{ "title": "İncirli Pasta", "image": "https://www.kolaypastatarifleri.gen.tr/images/incirli-pasta.jpg", "date": "21.01.2024 06:50:28", "author": "Gönenç", "article": [ { "article": "
İncirli pasta, hafif ama faydalı bir tatlı arayanlara alternatif tariflerdendir. Birçok ev hanımı gelecek olan misafirlerine kolay bir şekilde hem tatlı hem de doyurucu, bunlarla birlikte hafif ve faydalı şeyler ikram etmek istemektedir. İncirli pasta bu hanımların imdadına yetişen tatlılardandır. İncirli pasta hem kek hem de tatlı lezzetini bir arada sunarak misafirlerinize aynı anda çifte ikram yapmanızı sağlamaktadır. Hem görüntüsü hem de tadıyla yiyenleri mest eden incirli pasta, aynı zamanda bol sütlü hafif bir tatlı kek olması sayesinde hanımların ilgisini çekmektedir. Damakları şenlendiren ve hafifliğiyle yedikçe yedirten, ama kilo aldırmayan incirli pastanın malzemeleri ve tarifi şu şekildedir.

İncirli Pasta Malzemeleri

Hamur için
Krema için
İncirli Pasta Nasıl Yapılır?

İncirli pastamızı hazırlamaya öncelikle yumurta ve şeker iyice karıştırırarsk başlıyoruz. Yumurta ve şekeri bir kabın içerisine koyup şeker yarı yarıya eriyene kadar bu karışımı çırpıyoruz. Daha sonra bu karışımın içerisine un, kabartma tozu ve vanilyayı da ilave edip tüm malzemelerimizi hamur kıvamına gelene kadar karıştırıp çırpıyoruz. İstenilen kıvamı elde ettiğimizde ise içerisine incirlerimizi kuşbaşı şekline doğrayarak ekliyoruz ve hamurumuz bu şekilde tekrar karıştırıyoruz. Hazırladığımız hamurumuzu fırına sürmek için bir borcam ya da fırın tepsisini un ve yağla güzelce hazırlıyoruz ve hamurumuzu buraya döküyoruz. Hamurumuzu fırınımıza vermeden önce fırınımızı 180 dereceye ayarlayarak ısıtıyoruz ve hamurumuzu bu şekilde fırına sürüyoruz. Fırına sürdüğümüz incirli pastamızı 15 ile 20 dakika arasında pişiriyoruz. Kek pişerken bu sırada incirli pastanın kremasını hazırlıyoruz. Kremamızı bir muhallebi kıvamında kısık ateşte hazırlıyoruz. Önce pirinç unumuzu kabımıza döküp biraz kavuruyoruz. Ardından şekerimizi ve sütümüzü ilave ederek kısık ateşte hafif hafif karıştırarak muhallebi kıvamına getiriyoruz. Daha sonra da muhallebi kıvamına gelen incirli pasta kremamızı ateşten alarak soğumaya bırakıyoruz. Kek hazır olduktan sonra önce üzerini bal ile güzelce ve hafifçe nemlendiriyoruz. Ardından hazırlanan kremamızı kekimizin üzerine dökerek güzelce yayıyoruz. İncirli pastamız artık servise hazır durumdadır. İncirli pastanızı dilerseniz üzerine hafif bir şekilde toz çikolata sosu veya kakao dökerek veya çekilmiş fındık, fıstık ve ceviz ekleyerek de servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }