{ "title": "Haşhaşlı Pasta", "image": "https://www.kolaypastatarifleri.gen.tr/images/hashasli-pasta.jpg", "date": "19.01.2024 08:20:51", "author": "Özpulat", "article": [ { "article": "
Haşhaşlı Pasta, Günümüzün en popüler ve moda olan nefis pastaları arasında yer almaktadır. Bu oldukça leziz ve bir o kadar da hafif olan kendisine özgü enfes tadıyla adından oldukça sık bahsettiren bu şahane pastayı kolaylıkla hazırlayarak sevdiklerinize ikram edebilirsiniz.

Haşhaşlı Pasta İçin Gerekli Malzemeleri

Haşhaşlı pastanın Keki için
Haşhaşlı Pastanın Üzeri için
Haşhaşlı Pasta Nasıl Yapılır?

Haşhaşlı pastamızı hazırlamaya ilk olarak pastamızın şerbetini hazırlayarak başlayalım. Uygun bir tencereye öncelikle 3,5 su bardağı su ve 3,5 su bardağı toz şekeri ilave ettikten sonra ocağa alıp karıştırarak kaynatalım. Şerbetimiz kaynadıktan sonra üzerine 1 dilim limon suyunu ilave ederek kısık ateşte 10-12 dakika kadar şerbet kıvam alana kadar kaynatarak ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım.

Haşhaşlı pastamızın kekini hazırlamak için karıştırma kabımıza 6 adet yumurtayı kıralım ve üzerine 1 su bardağı toz şekeri ekleyerek şeker ve yumurta köpük, köpük kar haline gelene kadar bir mikser yardımıyla çırpalım. Üzerine 1 su bardağı sıvı yağ,1 su bardağı irmik, 1 su bardağı siyah haşhaşı ilave ederek karışımı iyice karıştırarak harmanlayalım. Daha sonra karışımın üzerine 1 su bardağı unu azar ekleyerek kek hamurumuz akışkan bir kıvam alana kadar çırpmaya devam edelim. Ardından uygun bir fırın tepsisini yağlayarak hazır hale gelen kek hamurumuzu tepsiye boşaltarak yayalım. Fırınımızı 180 dereceye ayarlayarak önceden ısıtalım ve sıcak fırına tepsiyi vererek yaklaşık olarak 30-35 dakika kekimizin altı üstü pembeleşinceye kadar pişirip fırından alarak soğumaya bırakalım.

Kekimizin ilk sıcaklığı çıkarak ılındıktan sonra üzerine önceden hazırlayarak soğumaya bıraktığımız soğuk şerbeti bir kepçe yardımıyla gezdirerek dökelim ve kekin şerbeti çekerek soğuması için beklemeye bırakalım.

Bizde bu arada pastamızın üzeri için kremayı hazırlayalım. Uygun bir kabın içine 1 su bardağı soğuk sütü ve 1 paket sade kremşantiyi ilave ettikten sonra karışımı bir mikser yardımıyla iyice çırparak kremanın kıvam alarak koyulaşmasını sağlayalım. İyice çırpılarak istenilen kıvama gelen kremamızı şerbetini çekerek iyice soğuyan kekin üzerine düzgün bir şekilde yayarak spatula yardımıyla dikkatlice düzelterek sıvayalım.

Haşhaşlı pastamızın kremasının dinlenmesi ve kendini çekmesi için buzdolabına koyarak en az iki üç saat kadar dolapta bekletelim ve bu sürenin sonunda haşhaşlı pastamızı buzdolabından çıkartarak üzerine arzuya göre dilimlenmiş muz, çilek, kivi veya damla çikolata taneleri yerleştirerek süsledikten sonra dilimleyerek servise sunalım.

Afiyet olsun.
" } ] }