Koska Pasta, Üç tarafı denizlerle çevrili güzel ülkemizde sanırım hepimiz balığı severiz. Enfes pişmiş bir balık, yanında bol yeşillikli, mezeli bir menünün vazgeçilmezi sıcacık, mis gibi kokan helvadır. Türk mutfağının vazgeçilmez tatlısı, helvanın değişmez Koska yepyeni bir lezzetle karşınıza sunulacak. Soğuyan havalarda içinizi ısıtacak Koska pastamız, sonbahar ve kış aylarının vazgeçilmez tadı olacaktır. Evde balıktan sonra sıcak helva keyfini yaşamak artık eskisi gibi zahmetli değil. Koska, özel alüminyum pişirme kabında kolayca hazırlayabileceğimiz, kaliteli ve lezzetli olsun diye Koska helvalarının malzemelerinde kullandık. Şimdi tarifimize başlayabiliriz.
Koska Pasta Malzemeleri
3 adet Koska kâğıt helva
1 su bardağı dövülmüş Antep fıstığı ve fındık
Kreması için
250 gr çikolatalı Koska tahin helvası
1 su bardağı damla çikolata
2 yemek kaşığı krema
25 gr margarin (Eritilmiş)
Koska Pasta Nasıl Yapılır?
İlk önce derin kabımız da krema malzemelerini, Koska tahin helvasını katıp, benmari usulü eritelim.
Yuvarlak bir pasta kabının en altına 1 adet Koska kâğıt helva yerleştirip, üzerine hazırladığımız kremamızdan sürelim.
Tekrar işlemimizi kâğıt helvalar üst üste gelecek şekilde aralarına kremamızdan sürerek tekrar edelim.
Hazırladığımız pastamızı, bir gece buzdolabında bekletip, üzerine dövülmüş fıstığımızı, fındıkları da serperek hazır hale getirelim.
Ayrıca, meyvelerle de süsleyebilirsiniz. Sevdiklerinizle beraber Koska pastamızın ziyafetiyle geçirmeniz dileğiyle.