{ "title": "Pişmaniyeli Pasta", "image": "https://www.kolaypastatarifleri.gen.tr/images/pismaniyeli-pasta.jpg", "date": "19.01.2024 18:02:50", "author": "Gün", "article": [ { "article": "Pişmaniyeli pasta, farklı lezzetleri denemeye açık biriyseniz şayet bu pasta tam size göre. Farklı görüntüsü ve ağızda eriyen tadıyla yapmaktan zevk alacağınız, bir daha ki sefere tekrar yapmak için sabırsızlanacağınız bu pasta sizin için vazgeçilmezler arasında yer alacak. Çocuklarınızın ve sevdiklerinizin de beğeneceği bu pasta özel günlerinizin ve misafirlerinizin aranan tatlısı olacaktır.

Pişmaniyeli pasta malzemeler

Keki için
İç malzemesi için
Pişmaniyeli Pasta Nasıl Yapılır?

Pastanın yapımına öncelikle 6 çorba kaşığı şeker ile kırdığımız 4 yumurtayı derin bir kapta kâsenin içerisinde çırpıyoruz başlıyoruz. Yarım çay bardağı sütümüzü, yarım çay bardağı sıvı yağımızı ve bir paket kabartma tozumuzu derin kabımıza ekleyerek çırpma işlemine devam ediyoruz. Akabinde kabımıza alabildiğince unu ekleyerek kek hamuru karıştırıcı yardımıyla iyice çırpıyoruz.

Daha sonra elde ettiğimiz bu hamuru kek kalıbımızın içerisine yağladıktan sonra döküyoruz. Kek hamurumuzu fırınımızda pişmeye bırakırken pastamızın muhallebisini yapmak için yarım paket margarinimizi 6 su bardağı sütümüzle tenceremizde eritiyoruz. Eriyen yağımızın üzerine 1 su bardağı şekerimizi 2 çorba kaşığı un ve 2 çorba kaşığı nişastamızı ekleyerek karıştırmaya devam ediyoruz. Muhallebimizi kaynayana kadar ara vermeden karıştırıyoruz.

Muhallebimizi kaynadıktan sonra soğuması için başka bir kaba alıyoruz. Arkasından içerisine 1 tane muz, 2 tane kivi ve 2 portakalı küp, küp dilimliyoruz. Bu sırada pastamız için 1 adet narın tanelerini de kabuklarından ayırıp bir kâsenin içerisine alıyoruz.

Pişen kekimizi soğutmaya bırakırken diğer yandan da muhallebimizi güzel bir şekilde çırpıyoruz. Soğumaya bıraktığımız kekimizi ortadan ikiye güzel bir şekilde kesiyoruz. Pastanın alt tabanı için düşündüğümüz parçanın üzerini, suyla birlikte bir kâse erik marmeladını karıştırarak sürüyoruz. Sürdüğümüz marmeladın üzerine muhallebimizi de sürerek kekin tabanını kaplamış oluyoruz. Devamında Küp, küp kestiğimiz muzlar, kivimiz ve portakallarımızı muhallebimizin üzerine güzel bir şekilde yerleştiriyoruz. Daha önceden ayıkladığımız nar tanelerimizi de diğer meyvelerle buluşturarak karıştırıyoruz. Şimdi ise pastamızın üst kekini meyvelerimizi dizdiğimiz yerin üstüne koyuyoruz. Bu işlemin ardından pastamızın tamamını kalan muhallebimizle düzenli bir şekilde kaplıyoruz. Muhallebiyle kaplanan pastamızı donması için buzdolabına kaldırıyoruz. Daha sonra dondurduğumuz pastamızın üzerini bir paket pişmaniyemizle güzel ve özenli bir şekilde kaplıyoruz. Pişmaniyemizin üzerini süslemek ve güzel görüntü vermek amaçlı kalan meyvelerimizden kivi ve nar taneleri ile güzelce süslüyoruz. Bu sayede lezzetini de arttırmış oluyoruz. Pastamız artık servise hazırdır. Eğer isterseniz pastanın en üst kısmına meyve değil de çikolata damlalarından şekiller verebilirsiniz bu işlem tamamen isteğe bağlıdır.

Afiyet olsun.
" } ] }