{ "title": "Elmalı Rulo Pasta", "image": "https://www.kolaypastatarifleri.gen.tr/images/elmali-rulo-pasta.jpg", "date": "19.01.2024 03:13:21", "author": "Gıyaseddin", "article": [ { "article": "Elmalı rulo pasta, lezzetli olduğu kadar doyurucu özelliği ile de bayanların 5 çaylarında kolayca başvurdukları bir lezzettir. İçerisinde elma olması münasebetiyle oldukça faydalı bir pasta tarifidir. Eğer akşam eşinize güzel bir sürpriz yapmak isterseniz ilk tercihiniz, elmalı rulo pasta tarifinden yana olmalıdır. Görüntüsünün verdiği şıklık ile lezzetinin verdiği mükemmellik elma sevenlerin yüzünü güldürecektir.

Not; bu ölçü büyük ve dikdörtgen fırın tepsileri için geçerlidir. Eğer fırın tepsinizin ebadı büyük değilse malzemenin yarısını katıp da hazırlayabilirsiniz.

Elmalı rulo pasta için gerekli malzemeler

Keki için
İç harcı için
Elmalı Rulo Pasta Üzeri için
Elmalı Rulo Pasta Nasıl Yapılır?

İlk olarak elmalar yıkanır ve kabukları soyulur. Rendenin iri dişli yeri ile temizlenmiş olan elmalar rendelenir ve ceviz ile tavaya alınıp kısık ateşte pişirilir. Elmalar yeteri irilikte pişince içerisine tarçın ilavesi yapılır ve harç ocağın üzerinden indirilir.

Dikdörtgen bir tepsinin üzerine yağlı kâğıt serilir ve elmalı harç paralel olacak şekilde kâğıdın üzerine yayılır. Diğer taraftan pandispanyanın hazırlaması için yumurta ile şeker bir kâsenin içerisinde iyice çırpılır. Köpük kıvamına gelen karışımın içerisine diğer malzemeler de alınır ve mikserin hızlı ayarında karıştırılır. Hazır hale getirilen kek hamuru uygun düzeyde elmaların üzerlerine dağıtılır.

180 derece ısıda bekleyen fırının içerisine kek hamuru olan tepsi gönderilir ve kekin üzeri hafif şekilde pişene dek bekletilir. Kek fırında piştikten sonra fırının ayarı kapatılır ve 2 dakika daha o şekilde kek fırında bekletilir. Beklemiş ve içini çekmiş olan kek, yağlı kâğıt serilmiş düz bir tezgâhın üzerine dikkatli bir şekilde ters çevrilerek tepsiden ayrılır. Bu sayede kekin elmalı olan kısmı üste gelecektir. Akabinde, altta kalan yağlı kâğıt ile keki rulo şeklinde sarın ve üzerine bal ile karıştırılmış Hindistan cevizini sürün. Eğer Hindistan cevizin dağılmasından hoşlanmıyorsanız, balı bir tavada ısıtın ve kekin üzerine sürün. Ardından üzerine Hindistan cevizini serpiştirin ve dilimleyerek servis yapın.

Afiyet olsun.
" } ] }