{ "title": "Rus Pastası", "image": "https://www.kolaypastatarifleri.gen.tr/images/rus-pasta.JPG", "date": "19.01.2024 09:16:44", "author": "Buminhan", "article": [ { "article": "Rus pastası, bisküvi hamurları hazırlanıp aralarına krema sürülerek yapılan bir pasta türüdür. Rus pastası adından da anlaşılacağı gibi Rusya'da yapılan, ayrıca Ukrayna ve Çek Cumhuriyetlerinde de yapılan bir pastadır. Ülkemizde de bilinen ve yapılan bir tatlı olmuştur. İçerisinde bal ve krema kullanılması ile bol enerji veren bir pasta türüdür. Doğum günleri ve özel günler de yapılabilecek şık bir pasta görüntüsü vardır. Hazırlanış ve yapılışı da oldukça kolaydır.

Rus Pastası Malzemeleri

Bisküvi İçin Malzemeleri
Krema İçin Malzemeleri
Üstünü Kaplamak İçin Malzemeleri
Rus Pastası Nasıl Yapılır?

İlk olarak bisküvi hamuru hazırlanır. Hamur yapımında kullanacağımız tereyağı tava içerisine alınır ve kısık ateşte eritilir. Ayrı bir küçük tava içine bal ve karbonat koyularak kısık ateşte köpükler oluşana kadar pişirilir ve ocaktan indirilir. Geniş ve derin bir yoğurma kabının içine yumurtalar kırılır. Toz şeker eklenir ve toz şeker eriyip köpükler oluşuncaya kadar çırpılır. Koyu bir krema kıvamını alınca eritilmiş tereyağı ile ballı karbonat karışımı eklenir ve çırpılmaya devam edilir. Bisküvi hamuruna unu, eleyerek yavaş yavaş ekleyelim. Bisküvi hamurunu yoğurarak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim. Daha sonra hamuru altı eşit parçaya bölelim ve üzerini bir bez ile örterek yaklaşık on dakika kadar bekletelim.

Bu arada kremayı hazırlayabiliriz. Derin bir kâse içine krema ve bal koyulur. Üzerine toz şeker eklenerek mikser yardımı ile iyice çırpılır. Sonra da kıvamını alması için buzdolabına koyulur.

Bisküvi hamurundan ayırdığımız bezelerden birini alarak tezgâh üzerinde yaklaşık 25 cm'lik daire biçiminde açalım. Fırını önceden ısıtılır ve bisküviler kısa sürede pişirilir. Önceden ısıtılmış fırında 180 derece sıcaklıkta ki fırında 3-4 dakika gibi bir süre içinde pişmiş olur. Pişen bisküvi çıkartılır ve bir başka beze açılarak yine aynı şekilde pişirilir. Bütün bisküvi hamurları pişirilir ve soğuması için bir kenara alınır. Bisküviler soğuduktan sonra ortalama olarak onların büyüklüğündeki yuvarlak bir kalıp ile kesilerek hepsini aynı büyüklükte yapabiliriz. Büyük bir tencere kapağı kalıp olarak kullanılabilir. Hazırlayıp buzdolabına koyduğumuz kremayı çıkartalım. Tepsi içerisine bir tane bisküvi koyalım ve üzerine kremadan sürelim ve tekrar bisküvi koyalım. Bu şekilde bir kat bisküvi, bir kat krema olacak şekilde bütün katları yerleştirelim. En son bisküviden sonra kremayı en üste ve yanlara da sürerek pastayı krema ile kapatalım. Bu şekilde pastayı yaklaşık bir saat kadar buzdolabında bekletelim.

Bisküviler kesilince kenarlarından arta kalan kısımları ile cevizleri mutfak robotundan geçirerek parçalayalım. Pastanın üstünü ve kenarlarını bu parçalar ile kaplayalım. Ufak bir kap içerisine çikolata ile sütü koyarak benmari usulü eritelim. Daha sonra da iğne kısmı çıkarılmış bir enjektör içine çekelim. Rus pastasının üzerine çikolata ile süsleyelim. Rus pastası hazırlandıktan sonra buzdolabına koyularak dinlenmesi sağlanır. Kremasının tam kıvamın alması için bir gün buzdolabında beklemesi gerekir.

Bir gün buzdolabında bekletildikten sonra Rus pastası servise hazırdır.

Afiyet olsun.
" } ] }