{ "title": "Etimekli Pasta", "image": "https://www.kolaypastatarifleri.gen.tr/images/etimek-pasta.JPG", "date": "20.01.2024 07:03:24", "author": "Pelin", "article": [ { "article": "
Etimekli pasta, mutlaka herkesin bir kere bile olsa tatması gereken bir lezzet. Özellikle bu pastayı öğle yemeğinin veya akşam yemeğinin arkasından sunum yapmalısınız. Kadın günlerin de aranan lezzet haline gelmiş olan etimekli pastanın yapımı da diğer pasta çeşitlerine göre daha kolay olmaktadır. Kremasının ve etimeğinin ağız da erimesi ve arkasından damakta bıraktığı mükemmel lezzet tarifi bir kere yapan kişileri ikinci sefere sürüklemektedir. Dışarıdan bakıldığında her ne kadar beyaz bir krema gibi görülse de içerisinde yatan harika lezzet uyandığında pek çok kişinin gözdesi olacaktır.

Etimekli pasta için malzemeler
Kreması için
Süslemek için
Etimekli Pasta nasıl yapılır?

Etimekli pastanın yapına başlarken önce fazla derin olmayacak yapıda bir tencere alın ve içerisine tereyağı dışında tüm malzemeleri ekleyip karıştıralım Krema kaynama aşamasına geldiğinde içerisine yağı ilave edelim ve tekrardan karıştırmaya devam edelim. Burada kremanı tıpkı hazır bir pasta kreması halini almasını istiyorsanız karışımı bilekleriniz yorulana kadar hızlı, hızlı karıştırmanız gerekir. Kaynamaya başlayan kremayı yaklaşık 3 dakika kadar daha pişirelim ve muhallebi istenilen kıvama geldiğinde ocağın altını kapatıp, kremayı soğuması için bir kenara kaldıralım. Krema soğuduktan sonra mikser yardımıyla çırpalım ve aralarında pütür kaldıysa giderelim. Hazır hale gelmiş olan kremayı bir kenara kaldıralım ve kremşantisini hazırlamaya geçelim.

Bir su bardağı süt ile beyaz krem şantiyi, ilk önce kısık devirde arkasından hızlı devirde 2-3 dakika kadar çırpalım. Hazır hale gelmiş olan krem şantiyi buzdolabına kaldıralım ve kullanılacak vakit çıkartalım. Etimekleri ıslatmak için sütü bir kâsenin içerisine alalım ve etimekleri içerisine batırıp çıkartalım. Çıkarttığımız etimekleri dikdörtgen bir cam tepsinin içerisine dizelim. Bütün etimekleri tek sıra halinde tepsiye dizdikten sonra üzerine kremanın yarısını dökelim. Tekrar kalan etimekleri de süt ile ıslatalım ve kremanın üzerine dizelim. Kalan kremayı da son kat olan etimeklerin üst kısma sürelim ve kremanın üzerine de buzdolabında beklemekte olan krem şantiyi bir spatula vasıtasıyla sürelim. Krem şanti sürüldükten sonra pastayı buzdolabına kaldıralım ve soğuması için bekletelim. Pasta yarım saat buzdolabında bekledikten sonra çıkartalım ve servis için sunum tabaklarına alalım. Sunum tabaklarının üzerlerine aldığımız pastala dilimlerini süslemek için kenarlarına Hindistan cevizi, ortasına Antep fıstığı ve damla çikolata serpiştirelim.

Afiyet olsun.
" } ] }