{ "title": "Kuru Pasta", "image": "https://www.kolaypastatarifleri.gen.tr/images/kuru-pasta.jpg", "date": "19.01.2024 15:15:37", "author": "Sengül", "article": [ { "article": "Kuru pasta, içine yumurta, şeker, yağ ve un koyularak yapılan bir pasta türüdür. Kuru pastalar kurabiye tarzında yumuşak ufak pastacık olup sos ile süslenebilir. Kuru pasta tatlı veya tuzlu olarak yapılabilir. Genellikle pastaneler de yapılan ama evde de rahatlıkla yapabileceğimiz kolay bir pasta türüdür. Kuru pasta uygun şekilde saklandığında uzun süre tazeliğini koruyarak kullanılabilir. Ağzı kapalı olarak cam kavanoz içinda ve buzdolabında saklayabiliriz. Kuru pastayı evde kendimiz hazırlayarak daha güvenilir ve sağlıklı bir pasta hazırlamış oluruz.

Kuru Pasta Malzemeleri
Kuru Pasta Nasıl Yapılır?

İlk olarak çikolata sosunu hazırlayıp bekletilerek, pasta hazırlanırken sosun kıvam alması sağlanır. Çikolata sosunu hazırlamak için yapışmaz bir teflon tava içine tereyağı koyuyoruz. Bitter çikolatayı ufak ufak parçalara bölerek tereyağına ilave ediyoruz. Kısık ateşte ocağın üzerine tavayı koyup karıştırarak çikolatayı eritiyoruz. Kaşık ile çikolata parçalarını ezerek pürüzsüz bir koyu kreme kıvamında sos elde ederiz. Sos miktarını arttırmak istersek malzemeyi aynı oranlarda arttırarak daha fazla miktarda sos elde ederiz.

Kuru pasta yapımında kullanacağımız tereyağı veya margarini oda sıcaklığında bekleterek yumuşamasını sağlıyoruz. Geniş ve derin bir yoğurma kabına yumuşamış tereyağı ile toz şekeri koyup üzerine de yumurtaları ilave ediyoruz. Bu malzemeleri mikserin yüksek ayarı ile iyice çırpalım. Koyu bir krema kıvamı alıncaya kadar çırpmaya devam edelim. Ayrı bir kap içine unu eleyerek vanilya ile karıştıralım. Vanilyalı unu yavaş yavaş kuru pasta malzemesine ekleyerek yoğurmaya başlayalım. Bütün malzemeyi iyice yoğurarak yumuşak bir hamur elde edelim. Kuru pasta hamuru oldukça yumuşak ve ele yapışan kıvamda bir hamur olacaktır.

Hazırlanan hamur krema sıkma torbasına dökülür. Krema sıkma torbasının farklı şekillerdeki uç aparatı takılarak kullanılabilir. Fırın tepsisine yağlı pişirme kâğıdı serilir. Hazırlanan kuru pasta hamuru krema sıkma torbasından küçük parçalar halinde sıkılarak aparat sayesinde farklı şekiler oluşturulur.

Önceden ısıtılmış fırında 160 derece sıcaklıkta kuru pasta pişirilir. Yaklaşık olarak 10-15 dakika gibi kısa bir süre de pişer. Kuru pastaların üzeri kızarmadan beyaz kalacak şekilde ve sertleşmeden pişirilir. Daha uzun süre fırında bekletirsek kurabiyeler sert olur. Kurabiyeler soğuyunca daha önce hazırladığımız çikolata sosuna batırıp, Hindistan cevizine bulayalım. İsteğe göre farklı olacak şekilde fındık, Antep fıstığı ve cevize de bulanabilir. Ayrıca isteğe göre çikolata sosu yerine marmelat da kullanılabilir.

Kuru pastalar servise hazırdır.

Afiyet olsun.
" } ] }