{ "title": "Karaorman Pastası", "image": "https://www.kolaypastatarifleri.gen.tr/images/karaorman-pastasi.jpg", "date": "19.01.2024 04:24:22", "author": "Özcebe", "article": [ { "article": "Karaorman Pastası, her zaman tüketilebilecek bir pasta çeşididir. Özellikle çocukların dikkatini çekebilecek görünüme ve lezzete sahiptir. Özel günler için oldukça başarılı bir pastadır. Doğum günlerinde gelecek olan konuklara sunulabilir. Misafir ağırlamak için tek başına bile kullanılabilir. Yaş pasta sevenlere önerilir. Hanımların günlerinde kullanabilecekleri lezzetli ve görünümü iştah açıcı bir tatlıdır. İçerisinde kullanılan malzemeler oldukça faydalı ve zengindir. Buzdolabı dışında saklanması sakıncalıdır. Buzdolabında gereken saklama koşulları dikkate alındığı takdirde 4 gün boyunca saklanabilir. Yemeklerden sonra tatlı niyetine tüketilebilir.

Karaorman Pastasının Besin Değeri
Karaorman Pastası malzemeleri
Kreması için
Ara Malzemesi
Keki Islatmak için
Dış Kaplaması için
Karaorman Pastası Nasıl Yapılır?

Derin bir çırpma kabının içerisine yumurtalar ve toz şeker konulur. Mikser ile malzeme 6 dakika çırpılır. Mikserin devri düşürülüp, kabın içerisine un, kakao, vanilya ve kabartma tozu elenmek şartı ile ilave edilir. Kuru malzemenin ilavesinden sonra karışım 2 dakika kadar çırpılır. Hazır olan kek tabanına yağlı kâğıt serilmiş olan yuvarlak bir kek kalıbına dökülür. Bu aşamada eğer var ise kelepçeli kek kalıbı önerilir. Kalıba dökülmüş olan kek hamuru kalıp içerisine iyice yayılır ve önceden ısıtılmış olan 170 derecedeki fırına konulur. Kekin pişme süresi 25 dakikadır. Pişme işlemi tamamlanan kek soğuması için bir kenara alınır ve bekletilir.

Diğer tarafta Kremanın ilk hazırlıkları başlatılır. Kremanın pişirileceği tencerenin içerisine süt ve yumurta sarıları konulur. Ocağa alınmadan önce yumurta sarıları ile süt iyice çırpılmalıdır. Kısık ateşte Kremanın pişirilme işlemi başlatılır. Ilıyan sıvının içerisine sırası ile un, kakao, nişasta ve şeker ilave edilir. Pişirme işleminin tamamı karıştırılarak yapılmalıdır. Krema kaynadıktan sonra 6 dakika pişirilmelidir. Pişme işlemin tamamlanan krema, soğuyana kadar karıştırılmalıdır. Öneri, Kremanın daha kıvamlı olması isteniyorsa, mikser ile 3 dakika kadar çırpılması önerilmektedir. Pişen ve soğuyan krema hazır demektir.

Derin bir kabın içerisine dış kaplamada kullanılacak olan kremşanti ve süt konulur. Mikser ile 10 dakika boyunca aralıksız çırpılır. Çırpılan kremşanti daha kıvamlı olması için buzdolabında 10 dakika bekletilir.

Pastanın keki, üç eşit parçaya kesilir. Pastanın ilk katını oluşturacak olan kek tabanı, servis edileceği pasta tabanına yerleştirilir. Kekin üzerine yemek kaşığı yardımı ile vişne suyu dökülür. İyice ıslatılmış olan kekin üzerine ilk olarak krema dökülüp, spatula ile iyice yayılır. Kremanın üzerine vişne taneleri ve damla çikolataları serpilir. Pastanın ikinci katını oluşturacak olan kek birinci katın üzerine yerleştirilir ve vişne suyu ile iyice ıslatılır. Islatılmış olan kata krema dökülür ve yine spatula ile iyice yayılır. Kremanın üzerine damla çikolatalar ve vişne taneleri serpilir. Bu işlemlerin tamamı son katta da tekrarlanır.

Pasta dış kaplama aşamasına gelmiştir. Dış kaplamanın ilk aşaması, buzdolabında soğutulmuş olan kremşantinin sürülmesidir. İlk olarak kremşanti pastanın en üst bölümüne dökülür ve nazikçe pastanın tamamı kremşanti ile kaplanır. Kremşantinin 5 yemek kaşığı kadarı, pasta süslemesinde kullanılan torbaya doldurulur ve pastanın istenen yerlerine süslemeler yapılır. Süslenmiş olan pastanın üzerine yine istenen yerlere vişne parçaları ve damla çikolata serpilir. Pastanın servisten önceki son işlemi olan, rendelenmiş çikolatanın tamamı pastanın her yerine serpilir. Tamamlanmış olan Karaorman Pastası servisten önce buzdolabında 45 dakika soğumaya bırakılır. Soğuma işlemi tamamlanmış olan Karaorman pasta servise hazırdır.

Afiyet olsun.
" } ] }