{ "title": "Galatasaray Pastası", "image": "https://www.kolaypastatarifleri.gen.tr/images/galatasaray-pastasi.JPG", "date": "20.01.2024 06:49:55", "author": "Neşe", "article": [ { "article": "Galatasaray pastası, sizlerle birlikte hazırlayacağımız bu pasta, Galatasaray taraftarı olanların beğenisini kazanacaktır. Ailenizde bu takımı tutanlar varsa, eminiz yemeye kıyamayacaktır. Hazırlaması oldukça kolay olan bir pasta türüdür. Çocuğunuz bu takımı tutuyorsa, doğum günlerinde yapmayı düşünebilirsiniz. İsterseniz takımınızın şampiyonluklarında özel olarak hazırlayabilirsiniz. Pastanızın hem seyirlik hem de kutlamaya uygun bir pasta çeşidi olduğunu göreceksiniz. Şimdi pastamızın yapımına başlayalım.

Galatasaray pastası tarifi için gerekli olan malzemeler

Kek malzemeleri
Ara krema malzemeleri
Üzerini süslemek için malzemeler
Galatasaray pastası nasıl yapılır?

İlk aşamada kekimizi pişirmemiz gerekiyor. İsterseniz keki bir gün önce pişirerek dinlendirin. Streç ile sararak, kurumasını önleyin. Önce yumurtaları ve toz şekeri iyice çırpalım. İyice çırptığınıza inandığınızda, içine suyu katabilirsiniz. İyice çırptıktan sonra, içine başka bir yerde karıştırdığınız unu, kabartma tozunu ve vanilyayı malzemenin içine karıştırın. Hazırladığınız kek hamuru ne katı olsun ne de fazla cıvık olsun. Dikdörtgen bir kek kalıbını yağlayarak, hamuru içine dökün. Fırınınızı 175 derecede ısıtarak, kek kalıbını içine atın. Fırındaki kekiniz pişerken, sizde araya süreceğiniz kremayı hazırlamalısınız. Bunun için krem şantiyi, süt kremasını ve kakaolu kremayı mikser yardımıyla iyice çırpın. İçine bir bardak soğuk süt ilave ederek, birlikte karıştırın. Kekiniz piştikten sonra dinlenmesini sağlayınız. Mümkünse dediğimiz gibi bir gün önce pişirebilirsiniz. Şimdi keki enine üç parçaya bölmelisiniz. Düzgün bölmek için, bir ip kullanabilirsiniz. Her katın arasına krema sürerek, damla çikolata koyuyoruz. Sade krem şantiyle pastanın üzerini kaplayın. Kalan krem şanti içinden 2-3 yemek kaşığı alarak, içine kahverengi gıda boyası karıştırın. Kalan krem şantinin içine, sarı gıda boyası karıştırın. Pastanızın üzerine Galatasaray'ın sembolü olan aslan resmini çizin. Krema sıkma ucuyla aslanı boyayalım. Yelelerini, içini, kuyruğunu boyayalım. Pastanın kenarlarına yıldız uçla zikzaklar çizelim. Şeker hamuru ile sarı ve kırmızı bayrak şekilleri yapalım. Bunları da pastanın üzerine yerleştirdikten sonra, siyah gıda kalemi yardımıyla, istediğimiz yazıyı yazarak, Galatasaray pastamızın yapımını tamamlıyoruz. Pastayı 2-3 saat buzdolabında dinlendirerek, servise hazır hale getiriyoruz.

Afiyet olsun.
" } ] }