{ "title": "Dinazor Pasta", "image": "https://www.kolaypastatarifleri.gen.tr/images/dinazor-pasta.jpg", "date": "20.01.2024 12:32:43", "author": "Mihriban", "article": [ { "article": "
Dinazor pasta, şeker hamurundan hazırlanabilen hem lezzetli hem de eğlenceli görünümüyle çocukların vazgeçemediği pasta çeşididir. Tam olarak yöresi nereye ait olduğu belli olmayan dinazor pasta, son zamanlarda moda hâline gelen pastacılık sektöründe şeker hamuruyla hazırlanan pastalar zincirinin tercih edilen zevkli çeşitlerindendir. Sizler de kolay temin edilerek alınabilecek pasta malzemeleriyle çocuklarınızın doğum günlerini süsleyebileceğiniz ya da hediye olarak hazırlayabileceğiniz bu pasta türünü deneyebilirsiniz. İçine katacağınız malzemelerin çeşitlendirmesinde tercihinize bağlı olarak çeşitli meyveler deneyebilir süsleme için lezzetli çerezlerle şekillendirebilirsiniz. Daha kolay ve çabuk yapmanız için süslemede kullanılacak şeker hamurunu hazır olarak pasta malzemeleri satan yerlerden satın alabilirsiniz. Pasta keki için ise; pandispanya tarifini de uygulayabilirsiniz.

Dinazor Pastanın Malzemeleri 10-12 kişilik

Pandispanya için
Ganaj için
Üzerini Kaplamak için
Dinazor Pasta Nasıl Yapılır?

Derin bir kapta mikser yardımıyla önce yumurta ve şekerleri iyice köpürüp krema kıvamına gelinceye kadar 4-5 dakika kadar çırpın. Diğer kuru malzemeleri karışımın kabarmasını söndürmeden tahta kaşık yardımıyla kaşık kaşık ekleyerek karıştırmaya devam edin. Yağlanmış ve unlanmış kelepçeli kek kalıbına elde ettiğiniz karışımı dökerek önceden ısıtılmış fırında 160 derecede 30-35 dakika kadar pişirin. Fırının kapağını hafif açarak Pandispanya'ya çatal batırdığınızda malzeme eğer çatala bulaşmıyorsa piştiğini anlayabilirsiniz.

Şeker hamuruyla şekillendirilecek pastalarınızda süt ve puding ile hazırlanacak krema yerine ganaj kreması kullanmanız ara malzemelerin akmamasını ve donarak pastanın daha güzel şekillenmesini sağlayacaktır. Ganaj için; sıvı kremayı küçük bir sos tenceresinde kaynatarak içine çikolataları eritin ve buzdolabında 2 saat dinlendirip çırpın.

Dinazor şekillerini oluşturmak için hazır olarak temin ettiğiniz şeker hamurunu tezgâha üzerine az nişasta dökerek kullanılabilir yumuşaklıkta olmasını sağlayabilirsiniz. Yine hazır olarak temin edeceğiniz dinazor kalıplarını, özel şeker hamuru merdanesiyle açarak (Fazla incelikte açmayın, yırtılabilir) hazırladığınız şeker hamuruna bastırarak oluşturun. Ortaya çıkan dinazor şekillerini yapışkan olmaması ve sıcaklıkta erimemesi için nişasta üzerinde bekletin.

Pişen pandispanyayı ortadan ikiye yanlamasına bölün. Hazırladığınız ganajı ara katına sürün. Aralara istediğiniz meyveleri yerleştirebilirsiniz. 2 katını da ganajla kaplayarak hazırladığınız Pandispanya'nın etrafını fazla ince olmayacak şekilde açtığınız şeker hamuruyla kaplayın ve önceden kalıplarla keserek hazırladığınız dinazor hamurlarını, parmağınızı suyla ıslatıp Pandispanya'nın üzerine yapıştırın. Diğer görsele seçenekler için (Dinazor yumurtası vb.) elinizde kalan şeker hamurundan merdaneyle açarak istediğiniz şekli oluşturabilirsiniz.

Afiyet Olsun.
" } ] }