{ "title": "Puf Pasta", "image": "https://www.kolaypastatarifleri.gen.tr/images/puf-pasta.JPG", "date": "19.01.2024 01:22:16", "author": "Orkutay", "article": [ { "article": "Puf pasta, içerisinde yumurta şeker, süt sıvı yağ gibi kek malzemeleri kullanılarak kek yapılarak krema ve meyve dilimleri ile süslenen ve kek parçaları ile kapatılan bir pasta türüdür. Puf pasta oldukça yumuşak ve lezzetli bir pastadır. Aynı zamanda görüntü olarak da şık bir sunum sağlar. Puf pasta yapımında sütlü krema kullanılması ile hafif ve soğuk sunum sağlayan bir tatlı türüdür. Misafir ikramları ve beş çaylarında servis edilebilecek pastayı hazırlamak da oldukça kolaydır. Çocuklarında dikkatini çekecek bu küçük pastayı tat olarak da seveceklerdir.

Puf Pasta Malzemeleri
Kreması İçin Malzemeleri
Puf Pasta Nasıl Yapılır?

İlk olarak puf pastanın kekini hazırlayalım. Bunun için geniş ve derin bir karıştırma kabı alalım. Karıştırma kabına yumurtaları kırıp toz şeker ekleyelim. Mikserin yüksek devirli ayarı ile çırpalım. Toz şeker eriyip köpükler olunca ya kadar çırpalım. Koyu bir krema kıvamını alınca içine sıvı yağ ile süt eklenir ve çırpmaya devam edilir. Ayrı bir geniş kap içerisine un elenerek havalanması sağlanır. Böylece kek daha iyi kabaracaktır. Una kabartma tozu, vanilya ve kakao eklenir ve harmanlanır. Kek malzemesine unlu karışım yavaşça ilave edilerek topaklanma olmadan çırpılır. Topaklar oluşursa tahta kepçe ile ezilerek pürüzsüz bir kıvam alması sağlanır. Fırın tepsisi margarin ile yağlanır ve üzerine hafifçe un serpilir. Hazırlanan kek hamuru yavaşça fırın tepsisine dökülür. Daha önceden ısıtılmış fırında 170 derece sıcaklıkta pişirilir. Yaklaşık olarak 35-40 dakika sonra kek kabarıp pişmiş olur. Bu süre sonunda kürdan ile pişip pişmediği kontrol edilmelidir. Keke batırdığımız kürdan kuru ise kek pişmiş olur eğer kürdan ıslak ise kek pişmemiş olur. Kek piştikten sonra fırından çıkartılır.

Kek fırında pişerken bir taraftan da kremayı hazırlayabiliriz. Orta büyüklükteki bir tencereye tereyağı ile un koyulur. Orta hararetli ateşte unun kavrulma kokusu çıkıncaya kadar kavrulur. Ayrı bir kâse içinde toz şeker, vanilya ve mısır nişastası koyulur ve soğuk süt eklenerek karıştırılır. Ocak üzerinde kavrulan unun üzerine karıştırarak yavaş yavaş ekleyelim. Kremayı karıştırarak topaklanma olmadan pişirelim. Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısarak 2-3 dakika daha kaynatalım. Koyu bir krema elde edelim. Krema hazırlanınca ocaktan indirelim ve bir kenara alarak soğumaya bırakalım.

Kek pişip fırından çıkınca dakika kadar bekletilerek soğumasını sağlayalım. Kek soğuyunca su bardağı ile bastırarak yuvarlak parçalar çıkartalım. Arta kalan kek kalıntılarını robottan geçirerek parçalayalım. Yuvarlak kek parçalarından bir tanesini alıp hazırlanan Nescafe ıslatalım. İsteğe göre Nescafe yerine süt ile de ıslatılır. Muzun kabuğu soyulur ve dilimlenir. Islatılan kek parçasının üzerine bir tane muz dilimi ve üzerine de krema koyulur. Daha sonra da robottan geçirilen kek kalıntıları üzerine bolca serpilir. Bütün parçalar aynı şekilde hazırlanarak puf pastalar hazırlanır. Hazırlanan bütün puf pastalar tepsi içerisine dizilerek yerleştirilir. Buzdolabına koyularak yaklaşık olarak - saat bekletilir.

Puf pastalar buzdolabında soğuduktan sonra çıkartılır ve servise hazır hale gelir.

Afiyet olsun.
" } ] }