{ "title": "Külah Pasta", "image": "https://www.kolaypastatarifleri.gen.tr/images/kulah-pasta.jpg", "date": "19.01.2024 20:58:43", "author": "Yesaret", "article": [ { "article": "Külah pasta, konuklarınıza ikram edebileceğiniz en güzel pasta çeşitlerinden bir tanesidir. Özellikle de kış aylarında, dondurmaya benzer duruşu ile külah pasta çocuklarınızın çok hoşuna gidecektir. Bilhassa diğer pasta çeşitleri gibi dilimleme sorunu olmadığı için sunumunda da bir bozukluk olmayacaktır. Ayrıca pasta dilimlerken simetrik olmayan ve pastanın görüntüsünü dağıtan kişiler için bu pasta kaçınılmaz bir fırsattır. Orijinal haliyle konuklarınıza ikram edebileceğiniz ve konuklarınızı sunumuz ile şaşırtabileceğiniz bir tarif.

Külah pasta malzemeler

Külah yapımı için
Muhallebi için
Süslemek için
Külah Pasta Nasıl Yapılır?

İlk olarak dondurma külahlarının dış kısımlarını yağlı kâğıt ile dikkatli bir şekilde saralım. Arkasından milföy hamurlarını bir tezgâhın üzerinde açalım ve 3-4 cm kalınlığına getirelim. Yeterli kalınlıkta olan hamurları yaklaşık 1'er santim aralıklar halinde şeritler keselim ve yağlı kâğıt ile sarılmış olan külahların etrafına saralım.

Bütün külahlara aynı işlemi uyguladıktan sonra önceden ısıtılmış ve 180 dereceye ayarlanmış olan fırının içerisine bir tepsiye dizip gönderelim. Fırında külahların her tarafı hafif pembeleşene dek pişirelim. Bu aşama da yaklaşık 7-10 dakika kadar pişmesi yeterli olacaktır. Pişmiş olan külahları fırının içerisinden alalım ve soğuması için bir kenarda bekletelim. Külahlar soğurken, diğer taraftan pastanın muhallebisini hazırlamaya geçelim. Bunun için un ve vanilya hariç diğer tüm malzemeleri bir tencerenin içerisine alalım ve iyice karıştıralım. Arkasından ocağın altını hafif harlı ateşte açalım ve yavaş, yavaş un ilavesi yaparak karıştıralım. Bütün unu ekledikten sonra muhallebiyi sürekli karıştırarak pişirelim. Muhallebi katı derece bir kek hamuru kıvamına gelince ocağın altını kısalım ve muhallebinin üzeri göz, göz olunca muhallebiyi ocağın üzerinden alalım. Son olarak üzerine vanilya tozunu ekleyelim ve çırpıcı ile 1 dakika kadar karıştıralım. Hazır hale gelen muhallebiyi soğuduktan sonra külahların içerisine dolduralım ve sunum tabağının üzerine alalım. Bütün külahlara aynı işlemi uyguladıktan sonra ağız kısımlarına çilek parçaları yerleştirelim ve üzerlerine bir çay süzgeci ile pudra şekeri serpiştirelim. Son olarak pastaya güzel bir sunum kazandırmak ve lezzetini arttırmak için çikolata sosu gezdirelim. Tatlının tüm aşaması gerçekleştikten sonra fazla bekletmeden servise sunum yapalım.

Not; pastanın bütün işleminin gerçekleşmesinin arkasından hemen tüketilmesi gerekir Aksi takdirde muhallebi, milföyleri yumuşatır ve efsun dağılır. Pastayı diğer pastalardan ayıran en ilginç özelliği ise kıtır olmasıdır.

Afiyet olsun.
" } ] }