{ "title": "Şeker Hamurlu Pasta", "image": "https://www.kolaypastatarifleri.gen.tr/images/seker-hamurlu-pasta.jpg", "date": "21.01.2024 19:09:22", "author": "Şapûr", "article": [ { "article": "
Şeker hamurlu pasta, bu pastanın hazırlanması oldukça keyiflidir. Düşünün size hem hazırlarken hem de tüketirken hoşnut kalacağınız bir pasta tarifi vereceğiz. Bunu özel günlerinizde, sevdiklerinizin doğum gününde, pasta yemek istediğinizde yapabilirsiniz. Pastanelerde yapılan pastaları aratmayacak lezzeti ve görünümü ile bunu beğeneceğinizi düşünüyoruz. Pastamızın yapımı birkaç aşamadan oluşmaktadır. Biraz zamanınızı alsa da yine de yapmaya değer olacaktır. Dilerseniz pastamızın yapımına başlayalım. Tabi önce pandispanya keki yapmakla işe başlayalım.

Şeker hamurlu pasta tarifi için gerekli olan malzemeler

Pandispanya keki için malzemelerimiz
Pandispanya kekin nasıl yapılır?

Kekin yapımına yumurtaların sarılarını ve beyazlarını ayırmakla başlayalım. Ayrı kaselere koyduğumuz yumurta sarıları ve beyazların içine, toz şekerimizi paylaştıralım. Sarıları mikserle krema kıvamına gelene kadar çırpalım. Bunun içine sıcak suyumuzu ve vanilyayı ilave edelim. Tabi çırpmaya devam ediyoruz. Yumurta beyazlarını da mikser yardımıyla yaklaşık üç katına ulaşıp, kar gibi olana kadar çırpalım. Başka bir kabın içinde elemiş olduğumuz unu, kakaoyu ve kabartma tozunu karıştıralım. Bu karışımı da sarıların olduğu kabın içine ilave ederek, karıştırmaya devam edin. Şimdi yumurta beyazlarını bu karışımla birlikte harmanlayın. Burada mikseri artık kullanmayın. Mümkünse tahta kaşık kullanın. Yapacağınız davranış kekinizin daha fazla kabarmasını sağlayacak. Malzemeleri yavaş bir şekilde karıştırarak, yağlamış olduğunuz kek kalıbının içine boşaltın. Bu arada fırını 175 derecede ısıttınız umarım. Fazla bekletmeden kek kalıbını içine atın. Fırına attığınız keki, fırın kapağını ilk 20 dakikada açmamak şartıyla pişirmeye başlayın. Yaklaşık olarak 30-35 dakika sonra kekiniz pişmiş olacaktır. Kekin piştiğini kontrol etmek için, bir kürdandan yardım alabilirsiniz. Kürdanı keke batırıp, çıkarın. Eğer kürdan temizse kekte pişmiş demektir. Eğer pişmediyse, fırın sıcaklığını 150 dereceye indirerek bir süre daha pişirin. Piştikten sonra fırından çıkararak, kek kalıbından bir tele alın ve soğumasını bekleyin. Şimdiki aşamamız şeker hamurunu hazırlamak olacak. İsterseniz şimdi şeker hamurunu hazırlayalım.

Şeker hamuru için malzemelerimiz
Şeker hamuru nasıl yapılır?

Ocağın üstüne içinde sıcak suyun olduğu bir tencereyi koyun. Tencerenin üstüne bir tabak koyun. Yapacağımız anladınız sanırım. Benmari usulü ile önce sade lokumları iki parçaya bölüp, tabağın içine koyalım. Sade lokumlarımız iyice yumuşadıktan sonra, bunları mutfak tezgâhının üstüne alın. İçine nişasta ve pudra şekerini koyarak, güzelce yoğurun. Nişasta ve pudra şekerini iki eşit parçaya bölün. Diğer yarısını güllü lokumlar için kullanacaksınız. Güllü lokumları da sade lokumlar gibi yoğurun. Bunları kurumasını önlemek için, torbaların içine koyarak buzdolabına koyun. Şeker hamurlarımızı hazırladık. Dilerseniz şimdi pastamızı yapmaya devam edelim.

Pasta için kullanılacak çikolatalı krema malzemeleri
Şeker hamurlu pasta nasıl yapılır?

Geldik pastamızın yapım aşamasına. Önce pasta kremasını yapmak için, tencerenin içine süt, toz şeker, nişasta, elenmiş un ve vanilyayı koyun ve karıştırın. Bunu ateşin üstünde karıştırarak pişirin. İyice koyulaştığında, içine bitter çikolatanın yarısını koyun ve mikser yardımıyla çırpın. Soğumuş olan pandispanya keki enine dört parçaya bölün. Kekin ilk parçasını kelepçeli kalıba yerleştirin. Bunun üstüne kremadan ve arzu ettiğiniz ceviz, badem gibi malzemelerden koyun. Kek parçalarının hepsine bu işlemi uygulayın. Pastayı biraz dinlenmesi ve donması için buzdolabına koyun. Kremanın kalan kısmında, kalan bitter çikolatayı benmari usulü ile eritin. Keki buzdolabından alın ve kelepçeli kalıptan çıkartın. Kremayı pastanın dışına iyice sıvayın. Şimdi pastayı yeniden donması için, buzdolabına kaldırın. Ardından şeker hamurlarını tezgâhın üstünde açın. Bunu nişastayla yapın. Daha kolay açabilirsiniz. Erimesine engel olmak için, fazla inceltmeyin. Sade hamurla ayrı çiçek, gül, kalp gibi süslemeler, güllü hamurla farklı süslemeler hazırlayın. Bunlarla pastanızı zevkinize göre süsleyin. Pastanız tamamlandı, nasıl istediğiniz gibi oldu mu? Eminiz pastanız hem seyirlik hem tadımlık olmuştur.

Afiyet olsun.
" } ] }