{ "title": "Pudingli Pasta", "image": "https://www.kolaypastatarifleri.gen.tr/images/pudingli-pasta.jpg", "date": "21.01.2024 20:37:28", "author": "Alinda", "article": [ { "article": "
Pudingli pasta, kabul günlerinin baş tacı, özel sofraların aranan pastası ve bayanların en büyük kurtarıcısı. Aniden gelen misafirler için hazırlanabilecek en güzel pasta çeşitlerinden bir tanesidir. Pudingli pasta şerbetli pastaların aksine hem yapılışı pratik hem de sindirimi kolaydır. Özellikle yumuşak olması münasebetiyle her yaş grubu rahatlıkla tüketebilir.

Pudingli Pasta İçin Malzemeleri

Keki için
Pudingli Pasta kreması için
Keki Islatmak için
Pudingli Pasta Nasıl Yapılır?

Pastanın yapımı için ilk olarak çukur bir karıştırma kasesi alın ve içerisine yumurtaları tek, tek kırarak ilave edin. Kabın içerisine dahil ettiğiniz yumurtaların yanına 200 ml kadar toz şekeri ilavesi yapın ve bu ikiliyi istenilen kıvamına elde edene kadar dikkatli bir şekilde karıştırın. İstediğiniz kıvamı elde ettikten sonra karışımın içerisine vanilyayı ile sıvı yağını da ekleyin ve el mikseri ile yaklaşık 4 dakika kadar çırpın.

Akabinde sıvı hale getirdiğiniz karışımın içerisine nişasta ile unu eleyerek ilave edin ve üzerlerine kabartma tozunu boşaltın. Eklenen tüm malzemeleri mikser vasıtasıyla kıvam alana dek çırpmaya devam edin. Bu noktada yaklaşık 5 dakika kadar çırpılması yeterli olacaktır. Kek hamurunu hazır hale getirdikten sonra kekin pişeceği tepsiyi hazırlayın. Kek için bir tane dikdörtgen fırın tepsisi alın ve içerisini düzgün bir şekilde yağlayıp, hafif şekilde de unlayın. Tepsinin her tarafının yağlanmış olması önemlidir. Yoksa yağın değmediği yerlere kek hamuru yapışabilir.

Yağladığınız tepsinin içerisine hazır hale getirdiğimiz kek hamurunu boca edin ve birkaç saniye bu şekilde bekletin. Ardından beklettiğiniz hamuru önceden ısıttığınız fırının içerisine gönderin ve 175 derecelik fırında 25-35 dakika kadar keki pişirin.

Bu arada kek pişerken siz de pudingini hazırlaya aşamasına geçin. Marketten hazır olarak aldığımız bir paket kakaolu pudingi fazla derin olmayacak bir pişirme kabının içerisine alın ve üzerine süt ilavesi yapıp devamlı karıştırarak pişirin. Pişmiş olan pudingin içerisine bir kaşık tereyağı ilavesi yapın ve pudingin sıcaklığı ile karıştırarak erimesini sağlayın.

Pişmiş olan keki fırının içerisinden dikkatli bir şekilde alın ve soğumasını kolaylaştırma adına serin bir yerde bekletin. Kekin soğuma işleminin gerçekleşmesinin ardından enlemesine olacak şekilde ikiye kesin. Keki iç kısımlarına şeker ile karıştırdığımız sütten serpiştirin ve her tarafının ıslanmasını sağlayın.

Islattığınız kekin alt tabanına hazırladığımız pudingin yarısı sürün ve kalan diğer kek tabanını da pudingin üzerine yerleştirip hafif bir şekilde bastırın. Kek pudingi ile birleştikten sonra kalan pudingi de pastanın her tarafına sürün ve krem şantisini hazırlamaya geçin. Krem şanti verilen süt ölçüsü bir kaba alalım ve çırpalım. Hazır hale getirdiğimiz krem şantiyi de pastanın her tarafına bir spatula vasıtasıyla sürüp pastanın işlemini bitirin. Yemek için hazır hale gelmiş olan Pudingli pastanızı dinlendirmek için buz dolabının raf kısmına alın ve soğuduktan sonra dilimleyerek sunum yapın.

Afiyet olsun.
" } ] }