{ "title": "Krem Şantili Pasta", "image": "https://www.kolaypastatarifleri.gen.tr/images/krem-santili-pasta.jpg", "date": "19.01.2024 13:51:32", "author": "Mavera", "article": [ { "article": "
Krem şantili pasta tarifi, özel günleriniz de sizinle birlikte eşlik edecek enfes pasta tariflerimizden bir tanesidir. Krem şantili pasta tarifini aile fertlerinize veya misafirlerinize kolaylıkla hazırlayabilir ve onları bu dayanılmaz lezzet ile tanıştırabilirsiniz. Krem şantili pasta tarifi diğer pasta çeşitlerine oranla hem hafif hem de pratiktir. Pasta severlerin gözdesi olan bu tarifin yanında bir fincan kahve enfes gider.

Krem Şantili pasta için gerekli malzemeler

Keki için
Kreması için
Keki ıslatmak için
Süslemek için
Krem şantili pasta yapılışı;
Krem şantili pastamızın yapımına ilk olarak derin bir karıştırma kabı alarak başlıyoruz. Karıştırma kabımızın içerisine yumurtaları kıralım ve arkasından çırpalım. Kıvamı açılmış olan yumurtaların içerisine şekeri alalım ve mikser ile güzelce çırpalım. Bu nokta da yumurtalar ile şekerin iyi çırpılması, kekin istenilen beyazlığı vermesi ve güzel kabarması açısından önemlidir.

Homojen bir kıvam alan şekerli karışımın içerisine su ile yağı da ilave edelim ve mikserle çırpalım. Akabinde un, kabartma tozu ve vanilyayı ayrı bir kabın içerisine eleyerek alalım. Ardından bu unlu karışımı kaşıkla alt, üst olacak şekilde karıştıralım. Sıvı olan kek malzemelerinin içerisine unlu malzemeyi de ekleyelim ve tekrardan çırpalım. Tüm kek malzemelerini karıştırma kabının içerisinde buluşturduktan sonra çırpıcı ile 4-5 dakika kadar çırpalım.

Kelepçeli bir kek kalıbının içerisine yağlı pişirme kâğıdı serelim veya her tarafını margarin ile yağlayalım. Hazır olan kek hamurunu da kalıbın içerisine dökelim ve güzel bir şekilde yayalım. Ardından kelepçeli kalıbı fırının içerisine yollayım ve 175 derelik fırında 40 dakika kadar pişirelim. Kekin piştiğini anlamak için içerisine bir bıçak veya varsa kürdan batıralım. Bu aşamada batırılan cisim temiz çıkar ise kek hamurunu güzel bir şekilde pişmiş demektir. Kek yeterli kıvamda piştikten sonra soğuması için tezgâhın üzerine alalım ve kek soğurken diğer taraftan pastanın krem şantisini hazırlayalım.

Fazla derin olmayacak büyüklükte bir karıştırma kabı alalım ve içerisine bir bardak süt ilavesi yapalım. Arkasından sütün üzerine toz şantiyi ilave edelim ve mikserin kısık ayarında 3 dakika çırpalım. 3 dakika sonra mikserin ayarını yükseltelim ve çırpma işlemine 1 dakika daha devam edelim. Hazır hale gelmiş olan krem şantiyi buzdolabına dinlendirmek için kaldıralım.

Soğumuş olan keki enlemesine olacak şekilde iki eşit parçaya keselim. Kesmiş olduğumuz kekin alt tabanının iç kısmına süt serpiştirerek ıslatalım. Süt ile ıslatılmış olan yere hazırladığımız krem şantinin yarısını sürelim ve üzerine de diğer ıslattığımı kek tabanını yerleştirelim. İç malzemesi hazır hale gelen pastanın dış kısmına da krem şanti sürdükten sonra damla çikolata ile her tarafını süsleyip işlemi bitirelim. Pasta servis yapmak için hazırdır.

Afiyet olsun.
" } ] }