{ "title": "Diş Pastası", "image": "https://www.kolaypastatarifleri.gen.tr/images/dis-pastasi.jpg", "date": "21.01.2024 14:42:03", "author": "Erengül", "article": [ { "article": "
Diş pastası, bebeklerin ilk dişlerini çıkarması sebebiyle yapılan pastalardır. Diş buğdayı adındaki kutlamanın, en önemli detayı diş pastasıdır. Sizde bebeğinize ya da çok yakınınıza vereceğimiz tarifle güzel bir pasta yapabilirsiniz. Diş şeklinde yapılan pasta, yeni çıkan dişleri temsil etmektedir. Yapımında zorlanacağınızı zannetmiyoruz. Diğer pastalar gibi pandispanya keki pişirerek, kremasını hazırlıyorsunuz. Diş şeklini vererek, etrafını şeker hamuru ile kaplayıp, zevkinize göre süslüyorsunuz. Pastayı yaparken oldukça keyif alacaksınız. Tavsiyemiz pandispanya keki bir gün önceden pişirmeniz. Bu şekilde daha kolay kesip, şekillendiriyorsunuz. Haydi şimdi diş pastasını yapmaya başlayalım.

Diş pastası tarifi için gerekli olan malzemeler

Pandispanya kek malzemeleri
Çikolatalı mus malzemeleri (Kekin katlarına sürmek için)
Pasta süslemesi için malzemeler
Diş pastası nasıl yapılır?

Pandispanya kekin hazırlanması: Tereyağını ve bitter çikolatayı ateşin üzerinde yakmadan eritin. Daha sonra yumurta sarılarını ve beyazlarını birbirinden ayırın. Beyazların içine bir fiske tuzu atarak mikser ile yüksek hızda çırpın. Yumurta sarılarını toz şekerle birlikte krema kıvamına gelene kadar çırpın. Sonra eritmiş olduğunuz çikolata ve tereyağı karışımını biraz soğuduktan sonra içine koyarak, çırpmaya devam edin. Ardından yumurta beyazlarını sarıların içine yavaş bir şekilde, kademeli olarak ilave edin ve çırpmaya devam edin. Diğer yandan elenmiş unu, kabartma tozunu, vanilyayı, nişastayı bir kabın içinde karıştırın. Bunu da karışımın içine ilave ederek karıştırın. Bu arada fırınınız 175 derecede ısınıyor olsun. Hazırlamış olduğunuz kek hamuru kelepçeli 26 cm'lik bir kalıba uygundur. Kalıbınızı yağlayarak, hamuru içine koyun. Kızmış olan fırına pişmesi için koyun. Kekiniz piştikten sonra, soğumasını bekleyin. Dediğimiz gibi pandispanya keki bir gün önceden pişirin. Streçle ya da alüminyum folyo ile kaplayarak, buzdolabına koyun. Bu şekilde nemli kalmasına yardımcı olursunuz. Şimdi kremamızın hazırlığına geçelim.

Çikolatalı mus hazırlanması: Tereyağını ve çikolatayı su ile ateşte eritin. Yumurtaların beyazlarını ve sarılarını birbirlerinden ayırın. Sarıları karışımın içine tek tek ilave edin. Bu esnada karıştırmayı ihmal etmeyin. Beyazları ise karbonatla birlikte çırpın. Sonra toz şekeri ilave edin ve çırpmaya devam edin. Yumurta beyazlarını çırptığınız karışımın önce yarısını, sarıların olduğu karışıma ilave edin. İçine sıvı kremayı koyarak iyice çırpın. Sonra kalan beyazları koyun ve karıştırmaya devam edin. Donması için kremayı buzdolabına kaldırın.

Diş pastasının hazırlanması: Önce keki buzdolabından çıkarın. Kekimizi yuvarlak kalıpta pişirdiğimizden, kenarlarını keserek dikdörtgen hale getirin. Bir kâğıdın üstüne diş kalıbı çizin. Bunu kekin üstüne koyarak, diş şeklinde keki hazırlayın. Keki enine üç parçaya bölün. Bunu bir ip yardımıyla düzgün bir şekilde yapabilirsiniz. Kek parçaların her birini biraz sütle ıslatın. Üzerine hazırladığınız kremayı sürün. Arzu ettiğiniz şekilde muz dilimleri, ceviz ya da Antep fıstığı gibi malzemelerle döşeyin. Diğer katlara da aynı uygulamayı yapın. Pastanızı ister krema ile kaplayarak, süsleyin. İsterseniz üzerini şeker hamuru ile kaplayıp, üzerine yine şeker hamurundan süsler hazırlayın. Diş macunu, diş fırçası gibi objeler hazırlayabilir, diş şeklindeki pastaya göz, ağız yapabilirsiniz. Pastayı kaplayacağınız şeker hamurunu beyaz tercih ederseniz, pastanız tam olarak dişe benzeyecektir. Üzerine yapacağınız renkli süslemeleri daha güzel gösterecektir. Artık diş pastanız servis edilmeye hazırdır.

Afiyet olsun.
" } ] }