşıncaya kadar çırpın. Ardından soğumaya bırakılan kremanın içine jelatinli karışımı alarak tekrar mikserle iyice çırpın ve içine damla çikolatayı da ekleyerek karıştırın.

Daha sonra soğumaya bırakılan pandispanyayı enlemesine ortadan ikiye keserek kelepçeli pasta kalıbının içine pandispanyanın alt parçasını yerleştirin. Ardından çilekleri boylamasına ikiye kesin ve kelepçeli kalıbın kenarlarına dik duracak bir şekilde yerleştirin.

Çilekler dizildikten sonra kalıbın ortasına kremayı dökerek yayın ve üzerini düzeltin. Pandispanyanın diğer yarısını kremanın üzerine kapatarak elinizce hafifçe bastırın. Ardından üzerini kapatarak buzdolabında 5-6 saat kadar bekletin. (Aslında pasta bir gece boyunca dolapta beklerse daha lezzetli olur.)

Çilekli pastanın üst kremasını hazırlamak için bir kabın içine sütü ve 1 poşet krem şantiyi ekleyerek şanti koyulaşıncaya kadar çırpın. Ardından dinlenen pastayı dolaptan alın ve kalıptan geniş bir servis tabağına çıkartın ve çırpılan şantiyi pastanın tamamına sürüp spatula yardımıyla düzeltin. Hazır hale gelen çilekli pastanın üzerini çileklerle süsleyip dilimleyerek servise sunun.

Afiyet olsun.
" } ] }