{ "title": "Şarlot Pasta", "image": "https://www.kolaypastatarifleri.gen.tr/images/sarlot-pasta.jpg", "date": "21.01.2024 13:22:59", "author": "Uzel", "article": [ { "article": "Şarlot pasta, görüntüsüyle kendine hayran bırakan, denemek için sabırsızlanacağınız bu pastanın tadına da baktıktan sonra âşık olmamanız için hiçbir sebep yok. Özel günlerinizde de rahatlıkla kullanabileceğiniz bu pasta sizin ve ailenizin vazgeçilmezleri arasında ilk sıralarda yer alacaktır. Özellikle şarlot pastanın içerisinde bol miktarda meyve bulunması münasebetiyle oldukça da faydalıdır.

Şarlot pasta malzemeler

Pandispanya için
Dolgu malzemeleri için
Şarlot Pasta Nasıl Yapılır?

Öncelikle 4 adet yumurtayı fazla derin olmayan bir kabın içerisinde şeker ile 5 dakika boyunca karıştıralım. Homojen bir kıvam alan bu karışımın içerisine sırasıyla, Suyumuzu, unumuzu, kabartma tozumuzu ve vanilyamızı ekleyip güzel bir şekilde karıştıralım. Bu aşamada karışımın yaklaşık 5-6 dakika kadar çırpılması yeterli olacaktır. Bütün karışım hazır bir hale gelince fazla bekletmeden pişirilme aşamasına geçelim. Bunun için fırının ayarını 180 dereceye ısınması için ayarlayalım ve arkasından ısıya dayanıklı dikdörtgen bir fırın tepsisinin içerisine pişirme kâğıdımızı veya alüminyum folyomuzu serelim ve hazır hale getirdiğimiz hamuru tepsinin içerisine dikkatli bir şekilde yerleştirelim. Hamuru düz bir şekilde yaymak için spatula veya düzgün bir bıçak kullanabilirsiniz. Hamurun aynı hiza da pişmesi ve düz bir zemin şeklini alması önemlidir. Aksi halde pastayı sararken rulo aşamasında pürüz yaşayabilirsiniz.

Daha önceden 180 dereceye ayarlamış olduğumuz fırının içerisine kek hamuru olan tepsimizi yerleştirelim ve yaklaşık 20-25 dakika kadar pişirmeye bırakalım. 20-25 dakika sonra fırınımızdan çıkardığımız hamurumuzu biraz ılıyıncaya kadar üzerini bir bez ile örtüp ılımasını bu şekilde sağlayalım.

Daha sonra çilek marmeladımızı ılıyan hamurumuzun üzerine bir kaşık yardımıyla sürelim. Bu aşamada kekin her tarafını boş yer kalmayacak şekilde mermelat ile tek tabaka oluşacak şekilde bulayalım. Arkasından çok sıkı bir şekilde rulo yaparak saralım ve buzluğumuza kaldıralım. Buzdolabının buzluğuna kaldırdığımız ruloyu birkaç saat dinlendirdikten sonra alalım ve rulo şeklinde dilimleyelim. Bu sıra da derin bir kâseye streç film serelim ve yapmış olduğumuz rulo şeklinde kestiğimiz dilimlerin bir kısmını derin kâsemizin içinde boşluk kalmayacak şekilde yerleştirelim.

Muz ile çilekleri güzel bir şekilde (Küp veya yuvarlak) doğrayalım. Krem şantimizi de süt ile ayrı bir kabın içerisinde karıştıralım ve daha sonra kabın içerisine muz ve çilek parçalarını ekleyerek karıştıralım. Muzlar ve çilekler ile karıştırdığımız krem şantiyi 2 dakika kadar bekletelim. Akabinde bekletmiş olduğumuz meyveli krem şanti karışımını rulo keklerin beklemiş olduğu kâsenin üzerine dökelim. Üzerine de kalan rulo dilimlerini ekleyelim ve buzdolabının dondurucu kısmına kaldıralım. İstediğiniz zaman servis yapmaya hazırsınız.

Afiyet olsun.
" } ] }