{ "title": "Vişneli Pasta", "image": "https://www.kolaypastatarifleri.gen.tr/images/visneli-pasta.jpg", "date": "21.01.2024 11:59:03", "author": "Cevval", "article": [ { "article": "Vişneli pasta, görünümü kiraza benzese de tadı daha ekşi ve mayhoş olan vişneyle hazırlayacağımız pastamızı beğeneceğinizi umuyoruz. Mineral ve vitamin deposu olan vişnenin ömrü kiraza göre biraz daha kısadır. Bu yüzden mevsimini kaçırmamanızı tavsiye ederiz. Dilerseniz vişneleri derin dondurucuya atarak, kış aylarında da pasta yapımında ya da komposto gibi tatlılarda kullanabilirsiniz. Yapım koşullarına riayet ederseniz, pastanelerde yapılan pastalar gibi bir sanat eseri ortaya koyabilirsiniz. Şimdi birlikte pastamızın yapımına başlayalım.

Vişneli pasta için gerekli olan malzemeler

Pandispanya hamuru için gerekli olan malzemeler
Kreması için gerekli olan malzemeler
Vişneli pasta nasıl yapılır?

Pandispanya hamuru nasıl yapılır?

Öncelikle yumurta sarılarını ve aklarını birbirinden ayırmanız gerekiyor. Burada dikkat etmeniz gereken nokta, sarıların ve beyazların birbiri ile karıştırmamanızdır. Birbirine karışırsa, hamurunuz istediğiniz gibi olmayacaktır. Şimdi yumurta aklarını bir tutam tuzla birlikte derin bir kâsenin içinde, mikserinizin yüksek hızıyla kar haline gelene kadar çırpın. Toz şekerin yarını ilave ederek, katı bir şekilde kar haline gelmesini sağlayın. Başka bir kâsenin içinde yumurta sarılarını ve kalan toz şekeri iyice kabarıp, açık sarı renkte bir krema haline gelene kadar çırpın. Şimdi daha önce çırptığınız yumurta aklarının içine yumurta sarılarını dökerek, önce yavaş bir şekilde, sonra hızlı olarak çırpınız. Sıvı yağıda ilave edin ve çırpmaya devam edin. Ardından elenmiş olan unu yavaşça ilave ederek, tahta bir kaşık yardımıyla karışımın içine yedirin. Artık karıştırmak için mikser kullanmayın. Çünkü yumurtaları çırparken içine aldığınız havayı indirebilirsiniz. Bu güzel kabaran bir kek yapmanın püf noktasıdır. Yağlamış olduğunuz kek kalıbınıza hazır olan kek hamurunu dökün. Önceden 175 derecede ısıtmış olduğunuz fırının içine kek kalıbını atın. Yaklaşık olarak 35-40 dakikada kek hamurunuz pişmiş olacaktır. Pişince fırından çıkarın ve ılınması için 10-15 dakika bekleyin. Sonra keki kalıptan çıkararak, iyice soğuması için bir kenarda bekletin.

Krema nasıl yapılır?

Bir tencerenin içine şekeri ve yumurta sarısını koyarak, çatal ya da çırpma aleti ile çırpın. İçine nişasta ve unu ilave edin. Bu arada karıştırmaya devam edin. Ardından soğuk sütü ilave ederek, karıştırın. Şimdi ocağın altını açarak, orta ısıda pişirmeye başlayın. Malzeme kaynadıktan, bir dakika sonra altını kapatarak vanilyayı ilave edin. Biraz ılındıktan sonra labne peynirini koyarak karıştırın.

Pastanın yapımı: Pişirdiğiniz ve soğuyan pandispanya keki bıçak yardımıyla enine üç parçaya bölün. Pastanın ilk parçasını yuvarlak bir servis tabağına koyun ve üzerine kremanın bir kısmını koyun. Üstüne vişnelerden sıralayın. Vişneleri katlara ve üstüne eşit miktarda paylaştırın. Düzgün taneleri üst kat için ayırın. Pastanın diğer katını üzerine kapatın. Kremanın bir kısmını yine bu kata sürün. Üzerine vişne sıralayın. Son kat pastayı bunların üzerine kapatın. Kalan kremayı pastanın her tarafına sürün. Üstüne kalan vişne tanelerini yerleştirin. Rendelenmiş olan çikolatayla süsleyerek, pastayı dinlenmesi için buzdolabına kaldırın. Bu şekilde pastanızı en az iki saat dinlendirmeniz gerekir. Bu işlem sonrasında vişneli pastanızı konuklarınıza ikram edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
" } ] }