{ "title": "Ekler Pasta", "image": "https://www.kolaypastatarifleri.gen.tr/images/ekler-pasta.jpg", "date": "20.01.2024 16:57:33", "author": "Önder", "article": [ { "article": "
Ekler pasta, büyük küçük herkesi muhteşem lezzeti ile büyüleyebilecek özellikte olan ekler pastanın hazırlanışı biraz zahmetli olsa da gün masaları ve beş çaylarında ikram edilebilecek ve büyük beğeni kazanacak harika bir pasta türüdür.

Ekler Pasta İçin Gerekli Malzemeleri
Ekler Pastanın İç Kreması için
Ekler Pastanın Dış Kreması için
Ekler Pasta İç Krema Nasıl Yapılır?

Pastanın iç kremasını hazırlamak için, şeker, yumurta, mısır nişastası ve süt uygun bir tencereye alınarak mikser ile iyice çırpılır. Malzemelerin homojen bir şekilde karıştığından emin olduktan sonra ocağa alınarak orta hararetli ısıda sürekli karıştırılarak pişirilir. Krema kaynamaya başladıktan sonra tereyağı ve vanilya ilave edilerek mikser ile 2-3 dakika kadar çırpılarak soğuması için bir kenara alınır. Soğuyan krema pasta hunisine alınarak huniye orta kalınlıkta bir uç takılır.

Ekler Pasta Dış Krema Nasıl Yapılır?

Pastanın dış kreması için 1 paket krema ufak bir tencereye alınarak devamlı karıştırılır. Bitter çikolatalar el ile ufak parçalara ayrılır ve kaynayan kremanın içine eklenerek krema ile çikolata bir taşım daha kaynatılarak ocağın atı kapatılır. Çikolataların tamamen eridiğinden emin olunana kadar krema tahta kaşık yardımı ile karıştırılmaya devam edilir. Krema ara sıra karıştırılarak üzerinin kaymak tutması önlenir.

Ekler Pasta Hamuru Nasıl Yapılır?

Ekler pastanın hamurunu hazırlayabilmek için tereyağı ve su uygun bir tencereye alınarak kaynatılır, kaynayan suyun içine bir tutam tuz ve bir yemek kaşığı toz şeker eklenir. Daha sonra topaklanmasına izin vermeyecek şekilde azar azar suyun içine un eklenerek kaşık ile sürekli karıştırılır. Su unu tamamen alana kadar altı kısık ocakta pişirilir. Pişen hamur şayet karıştırılan kaşığa yapışmıyorsa hamur kıvam almış demektir. Pişen hamur geniş bir kabın içine alınarak ılıması sağlanır. Ilıyan hamurun üzerine yumurtalar teker teker kırılarak mikser yardımı ile pürüzsüz bir kıvam alana kadar yaklaşık 10 dakika çırpılır.

İyice çırpılan hamur krema torbasına boşaltılarak yanmaz kâğıt serilmiş fırın kabına yaklaşık bir parmak uzunluğunda ve aralıklı bir şekilde sıkılır. Fırın kabına yerleştirilen hamurlar 175 derecelik önceden ısıtılmış fırına sürülerek hafif kızarana kadar pişirilir ve soğuması için bırakılır.

Soğuyan hamurlar uzunlamasına bıçak ile kesilir. Kesilen hamurun alt tarafına soğumaya bırakılan iç kremadan dökülür ve diğer hamur parçası üzerine kapatılır. Birleştirilen hamur hazırlanan dış kremaya batırılarak servis tabağına sıralanır. Ekler pastaların üzerleri arzuya göre Hindistan cevizi, fıstık tozu ile istenilen şekilde süslenir. Misafirlerinizin beğenisini kazanacak ekler pasta artık hazır.

Afiyet olsun.
" } ] }