{ "title": "Kalp Pasta", "image": "https://www.kolaypastatarifleri.gen.tr/images/kalp-pasta.jpg", "date": "21.01.2024 13:34:27", "author": "Süphan", "article": [ { "article": "
Kalp pasta, sevdiklerinize yapacağınız güzel bir sürpriz olacak. Sevgiyi, aşkı anlatan görünümü bile insana pozitif duygular veren, romantik hislerin uyanmasını sağlayan bu pastayı sevdiklerinize yapmalısınız. Şeklini oluşturmak, pastaya kalp biçimini veremem diye üzülmeyin. Bunun için hazır kalıplar var, bunlardan satın alırsanız rahatlıkla dilediğiniz zaman pastanızı yapabilirsiniz. Yakında sevgililer günüde geliyor. Bu günün temasına uygun bir pasta hazırlamış olursunuz. Şimdi bu romantik pastamızın yapımına geçelim.

Kalp pasta tarifi için gerekli olan malzemeler

Pandispanya kek malzemeleri
Pasta kreması malzemeleri
Kalp pasta nasıl yapılır?

Pandispanya kekinin hazırlanması: Yumurtaların sarılarını ve beyazlarını ayrı kapların içine koyalım. Önce yumurta sarılarının içine toz şekerimizin yarısını koyalım. Bunu mikserle yüksek devirde, krema kıvamına gelene kadar çırpalım. İçine sıcak suyumuzu ve bir paket vanilyayı koyarak çırpmaya devam edelim. Yumurta beyazların içine de kalan toz şekeri koyalım. Bunları kar gibi olup, kabarana kadar çırpalım. Başka bir kâsenin içinde elenmiş un, kabartma tozu ve kakaoyu iyice harmanlayalım. Bu karışımı çırptığımız yumurta sarılarının olduğu kaba yavaşça ilave edelim. Malzemelerin hepsini iyice çırptıktan sonra, yumurta aklarını da içine ilave edelim. Bunları bir arada çırpmanız gerekiyor. Fakat artık mikser kullanmayın. Karışımın düzenini bozmayın ki, kekiniz rahatça kabarsın. Şimdi kalp şeklinde olan kek kalıbınızı güzelce yağlayın. Hazırlamış olduğunuz kek hamurunu içine koyun. Bu arada fırınınızı 175 derecede ısıtmayı unutmayın. Artık sıra kekin pişmesinde. Fırına attığınız kekiniz, 25-30 dakikada pişmiş olur. Tabi bu fırınınızın maharetine kalmış. Siz yine de son aşamada kekin piştiğini kontrol edin. Yalnız ilk 20 dakika fırın kapağını açmayın. Bu arada açarsanız, kekiniz kabarsa da sönecektir. Bir kürdan yardımıyla kekin piştiğini anlayabilirsiniz. Keke batırıp çıkardığınız kürdan temizse, artık fırından çıkma zamanı gelmiştir. Dışarıya alarak, soğumasını bekleyin. Bizde kremamızın hazırlığına başlayalım.

Kremanın ve pastanın hazırlanması: Pastamızın kremasını hazırlamak için, tencereye süt, un, nişasta, kakao, toz şeker ve vanilyayı koyarak karıştırın. Bunu ateşin üzerinde karıştırarak, pişirin. Koyulaştıktan sonra, içine bitter çikolatanın yarını ilave ederek, mikserle hızlı devirde karıştırın. Pişirdiğiniz keki enine 3 parçaya bölün. Bunu bir iple düzgün bir şekilde bölebilirsiniz. Kekin ilk katına kremanızdan sürün. Üzerine ceviz, fındık gezdirin. Kremanın diğer yarısına kalan bitter çikolatayı eriterek ilave edin. Bu arada kekin ilk katını biraz buzdolabında tutun ki, krema donsun. Sonra kalan katların arasına aynı işlemleri uygulayın. Buzdolabında beklettikten sonra, en son olarak pastanızın etrafına kalan kremayı sıvayın. Bunu bir mala ya da bıçak yardımıyla düzgün bir şekilde yapabilirsiniz. Yeniden donması için buzdolabına koyun. Daha sonra pastanın üzerini zevkinize göre süsleyebilirsiniz. Kalp pastanız sevdiklerinize sunulmak için hazırdır. Servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }