{ "title": "Krokanlı Pasta", "image": "https://www.kolaypastatarifleri.gen.tr/images/krokanli-pasta.jpg", "date": "24.01.2024 06:11:55", "author": "Serin Maide", "article": [ { "article": "Krokanlı pasta, çıtır oluşu ve ağızda dağılan lezzeti ile kendine hayran bırakan bir tariftir. Kremasının ve üzerinde bulunan cevizlerin inanılmaz uyumu pastaya ayrı bir hava katmıştır. Dışarıdan bakıldığında her ne kadar normal bir pasta görüntüsünde olsa kesildiği zaman içerisinden çıkan doyumsuz lezzet sayesinde pek çok kişi bu pastaya adeta tutkun olmuştur.

Krokanlı Pasta için gerekli malzemeler

Keki için
Ara kreması için
Ganaj için (Çikolatalı)
Krokan için (Cevizli)
Keki ıslatmak için
Krokanlı pasta nasıl yapılır?

Pastanın yapımına önce keki hazırlayarak başlıyoruz. Bunun için yumurtaların sarıları ile beyazları ayrı karıştırma kaplarının içerilerine alalım ve verilen ölçüdeki şekeri iki kabın içerisine eşit miktarda ilave edelim. Ardından bu iki karıştırma kabında bulunan malzemeleri mikser ile çırpalım ve beyaz yumurtalı olan karışımı köpük kıvamına getirelim. Sarı yumurtalı olan karışımı ise krema kıvamına getirdikten sonra iki malzemeyi büyük bir karıştırma kabının içerisine ilave edip tekrar karıştıralım.

Akabinde verilen tüm kek malzemelerini karıştırma kabının içerisine alalım ve güzel bir şekilde çırpalım. Bu aşamada yaklaşık 5-6 dakika kadar çırpmak yeterli olacaktır. Kek malzemesini yağlanmış bir kelepçeli kek kalıbının içerisine alalım ve pişmesi için fırına gönderelim. 175 derece ısıdaki fırın ayarında yaklaşık 45 dakika kek hamurunu pişirelim. Kek fırında pişerken diğer taraftan kremasını hazırlamaya başlayalım. Krema için verilen malzemelerin tümünü bir tencerenin içerisine alalım ve tahta bir kaşık vasıtasıyla dikkatli bir şekilde karıştıralım. Karıştırdıktan sonra ocağın altını orta harlı ateşte açalım ve yoğun bir kıvam elde edene kadar kremayı pişirelim. İstenilen kıvama gelmiş olan kremayı soğuması için bir kenarda bekletelim.

Çikolatalı ganaj yapımı; Sos tenceresinin içerisine kremayı alalım ve ısıtalım. Kaynamasına fırsat vermeden içerisine çikolata parçalarına ilave edelim ve karıştıralım. Çikolatalar eridikten sonra sosu dinlenmeye bırakalım.

Krokan yapımı; Geniş bir tencerenin içerisine toz şekeri ilave edelim ve kısık ateşin üzerinde şeker eriyene dek pişirelim. Şeker eriyip kahverenginde bir renk alınca içerisine ceviz kırıntılarını dökelim ve ocağın üzerinde karışımı fazla bekletmeden yağlı kâğıt veya folyo serilmiş fırın tepsisinin üzerine dökelim.

Pişmiş ve soğutulmuş olan keki ortadan ikiye dikkatli bir şekilde keselim ve iç kısımlarını süt ile ıslatalım. Kekin arasına krema malzemesini ekleyelim ve dikkatli bir şekilde yayalım. Hazır hale gelmiş olan ganajı pastanın her tarafına sürelim ve son olarak üst kısmına da krokanı yerleştirip dinlendirmek için buzdolabına kaldıralım. Hazır hale gelmiş olan pastayı servis yapmak için buzdolabından alalım ve dilimleyip servis yapalım.

Afiyet olsun.
" } ] }