{ "title": "İki Renkli Pasta", "image": "https://www.kolaypastatarifleri.gen.tr/images/iki-renkli-pasta.jpg", "date": "21.01.2024 19:08:57", "author": "Hanbeli", "article": [ { "article": "İki renkli pasta, özel günlerinizde kullanabileceğiniz, ilk görüntüsüyle diğer pastalar gibi olan fakat kesildiğinde diğer pastalardan farklı olarak başka bir tadı da içinde barındıran pasta türüdür. Pastamızın görüntüsü akıllardan silinmeyeceği gibi tadı da damağınızda kalacaktır.

İki renkli pasta tarifi için malzemeler
Muhallebisi için
İki Renkli Pasta Nasıl Yapılır?

Sade kek hamuru için; 4 adet yumurtamızı derin bir kapta köpürene kadar çırpıyoruz. Kabımızın içine 4 kahve fincanı şekeri ekliyoruz ve çırpma işlemine devam ediyoruz. Malzemelerimizin üzerine 1 kahve fincanı ılık suyu, 4 kahve fincanı unu, 1 paket kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyerek kıvam alana dek mikserle karıştırıyoruz. Fırın tepsimize yağlı kâğıt yerleştiriyoruz ve arkasından hazır hale gelen keki kaşık yardımıyla güzel bir şekilde yayıyoruz. Bu aşamada spatula da kullanılabilir ve hamurun tepsiye sürülüşü kolaylaşabilir.

Kakaolu kek hamuru için; 4 adet yumurtamızı köpürene kadar derin bir kabın içerisinde çırpıyoruz. Akabinde içerisine 4 kahve fincanı şekerimizi, 3 çorba kaşığı kakaomuzu ekliyoruz ve çırpma işlemine devam ediyoruz. Malzemelerimizin üzerine 1 kahve fincanı ılık suyumuzu, 4 kahve fincanı unumuzu 1 paket kabartma tozumuzu ve vanilyamızı ekleyerek kıvama gelene kadar hamurumuzu çırpmaya devam ediyoruz. Hazır hale gelen Kakaolu kek hamurunu yağlı kâğıt serilmiş ayrı bir fırın tepsisinin içerisine kaşık yardımıyla güzel bir şekilde yayıyoruz. Kakaolu ve sade kekimizi yaklaşık 180 derecede ısıtılmış fırında pişiriyoruz.

Muhallebisi için; 1 buçuk litre sütümüz, 6 çorba kaşığı mısır nişastamızı, margarinimiz ve 18 çorba kaşığı şekerimizi sürekli karıştırarak ve koyu bir renk alana kadar pişiriyoruz. Önceden pişmiş ve soğumuş olan keklerimizi tepsiden dikkatli bir şekilde çıkarıp kenarlarını süslemede kullanmak üzere ayırıyoruz. Kakaolu kekimizi muhallebiyle kaplıyoruz ve sade kekimizi kakaolu kekimizin üzerine yerleştiriyoruz. Sade kekimizin de üzerini muhallebiyle kaplıyoruz. Bu aşama da İki katlı olan kekimizi boydan 4 eşit parçaya bölüyoruz. Her bir kek parçasını kelepçeli kek kabımıza yuvarlak bir şekil alacak şekilde yerleştiriyoruz ve üzerine muhallebi sürüyoruz. Bu şekilde ilk başta kare olan pastamıza yuvarlak bir şekil vermiş oluyoruz. Kelepçeli kek kalıbımızı açıyoruz ve pastamızın çevresine de kalan muhallebimizi sürüyoruz. Ayırdığımız kek kenarlarını doğrayıcımızdan çekerek pastamızın üzerini süslüyoruz. Pastamızı bir gece buzdolabında dinlendirerek ertesi güne servis etmek için hazırlamış bulunuyoruz.

Afiyet olsun.
" } ] }