{ "title": "Labneli Pasta", "image": "https://www.kolaypastatarifleri.gen.tr/images/labneli-pasta.jpg", "date": "20.01.2024 15:59:00", "author": "Bedih", "article": [ { "article": "
Labneli pasta, labne peyniri ile krema hazırlanıp ve kek üzerine sürülerek yapılan bir pasta türüdür. Labne peyniri normal peynire göre daha az yağlı ve tuzsuz bir peynir türüdür. Labne tuzsuz olduğu için tatlı kremalarda kullanılabilir. Kremanın lezzetini daha hoş bir tat haline getirir. Kek içinde kullandığımız yumurta ve süt gibi malzemelerin besin değerleri ve enerji verici özelliği oldukça fazladır. Krema yapımında da süt ile bir de labne kullanarak kalsiyum değeri de arttırılır. Böylece hem daha hafif hem de besin değeri yönünden daha faydalı bir tatlı yapmış oluruz. Labneli pasta her zaman yapılarak rahatlıkla bütün davet ve misafirlere sunulabilir. Çünkü hem tat olarak hem de görünüş olarak şık bir pastadır. Hazırlanış ve yapılışı da oldukça kolaydır.

Labneli Pasta Malzemeleri

Kek İçin Malzemeleri
Krema İçin Malzemeleri
Labneli Pasta Nasıl Yapılır?

İlk olarak labneli pastanın keki hazırlanır. Bunun için derin bir karıştırma kabının içine yumurta kırılarak toz şeker ile köpükler oluşana kadar mikserin yüksek ayarı ile çırpılır. Koyu bir krema kıvamı alınca üzerine sıvı yağ ile süt eklenir ve çırpılmaya devam edilir. Un ayrı bir kap içerisine elenerek kabartma tozu ile karıştırılır. Kek hamuruna unu yavaş yavaş ekleyerek bir taraftan da karıştırmaya devam edelim. Topaklanma olmadan kek hamuru pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar karıştıralım. 24 cm'lik kek kalıbını margarin ile yağlayıp üzerine hafifçe un serpelim. Hazırlanan kek hamurunu tepsiye dökelim ve elimiz ile sallayarak hamurun tepsiye eşit şekilde yayılmasını sağlayalım. Önceden ısıtılmış fırında 180 derece sıcaklıkta pişirelim. Yaklaşık olarak 10-15 dakika sonra kek pişmiş olur. Kürdan batırarak kekin piştiğini kontrol edebiliriz. Kürdan kuru ise pişmiş eğer ıslak ise pişmemiş olur. Kek piştikten sonra fırından çıkartılır ve soğumaya bırakılır.

Kek fırında pişerken krema hazırlamaya geçebiliriz. Bunun için bir tencere içine un ve toz şeker koyularak üzerine soğuk süt eklenir. Orta hararetli sıcaklıktaki ocak üzerinde pişirilir. Topaklanma olmaması için sürekli karıştırmamız gerekir. Krema kaynamaya başlayınca tereyağı eklenir ve kısık ateşe alınır. 2 dakika kadar tereyağın erimesi beklenir ve ocaktan indirilerek soğuması için bir kenara kaldırılır.

Krem şantiyi hazırlamak için bir kâse içine toz krem şanti ile soğuk süt koyulur. İyice çırpılarak koyu krema kıvamına getirilir. Daha sonra da buzdolabına alınarak bekletilir.

Krema soğuyunca krem şanti buzdolabından çıkartılır ve kremaya ilave edilerek mikser ile çırpılır. Son olarak labne peyniri eklenerek mikser ile çırpmaya devam edilir. Bütün malzeme tamamen karışıncaya kadar çırpılır.

Soğuyan kekin üzerine krema sürülerek yayılır ve streç ile üzeri kapatılarak buzdolabına kaldırılır. Buzdolabında bir gece bekletilirse labneli pastanın kıvamı daha iyi olur. Servis yapılacağı zaman buzdolabından çıkartılıp üzeri isteğe göre süslenebilir. Labneli pasta dilimlenerek servis edilir.

Afiyet olsun.
" } ] }