{ "title": "Karamelli Pasta", "image": "https://www.kolaypastatarifleri.gen.tr/images/karamelli-pasta.JPG", "date": "20.01.2024 01:19:04", "author": "Mehmet Murat", "article": [ { "article": "
Karamelli pasta, bir kere tarifi deneyenlerin bir daha ki sefere yapmak için sabırsızlanacakları bir pastadır. Dış görünüşünün verdiği şıklık ve lezzetinin damakta bıraktığı inanılmaz karamel aroması, pasta ile birleşince geriye sadece pastaya hayran olmak kalıyor. Pandispanyasının yumuşak oluşu ve kremasının pasta ile inanılmaz uyumu ortaya muhteşem bir tarif çıkarmıştır.

Karamelli pasta için malzemeler

Pandispanya için
Karamelli sos için
Üzeri için
Üst karamel için
Karamelli Pasta nasıl yapılır?

Şeker ile yumurtaları köpük bir kıvam alana kadar çırpalım ve içerisine kaynar su ilavesi yapıp çırpmaya devam edelim. Arkasından karışımın içerisine kakao, un ve kabartma tozunu eleyerek ilave edelim. Tüm karışım birleştikten sonra mikser ile güzelce çırpalım ve ardından pişeceği fırın tepsisinin içerisine yağlayalım.

Yağlanmış tepsinin içerisine kek hamurunu dikkatli bir şekilde yayalım. 170 derecelik ısı ayarında olan fırının içerisine keki gönderelim ve yarım saat pişmeye bırakalım. Kek fırında pişerken bir tencere alalım ve içerisine şeker ilavesi yapıp kısık ateşte eritelim. Şeker eriyince içerisine bir su bardağı suyu ilave edelim. Su ile erimiş olan şekerin içerisine kakao ilave yapalım ve karıştıralım. Ardından un, vanilya ve nişastayı ayrı bir kabın içerisinde karıştıralım ve şekerli suyun içerisine azar, azar ve sürekli karıştırarak ilave edelim. Karışım kaynamaya başlayınca içerisine kalan tek malzemeyi yani çikolatayı aktarıp tekrar karıştıralım.

Pişmiş ve soğumuş olan pandispanyayı enlemesine olacak şekilde iki eşit parçaya keselim. Her iki parçanın da iç kısımlarına hafif şekilde süt serpiştirelim. Pastanın alt tabanını oluşturacak bölümün içerisine karamelli karışımın hepsini ilave edelim ve dikkatli bir şekilde yayalım. Akabinde kalan diğer pandispanyayı da kremanın üzerine kapatalım.

Krem şantiyi süt ile güzelce çırpalım ve pastanın her tarafına sürelim. Arkasından pastanın üzerinde gezdireceğimiz karamel sosunun yapımıma geçelim. Bunun için verilen şeker ölçüsünü bir tencereye alalım ve eritelim. Eridikten belli bir süre sonra karamelize olan şekerin içerisine suyu dökelim ve şeker eriyene dek karıştırarak pişirelim. Arkasından nişasta ile vanilyayı pişmekte olan şekerin içerisine alalım ve kaynadıktan sonra ocağın altını kapatalım ve ılıması için biraz bekletelim. Ilımış olan karışımı pastanın üzerine süslemek ve lezzet vermek için gezdirelim.

Afiyet olsun.
" } ] }