{ "title": "Islak Kek", "image": "https://www.kolaypastatarifleri.gen.tr/images/islak-kek.jpg", "date": "23.01.2024 03:16:32", "author": "Gözlem", "article": [ { "article": "Islak kek için malzemeler

4 adet yumurta.

2 su bardağı şeker.

2 çorba kaşığı kakao.

1 su bardağı süt.

Yarım su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un.

1 adet kabartma tozu.

1 adet vanilya.

Islak kek sosu için malzemeler

1 litre süt.

1 adet bitter çikolatalı puding.

Islak kek yapımına başlamadan önce sosunu hazırlayın. Bir tencereye 1 litre süt ve 1 adet bitter çikolatalı pudingi dökün ve orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Karıştırmazsanız eğer pudinginiz lapa lapa olur.

Derin bir kaba 4 adet yumurta ve 2 su bardağı şekeri koyup köpük kıvamına gelinceye kadar 5 dakika mikserle çırpın. Ardından karşımın içine 2 su bardağı süt, yarım su bardağı sıvı yağ ilave edip 5 dakika daha çırpın. 2 çorba kaşığı kakaoyu ilave edip güzelce karıştırın. 2 su bardağı un, 1 adet kabartma tozu ve 1 adet vanilyayı elekten geçirerek karışımın içine koyun ve 10 dakika boyunca mikserle çırpın.

Yağladığınız fırın kabının içine boşaltın ve 5 dakika dinlendirin. Fırınınızın ayarını 170 dereceye getirin ve 10 dakika ısıtın. Isıttıktan sonra ıslak kek hamurunu fırına koyun ve ilk 10 dakika boyunca kapağını açmayın. Eğer kapağını açarsanız ıslak kek hamuru hem kabarmaz hem de söner. Yaklaşık olarak 30-35 dakika sonra fırından çıkarın. Bir kürdan yardımıyla pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz. Eğer batırdığınız kürdan temiz çıkıyorsa ıslak kekiniz pişmiş demektir. Daha önceden hazırladığınız ıslak kek sosunu eşit bir şeklide dökün ve soğuk servis edin. Islak kekiniz hazır.

Afiyet olsun" } ] }