{ "title": "Köstebek Pasta", "image": "https://www.kolaypastatarifleri.gen.tr/images/kostebek-pasta.jpg", "date": "21.01.2024 23:20:26", "author": "Ammar", "article": [ { "article": "
Köstebek pasta hem yapımı eğlenceli hem de yemesi zevkli bir pasta türüdür. Pastanın görünüşüne aldanmayın, yapımının zor olduğunu düşünmeyin. Öncelikle sizlere bu pastanın yapımında yardımcı olacak bazı püf noktalarını anlatalım. Bu pastanın yapımında içine meyve konuyor. Tercih edeceğiniz meyvelerin çok sulu olmamasına, sert olmamasına dikkat edin. Bize sorarsanız en uygun meyvelerin muz ve çilek olduğunu söyleyebiliriz. Tercih size kalmış. Ayrıca keki pişirirken fazla kurutmamaya dikkat etmeniz gerekiyor. Pasta içi oyularak hazırlandığından, yumuşak olması gerekiyor. Bunun yanında kek hamuru diğer keklerden biraz daha cıvık oluyor. Kekin yumuşak olması için, bu gerekli bir uygulama. Bir de diğer keklerden farklı olarak içine su ilave ediyoruz. İçine malzemeler doldurulduğundan, kek için vereceğimiz ölçüler yeterli geliyor. Çapı 26 cm gelen yuvarlak bir kek kalıbı verdiğimiz ölçüler için oldukça ideal olacaktır. Pastayı yapmak için önce vaktiniz kısıtlıysa kremayı pişirin, sonra keki hazırlayıp pişirin. Böyle yaparsanız, kremanın soğumasını sağlarsınız. Ama fark etmez benim zamanım var derseniz, bizim gibi önce keki pişirebilirsiniz. Pastayı hazırlamak yaklaşık olarak bir buçuk saatinizi alacaktır. Bu pastayı çocuklarda büyüklerde keyifle tüketebilirler. Dilerseniz birlikte köstebek pastamızı hazırlamaya başlayalım.

Köstebek pasta tarifi için gerekli olan malzemeler

Kek malzemeleri
Krema malzemeleri
İç malzemeleri
Köstebek pasta nasıl yapılır?

Kekin hazırlanması: Pastanın yapımı için öncelikle keki hazırlamamız gerekir. Önce toz şekeri ve sıvı yağı iyi bir şekilde mikserle çırpmalısınız. Çırpma işlemini ne kadar iyi yaparsanız, kekinizin kabarmasına yardımcı olacaksınız. Sonra içine yumurtaları ilave ederek, çırpmaya devam edin. Yeteri kadar çırptığınızı düşünüyorsanız, karışımın içine kakao, vanilya ve suyu koyarak çırpmaya devam edin. Ayrı bir kabın içinde karıştırdığınız elenmiş unu ve kabartma tozunu, çırptığınız malzemelerin içine karıştırın. Bu aşamada karıştırmayı tahta kaşık ya da spatula ile yapın. Mikserle karıştırırsanız, kekin kabarmasına engel olursunuz. Malzemelerin hepsini karıştırdıktan sonra, normalden biraz daha cıvık hamur elde ettiğinizi göreceksiniz. Buna şaşırmayın, köstebek pastanın hamurunun, normal kek hamurundan daha cıvık olması gerekiyor. Hamuru yuvarlak bir kek kalıbını yağlayarak, içine dökün. Fırını 180 derecede ısıtarak, kekinizi pişmesi için içine koyun. Pişirme esnasında kekin kurumaması gerekiyor. Buna dikkat edin.

Kremanın hazırlanması: Bir tencerenin içine koyduğunuz sütün içine unu ve toz şekeri koyarak karıştırınız. Ocakta ateşi orta dereceye ayarlayarak, karışımı sürekli karıştırıp pişirin. Kremanın biraz koyu kıvamda olması gerekiyor. Kekin içine konulacağından, dışarıya akmaması gerekiyor. Hatta pişirdikten sonra 1-2 saat kadar buzlukta bekletebilirsiniz. Pişirdiğiniz krema soğuduktan sonra içine bir paket krem şanti dökerek, mikser yardımıyla iyice çırpın. Kremaya son olarak fındık kırığı ve damla çikolatayı ilave ederek karıştırın.

Köstebek pastayı hazırlamak için: Soğumuş olan keki dikkatli bir şekilde servis tabağına alınız. Daha sonra kekin kenarlarından bıçakla çizerek, iç kısmını fazla derine inmeden oyunuz. İçinden çıkardığınız kek parçalarını ister robottan geçirin, isterseniz elinizle ufalayın. İçi açılmış olan kekin içerisine muzları boyuna keserek, döşeyin. Döşemiş olduğunuz muzların üzerine kremayı koyun. Kremanın üstünü ufalamış olduğunuz kek kırıntıları ile kaplayın. Daha sonra elinizle hafifçe bastırarak, kırıntıların yapışmasını sağlayın. Artık köstebek pastamız servis için hazır hale geldi. Buzdolabında 2-3 saat dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz. Konuklarınız için oldukça lezzetli bir pasta hazırladınız, eminiz çok beğenecekler.

Afiyet olsun.
" } ] }