{ "title": "Ispanaklı Pasta", "image": "https://www.kolaypastatarifleri.gen.tr/images/ispanakli-pasta.jpg", "date": "21.01.2024 04:58:17", "author": "Beyzavi", "article": [ { "article": "
Ispanaklı pasta, son zamanlarda sıkça adını duyurmaya başladı. Önceleri meraktan bu pastayı tadanlar, artık vazgeçemiyorlar. Eğer bu zamana kadar henüz yemediyseniz, bu tarifimizi değerlendirerek, pişirmenizi öneririz. Hem görüntüsü hem de lezzetiyle sizleri mest edecek bir pasta. İlk bakışta Şam fıstıklı pasta olduğunu zannedebilirsiniz. Pastanın içine konan, rengini veren ıspanağın tadı hiç belli olmuyor. Çocuklarınız ıspanak sevmiyorsa, onlara bu değerli sebzeyi bu şekilde yedirebilirsiniz. Ispanak sağlık açısından son derece faydalı bir sebzedir. Kış sebzesi olarak bilinse de günümüzde yaz kış bulunabiliyor. İsterseniz derin dondurucuda bile saklayabilirsiniz. Vücuda dayanıklılık veren bir yapıya sahip olan ıspanak, gelişme bozukluklarına ve kansızlığa karşı önerilmektedir. İnsanları özellikle bağışıklık sistemleri tam olarak gelişmemiş olan çocukları, soğuk algınlığına karşı koruyucu etkisi vardır. İçeriğinde vitaminler, demir ve çeşitli enzimler bulunur. Kalp adalelerini güçlendiren, gelişme bozukluklarını gideren bir sebzedir. Kişileri ruhsal açıdan rahatlatıcı etkisi bulunmaktadır. Boğaz, ağız ve göğüs hastalıklarında, özellikle verem ile kansere karşı koruyucudur. Hamilelerin bebekleri için, mutlaka tüketmesi gereken bir sebzedir. Yanıklarda, dolama ve yaralarda tedavi edici etkisi vardır. Şeker hastalığında, obezite de ve diş çürüklerinde koruyucudur. Bu kadar çok faydası olan bir sebzeyi, mutfağımızdan eksik etmemeliyiz. Yemeklerde, böreklerde kullanılırken, şimdi de keklerde ve tatlılarda kullanarak, ıspanak tüketimini arttırmalıyız. Yediğinizde göreceksiniz, pastanın içine bile çok yakışıyor. Şimdi birlikte ıspanaklı pastamızın yapımına başlayalım.

Ispanaklı pasta tarifi için gerekli olan malzemeler

Kek malzemeleri
Krema malzemeleri
Ispanaklı pasta nasıl yapılır?

Ispanak püresi yapımı: Pastamızın yapımına, ıspanakları hazırlamakla başlıyoruz. Ispanakları bol suda yıkayarak, ocakta kaynattığımız suyun içine atıyoruz. Kaynayan suda beş dakika kadar haşlayarak, ıspanakların süzülmesi için bir süzgece koyuyoruz. Hatta ıspanakları elinizle iyice sıkabilirsiniz. Ispanaklar iyice soğuduktan sonra, rondodan geçirerek püre haline getiriyoruz. Pastanın yapımında kullanacağımız ıspanak püresi hazır hale geldi. Şimdi kekimizi hazırlamaya geçelim.

Kek yapımı: Derin bir kâsenin içine yumurtaları ve sıvı yağı koyarak, mikserle yüksek hızda çırpıyoruz. Bunları iyice çırpmanızı öneririz. Lakin kekin güzel kabarması için önemli bir detay. İyice çırptığınıza inandığınızda, içine toz şekeri ilave edin ve mikserle çırpmaya devam edin. Hazırlamış olduğunuz ıspanak püresini bu malzemenin içine koyarak, iyice karıştırın. Başka bir kâsede elenmiş unu, vanilyayı ve kabartma tozunu karıştırın. Bunları da diğer malzemelerin içine yavaşça ilave ederek, bu aşamada tahta bir kaşık kullanarak karıştırmaya devam edin. Artık mikser kullanmayın. Kek hamurunun içindeki havayı söndürmemeniz gerekiyor. Yoksa kek pişerken fazla kabaramaz. Kelepçeli bi kek kalıbını yağlayarak, hazırladığınız kek hamurunu içine dökün. Önceden 175 derecede ısıtmış olduğunuz fırına, kek hamurunu hiç bekletmeden atın. Kekiniz yaklaşık olarak 30 dakikada pişmiş olacak. Piştiğini kontrol etmek için, bir kürdan kullanabilirsiniz. Kürdanı kek batırıp, çıkarttığınızda temiz çıkıyorsa kekin piştiğini anlayabilirsiniz. İsterseniz kekiniz pişerken biz kremayı hazırlayalım.

Krema yapımı: Bir tencerenin içine unu, sütü ve toz şekeri koyun. İyice karıştırdıktan sonra, ateşin üstünde yine karıştırarak, krema koyulaşana kadar pişirin. Ocaktan indirmek üzereyken, içine bir paket vanilya ilave edin. Kremayı soğuması için bir kenara alalım. Şimdi bir su bardağı sütle, krem şantiyi hazırlayalım. İyice çırparak, krem şantinin kıvamını yakalayalım. Kremamız iyice soğuduktan sonra, krem şantiyle birlikte karıştırarak, çırpalım.

Pastanın hazırlanması: Kekimiz piştikten ve soğuduktan sonra, enlemesine iki parçaya ayıralım. Kekin içinden ya da kenarlarından bir miktar kek kırıntısı ayırın. Bunu pastanın üzerini süslemek için kullanacağız. Malum kremamız beyaz renkte, kekimiz ıspanaktan dolayı yeşil, pastanın hoş bir görünümü oluyor böyle. Pastanın ilk katına kremamızdan biraz sürüyoruz. Üzerine ikinci katını yerleştiriyoruz. Kekin her tarafını krema ile kaplıyoruz. Üzerine ayırmış olduğumuz kek kırıntılarını iyice ufalayarak, serpiyoruz. Nasıl yeşil ve beyaz güzel bir görünümü oldu değil mi pastanızın. Pastanızı 1-2 saat kadar buzdolabında dinlendirerek, misafirlerinize ve sevdiklerinize ikram edebilirsiniz. Eminiz herkes yaptığınız pastayı çok beğenecektir.

Afiyet olsun.
" } ] }