{ "title": "Kar Pastası", "image": "https://www.kolaypastatarifleri.gen.tr/images/kar-pastasi.jpg", "date": "20.01.2024 07:58:21", "author": "Selmi", "article": [ { "article": "
Kar pastası, sütle hazırlanan bir tatlı olması sebebiyle kalorisi aşırı değildir. Ancak içeriğinde şerbet olması sebebiyle şeker hastası olanların aşırı tüketmemesi önerilmektedir. Hindistan cevizinin bol kullanılarak süslendiği bu pasta çeşidi, görünüm itibariyle kar yağmış gibi olmasından adını almaktadır. Tam olarak yöresi belli olmamakla birlikte, içine katılacak çerezler tercihe bağlı olarak çeşitlendirilerek hazırlanabilir. Evde olan ya da kolayca temin edebileceğiniz malzemelerle, aniden gelecek olan misafirlerinize bu şık görünümlü pastayı hazırlayarak servis edebilirsiniz.

Kar Pastası Malzemeleri 6-7 Kişilik
Şerbeti için
Süslemesi için
Kar Pastası' Nasıl Yapılır?

Kar Pastası, fazla kalın olmayan bir tatlı çeşidi olduğundan 30-50 cm. Büyüklüğünde borcama hazırlamanız yeterli olacaktır. Etimekleri borcama yatay olarak, dibini kaplayacak şekilde dizin. Bir yandan fazla derin olmayan bir tencerede su ve şekeri ilave ederek karıştırın. Şerbeti fazla yakmamaya çalışın, zira fazla yandığında tadı acılaşacaktır. Birkaç damla limon suyu sıktığınız vakit boğazı yakmayacak kıvamda olacaktır.

Hazırladığınız şerbeti, borcama dizdiğiniz etimeklerin üzerine dökün. Ayrı bir tencerede muhallebisi için gerekli olan karışımları süt, şeker, irmik ve vanilya olmak üzere katarak sırayla pişirin. Orta sıcaklığa erişmiş olan muhallebiyi etimeklerin üzerine kaplayacak şekilde bir kaşık yardımıyla düzelterek yayın. Diğer tarafta süt ve kremşantiyi mikser yardımıyla yüksek ayarda çırparak hazırlayın. Buzdolabında bir müddet soğumasını bekledikten sonra soğuyan etimeklerin üzerine sürün. Son olarak pastanın üzeri Hindistan ceviziyle bolca kaplanarak süslenir. Dilerseniz ceviz, fındık parçalarıyla aralara serpiştirerek şık görünüm elde edebilirsiniz.

Afiyet Olsun.
" } ] }