{ "title": "Şeker Hamurundan Pasta", "image": "https://www.kolaypastatarifleri.gen.tr/images/seker-hamurundan-pasta.jpg", "date": "21.01.2024 02:02:26", "author": "Esved", "article": [ { "article": "
Şeker hamurundan pasta yapmak oldukça zevkli olacaktır. Hem göz zevkimiz yerine gelecek hem de lezzetine doyum olmayacak. Sevdiklerinizin doğum günlerinde, canınız pasta çektiğinde zevkle yapabileceğiniz bir tarif bu. Şimdi hep birlikte pastamızın yapımına başlayalım. Öncelikle pandispanya kekimizin yapımıyla başlayalım.

Şeker hamurundan pasta yapmak için gerekli malzemeler

Pandispanyası için gereken malzemeler
Pandispanya nasıl yapılır?

Öncelikle yumurtalarımızın beyazlarını ve sarılarını ayrı kaplar içerine alalım. Önce beyazların içerisine şekerin yarısını koyarak, iyice kabarana kadar mikser yardımıyla çırpalım. Daha sonra yumurta sarısına kalan şekeri ilave edin ve sarıların renkleri açılana kadar çırpın. Malzemenin içine vanilya ve suyu ilave ederek biraz daha çırpın. Bir kabın içerisine iki kere elediğiniz unu, kakaoyu ve kabartma tozunu koyun. İki kere elemeyi ihmal etmeyin. Bu şekilde kekiniz daha güzel kabaracak. Bu işlemler bittikten sonra yumurta sarılarının olduğu karışıma, un, kakao ve vanilya karışımını ilave ederek mikserle iyice çırpınız. Ardından bu karışımı yumurta aklarının olduğu karışımla birleştiriniz. Bu aşamada mikser kullanmayınız. Kekinizin kabarmasını engelleyeceği için bunu önermiyoruz. Nazik bir şekilde malzemeleri karıştırarak, kek kalıbının içerisine boşaltın. Fırınınızı 170 dereceye getirerek ısınmasını sağlayın. Kek kalıbına boşalttığınız malzemeyi, tezgâhın üzerine vurarak içerisinde hava kabarcığı kalmamasını sağlayınız. Kekinizi fırına yerleştirerek, 20 dakika fırını hiç açmayın. Daha sonra kürdanla kekinizin pişmesini kontrol edin. Pişmediyse fırın ısısını 150 dereceye düşürerek biraz daha pişmesini sağlayın. Pişen keki dışarıya alarak, kek kalıbından çıkarıp telin üzerinde soğutunuz. Şimdi şeker hamurumuzun yapımına geçelim.

Şeker hamuru için gerekli olan malzemeler
Şeker hamuru nasıl yapılır?

Ocağın üzerine benmari usulü gibi sıcak su koyarak, üzerindeki tabağın içerisine sade lokumları ikiye bölerek koyalım. Lokumlar yumuşayıncaya kadar karıştıralım. Yumuşayan lokumları tezgâha alarak, pudra şekeri ve nişastayla yoğuralım. Güllü lokumu da aynı işlemden geçirerek yoğuralım. Şeker ve nişastayı eşit olarak bölerek lokumlarda kullanınız. Yoğurup toparlanan lokumları kurumaması için, torbaların içerisine koyun. Şeker hamurlarınız hazırdır. Şimdi pastanın yapımına devam edelim.

Pasta yapımında kullanılacak çikolatalı krema için gerekli malzemeler
Şeker hamurundan pasta nasıl yapılır?

Kremayı hazırlamak için, sütü tencereye koyarak içerisine nişastayı, şekeri, kakaoyu, unu ve vanilyayı ilave ediniz. Krema koyulaştığında çikolatanın yarısını içine katarak mikserle karıştırınız. Hazırlamış olduğunuz pandispanya kekinizi enine 4 parçaya bölünüz. İlk katını kelepçeli kalıba koyarak arasına krema ve fındık, ceviz gibi malzemeler koyunuz. Diğer katlarına da aynı işlemi uygulayarak, pastanızı biraz donması için buzdolabına koyunuz. Kalan kremanın içerisine, çikolatanın kalan miktarını benmari usulü eriterek ilave ediniz. Keki kalıptan çıkararak, dışını kremayla sıvayınız. Tekrar buzdolabına koyarak, dıştaki kremanın donmasını bekleyiniz. Hazırlamış olduğunuz şeker hamurunu nişasta ile açarak, kekinizin üzerine düzgün bir şekilde kaplayınız. Hamurunuzu erimemesi için, çok ince açmamaya gayret ediniz. Bu işlemi sade lokumla hazırladığınız şeker hamuruyla yaptınız. Şimdi güllü olan hamurunuzla pastanızı süslemek için, güller, çiçekler, kalpler hazırlayarak, pastanızı süsleyiniz. Artık şeker hamurundan pasta yapımınız sona ermiştir. Konuklarınıza gönül rahatlığı içerisinde ikram edebilirsiniz. Eminiz yemeğe kıyamayacaklardır.

Afiyet olsun.
" } ] }