{ "title": "Damla Çikolatalı Pasta", "image": "https://www.kolaypastatarifleri.gen.tr/images/damla-cikolatali-pasta.jpg", "date": "18.01.2024 23:52:09", "author": "Cangür", "article": [ { "article": "
Damla çikolata pasta, kesinlikle pek çok kişinin çok beğendiği ve yemekten zevk aldığı pasta türlerinden bir tanesidir. Harika bir tercih olan bu pastanın yapımı da oldukça kolaydır ve meşakkatli değildir. Özellikle çocukların çok severek tükettiği ve ikinci dilimlerini ısrarla istedikleri bu pastayı evde rahatlıkla hazırlayabilir ve sevdiklerinizin yüzüne tebessüm kondurabilirsiniz.

Damla çikolatalı pasta malzemeler

Keki için
Ara Krema
Üzeri için
Damla Çikolatalı Pasta Nasıl Yapılır?

Damla çikolatalı pastanın yapımına öncelikle yumurtaları çırparak başlayalım. Akabinde yumurtaların içerisine şekeri ilave edelim ve köpürene kadar güzelce karıştıralım. Köpürme işlemi gerçekleştikten sonra karışıma diğer kek malzemelerini ekleyelim ve iyice çırpalım. Hazır hale gelmiş olan kek hamurunu yağlanmış veya yağlı kâğıt serilmiş kelepçeli bir kek kalıbının içerisine dökelim ve yayalım. Fırının ayarını 180 dereceye getirelim ve keki fırında 30 dakika kadar pişirmeye bırakalım. Eğer keki fırının orta gözüne göndermişseniz fırının kapağını açmanıza gerek yok. Süre bitene dek fırının kapağını açmayın.

Kek fırında pişerken diğer taraftan pastanın ara kremasını hazırlayalım. Bunun için ilk önce bir tencere alalım ve içerisine yumurta ile toz şekerini ilave edip karışım eriyene kadar çırpalım. Erimiş olan şekerin üzerine diğer krema malzemelerini ekleyelim ve ocağın altını kısık ateş de açalım sürekli çırpa, çırpa pişirelim. Bu husus da tahta kaşık kullanmanızı tavsiye ederiz. Krema piştikten sonra soğuması için tencerenin ağzı açık şekilde serin bir ortama kaldıralım. Hızlı soğuması için buharı çıktıktan sonra buzdolabına da kaldırabiliriz.

Kekimizi fırından aldıktan sonra soğutalım ve ortadan ikiye keselim. Kekin alt taban oluşturacak kısmını bir servis tabağının üzerine alalım ve içerisini süt ile ıslatalım. Islatılmış olan kısma soğutulmuş kremadan sürelim ve ardından damla çikolatası serpiştirelim. Diğer kalan pasta tabanının da iç kısmını ıslattıktan sonra damla çikolataların üzerine kapatalım. Ardından krem şantiyi verilen ölçülerde çırpalım ve pastanın etrafını pürüzsüz olacak şekilde şanti ile süsleyelim. Krem şanti ile kaplanmış olan pastanın her tarafına damla çikolatası serpiştirelim. Pastamız servis için sunum yapmaya hazır hale gelmiştir.

Afiyet olsun.
" } ] }