{ "title": "Muzlu Rulo Pasta", "image": "https://www.kolaypastatarifleri.gen.tr/images/muzlu-rulo-pasta.jpg", "date": "19.01.2024 20:30:52", "author": "Mısra", "article": [ { "article": "Muzlu Rulo Pasta, mevsim gözetmeksizin yaz kış tüketilebilecek lezzetli bir tatlıdır. İçerisinde süt kullanıldığı için diğer tatlılara nazaran hafif bir tatlı türüdür. Tatlı krizi tutanlar için önerilmektedir. Yapılışı çok kolay ve pratiktir. Arkadaş toplantılarında menüye eklenebilir ve gösterişli bir görünüme sahip olduğu için beğeni toplayabilir. Gece atıştırmalarını sevenlere tavsiye edilebilir. Akşam ve beş çaylarının yanına eklenebilir. İçerisinde kullanılan muzun vücuda çok sayıda faydaları bulunmaktadır. Muz sevmeyen çocuklara bu pasta önerilir. Pastanın içerisine saklanan muzu çocuklar fark etmeden tüketeceklerdir. Pastanın üzerine bol miktarlarda serpilecek olan Hindistan cevizinin de vücuda faydaları vardır. Süt içmeyi sevmeyen çocuklar içinde içerisinde süt bulunan bu lezzetli pasta önerilebilir. Saklama koşullarına dikkat edilmelidir. Buzdolabı dışında 2 saatten fazla durdurulmamalıdır. Saklama kabı içerisinde ve de ağzı kapaklı muhafaza edilmelidir. Buzdolabında 2 gün boyunca muhafaza edilebilir.

Muzlu Rulo Pastanın Besin Değeri

Yağ (G) 7.10
Protein (G) 8.98
Karbonhidrat (G) 34.94
Sodyum (Mg) 178.07
Kolesterol (Mg) 268.17
Potasyum (Mg) 213.15
Vitamin A 199.81
vitamin C 3.64
Demir 2.10.

Muzlu Rulo Pasta malzemeleri

Pandispanya İçin:
Kreması İçin:
Üzeri İçin:
Muzlu Rulo Pasta Nasıl Yapılır?

Pastanın hazırlığına ilk olarak pandispanya kekten başlanmalıdır. Derin bir çırpma kabının içerisine şeker ve yumurtalar konulur. Mikser ile yüksek hızda 5 dakika kadar çırpılır. İyice köpürmüş olan karışıma, ayrı bir kaba elenmiş olarak hazırlanmış olan un ve vanilya eklenir. Eklenmiş olan kuru malzemenin 2 dakika daha çırpılması gerekmektedir. Çırpma işlemi tamamlanmış olan kek hamuru, yağlı kâğıt serilmiş olan fırın kabının içerisine iyice yayılır. Önceden ısıtılmış olan 170 derecedeki fırına pandispanya keki konulur ve üzeri pembeleşene kadar pişirilir. Pişme işlemi tamamlanmış olan kek, yağlı kâğıttan çıkarılmadan rulo haline getirilir. Rulo şekli verilmiş olan kekin üzerine nemli bir bez örtülmelidir. Bezi örtülen kek 20 dakika soğumaya bırakılır.

Kremanın yapılışı için ocağa derin bir tencere konur. Tencerenin içerisine ilk olarak margarin, yumurta ve un konulur. Kısık ateşte 3 dakika kavrulan malzemenin içerisine süt, şeker ve vanilya ilave edilir. Sürekli karıştırılarak pişme işlemi tamamlanır. Pişme işleminin ardından krema mikser ile iyice çırpılır. Soğumuş olan pandispanya keki, nazikçe açılır ve içerisine bir kat krema dökülür. Krema bir kaşık yardımı ile iyice yayılır. Kremanın üzerine muzlar dikey olarak üç parçaya ayrılıp, pastanın ilk katının içerisine sıralanır. Kalan krema muzların üzerine dökülüp, iyice yayılır. İlk aşaması tamamlanmış olan pasta, rulo haline getirilir. Üzerine kremşanti çırpılıp dökülür. Son olarak kremşantinin üzerine Hindistan cevizi serpilir ve pasta dinlenmesi için buzdolabına yerleştirilir. Buzdolabından 3 saat dinlendirilen rulo pasta servise hazırdır.
Afiyet olsun.
" } ] }