{ "title": "Sabah Çiyi Pastası", "image": "https://www.kolaypastatarifleri.gen.tr/images/sabah-ciyi-pastasi.jpg", "date": "21.01.2024 05:21:08", "author": "Idıkut", "article": [ { "article": "
Sabah çiyi pastası, dikkat çekici görüntüsü ve inanılmaz lezzeti ile herkese hitap edebilecek mükemmel bir lezzet. Klasikleşmiş kek ve pasta tariflerinden oldukça farklı olan bu pastayı ilk denemeniz halinde devamı sürekli gelecektir. Ancak ilk yapanlar için biraz uğraştırıcı gibi görünse de lezzetini tattığınız da favorileriniz arasına süzülecektir. Malzemesi bol olan bu pastanın yapım aşamasında dikkat edilecek en önemli püf nokta, Hindistan cevizi toplarının sıralı halde dizilmesidir. Aksi takdirde pastanızı keserken topların kesilmesine ve patlamasına neden olabilirsiniz.

Sabah çiyi pastası malzemeler
Toplar için
Kreması için
Sabah çiyi pastası nasıl yapılır?

Pastanın yapımına ilk önce toplardan başlıyoruz. Bunun için Hindistan cevizi, peynir, şeker ve yumurta sarısını bir kabın içerisine alıyoruz ve iyice yoğuruyoruz. Yoğrulan karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıyoruz ve yuvarlayarak topları oluşturuyoruz. Hazır hale getirdiğimiz topları buzdolabının içerisine kaldırıyoruz ve yaklaşık olarak 30 dakika bekletiyoruz.

Toplar beklerken biz margarin ile şekeri bir karıştırma kabının içerisine alıp karıştırıyoruz. Ardından karışımın içerisine krema, un, süt, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip çırpma işlemine geçiyoruz.

Hazırladığımız kek karışımının %50'siin yağlanmış veya yağlı kâğıt serilmiş bir dikdörtgen tepsinin içerisine döküyoruz. Kalan diğer yarısının içerisine kakao ilavesi yapıp güzelce çırpıyoruz. Hazırladığımız bu kakaolu karışımı da dikkatli bir şekilde beyaz olan karışımın üzerine döküyoruz.

Buzdolabında dinlenmekte olan topları çıkartıyoruz ve kakaolu hamurun üzerine hafif şekilde bastırarak diziyoruz. Bu aşamada topların diziliş sırası çok önemlidir. Eğer tepsinin yuvarlık ise dizme işlemine ortada, kare ise kenarlardan başlamanız daha güzel olacaktır.

Kekimizi önceden hafif şekilde ısıtılmış bir fırının içerisine gönderiyoruz ve 180 derecede yaklaşık 40 dakika kadar pişiriyoruz.

Kek fırında pişerken, krema aşamasına geçelim ve bunun için labne hariç verilmiş olan tüm krema malzemeleri bir tencerenin içerisine alalım. Orta ısıda olan bir ateşin üzerinde sürekli karıştırarak kremanın kaynayıp pişmesini sağlayalım. Pütür olmaması için pişme aşamasında karıştırma işleminin sürekli yapılması gerekir. Krema göz, göz olunca hemen ocağın üzerinden alalım ve soğuması için serin bir ortama kaldıralım. Yeterli düzeyde soğumuş olan kremanın içerisine son olarak vanilya ve labneyi ekleyip mikser ile çırpalım. Hazır hale gelen kremayı soğuk olan kekin üzerine dökelim. Akabinde kremanın üzerine de isteğe göre kakaolu bisküvi kırıntıları veya kakao tozu serpiştirelim ve servis için sunum tabaklarına alalım.

Afiyet olsun.
" } ] }