{ "title": "Muzlu Pasta", "image": "https://www.kolaypastatarifleri.gen.tr/images/muzlu-pasta(1).jpg", "date": "19.01.2024 14:20:04", "author": "Yiğit", "article": [ { "article": "Muzlu pasta, çocukların beğendiği bir pasta olarak düşünülse de yetişkinler arasında da vazgeçilmezdir aslında. Bilhassa özel günlerin aranan pastası olan muzlu pasta tarifi ile evinizin kokusunu değiştirebilirsiniz. Muzlu pastanın kendine has olan aroması pastaya hoş ve etkileyici bir koku verirken, aynı zamanda içerisinde süt ihtiva etmesinden dolayı da proteinli bir lezzettir.

Muzlu Pasta Tarifi malzemeler

Keki için
Kreması için
Kremşanti içi
Süslemek için
Muzlu Pasta Nasıl Yapılır?

İlk olarak derin bir çırpma kabı alalım ve içerisine yumurtaları kıralım. Yumurtaları bir müddet karıştırdıktan sonra üzerine şeker ilavesi yapalım ve karıştırma işlemine devam edelim. Akabinde vanilya, un ve kabartma tozunu bir kabın içerisinde karıştıralım ve sıvı harca ekleyelim. Son olarak harcın içerisine suyu da ekleyip karıştırma işlemin sürdürelim.

Kek istenilen kıvama geldikten sonra yağlanmış yuvarlak veya kare bir tepsinin içerisini yağlayalım ve harcı tepsiye boca edelim. Yaklaşık 190 derecelik bir fırının içerisine, hazır hale getirilen harcı gönderelim ve 30 dakika kadar pişirelim. Kekin altı ve üzeri piştikten sonra soğuması için fırından alalım ve bir kenarda bekletelim. Kek soğuyunca ortadan ikiye yatay şekilde keselim ve iki eşit parça kek elde edelim.

Kreması için; un, süt, şeker ve vanilyayı bir tencerenin içerisine alıp karıştıralım. Kremayı ocağın üzerinde kısık ateşte pişirelim ve harç göz, göz olunca ocağın üzerinden indirip dinlendirelim. Krema ılık hale gelince kekin alt tabanına yarısına sürelim ve içerisine muz dilimleri yerleştirelim. Diğer kalan kek parçasını da muzların üzerine yerleştirelim ve harcı kapatalım. Kalan kremayı da pastanın üzerine ve yanlarına sürelim. Pastanın her tarafına kalan kremayı sürdükten sonra süslemek için etrafına muz dilimleri yerleştirelim.

Kremşantiyi süt veya tarife göre verilen su miktarı ile iyice çırptıktan sonra bir sıkma torbasının içerisine alalım ve muzların etrafını kremşanti ile süsleyelim. Eğer beyaz görünümde olan pastanızı renklendirmek isterseniz bonibon, renkli draje veya çikolata rendelerini tercih edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }