{ "title": "Jöleli Pasta", "image": "https://www.kolaypastatarifleri.gen.tr/images/joleli-pasta.jpg", "date": "19.01.2024 03:54:59", "author": "Akıner", "article": [ { "article": "Jöleli pasta, pasta severlerin yabancılık çekmeyeceği bir tattır. Dış görünüşü ile herkesi büyüleyen bu pasta kesildiğinde ise lezzetini daha da ortaya çıkarmaktadır. Gerek şükran yemeklerinin arkasından ağız tatlandırıcı olarak gerekse aileler arasında yapılan oturma günlerinde servis tabaklarının yanına eklenebilecek güzel bir pasta olarak düşünülebilir. Bilhassa jöleli olması çocukların çok hoşuna gidecektir.

Jöleli pasta için malzemeler

Keki için
Kreması için
Süslemek için
Jöleli Pasta Nasıl Yapılır?

Pastanın yapımına yumurta ile şekeri çırparak başlayalım. Ardından içerisine diğer malzemeleri azar, azar ilave edelim ve sürekli karıştıralım. Bu arada kabartma tozu için bir kaşık un ayırıp ikisini beraber karıştırıp ardından diğer malzemelerin içerisine katalım. Kekin güzel kabarması için bu püf noktası önemlidir. Kek hazır hale gelince kelepçeli (26 cm.) bir kek kalıbının içerisini yağlayalım ve kek hamurunu kalıbın içerisine boca edelim. Yaklaşık olarak kek hamurunu 175 derecelik fırında 45 dakika kadar pişirelim.

Kek hamuru pişerken biz de bu arada krema malzemesini hazırlayalım. Krema için verilmiş olan tüm malzemeleri fazla derin olmayacak bir tencerenin içerisine alalım ve sürekli karıştırarak pişirelim. Pişmiş olan kremayı 2-3 dakika kadar karıştırıcı ile çırpalım ve çırptıktan sonra soğuması için bir kenarda bekletelim. Krema soğurken keki fırının içerisinden alalım ve soğutalım. Soğuduktan sonra keki kalıbın içerisinden çıkartalım ve ortadan ikiye bir iplik veya keskin bir bıçak vasıtasıyla keselim.

Kekin kesilmiş olan iç kısımlarına portakal suyu ile 1 tatlı kaşığı toz şekerini eritip gezdirelim. Bu sayede kekin iç kısımları ıslatılmış olacaktır. Kekin alt taban parçasını tekrar kalıbın içerisine alalım ve üzerine soğumuş olan kremanın yarısını dökelim. Kremaların üzerlerine de meyve dilimleri yapalım ve hafif bastırarak yerleştirelim. Meyveler ile buluşmuş olan kremanın üzerine diğer kek tabanını yerleştirelim ve üzerini kapatalım.

Kalan kremayı da pastanın en üst kısmına dökelim ve bu sayede pastanın kenar kısımlarında açıklık kalmayacaktır ve jöle pastanın yanlarından akmayıp, üst katmanda kalıp halinde duracaktır.

Kremayı döktükten sonra pastanın üstüne meyve dilimleri ile süsleyip buzdolabının içerisine kaldıralım. Pasta buzdolabında dinlenirken diğer taraftan jöleyi üzerinde yazan tarife göre hazırlayalım ve pastayı dolaptan çıkartıp üzerine jöleyi dökelim bu aşamada jöleyi tamamen dökmek yerine azar, azar ve birer dakika aralıklarla dökmeyi tercih edin. Bu sayede pastanın üst kısmında jöle daha çok bir görüntü oluşturacaktır ve jöle pastanın orta kısmında çöküntü yapmayacaktır.

4 saat içerisinde pastanın üzerinde olan jöle donacaktır. Jöle donduktan sonra kalıbın içerisinden pastayı çıkartın ve hazır hale getirdiğiniz krem şanti ile pastanın yan kısımlarını süsleyip servise sunum yapın.

Afiyet olsun.
" } ] }