Amonyaklı Pasta

Amonyaklı pasta tarifini misafirlerinize yaptınız da onları nostaljik günlere götüreceksiniz. Değişik görünümü ve mükemmel lezzeti ile sizi kendine hayran bırakacak bir pastadır. Geçmişin güzel anılarını pastanın ismiyle, tadıyla ve görüntüsü ile tekrardan yaşarken, çocuklarınızı da bu anılara bu tarif ile ortak edebileceksiniz.

Not; amonyağını, lokman hekim ve aktarlardan rahatlıkla bulabilirsiniz.
Yalnız pasta yapımında kullanacağınızı bildirin.

Amonyaklı pasta için gerekli olan malzemeler

  • 2 tane oda sıcaklığında yumurta
  • 1 fincan süt
  • 1 fincan ılıtılmış tereyağı
  • 1 fincan toz şeker (Fincan ölçüsü Türk kahvesi fincanı ebadında olmalıdır)
  • 1 çorba kaşığı pasta amonyağı
  • Yeterince un

Ara kreması için

  • 1,5 kilo süt
  • 5çorba kaşığı tepeleme un
  • 2 çorba kaşığı toz şeker
  • 2 çorba kaşığı nişasta
  • 1 tane yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 50 gram margarin

Amonyaklı pasta nasıl yapılır?


Pastanın hamurunu hazırlamak için verilen hamur malzemelerini bir karıştırma kabının içerisine alalım ve yoğurarak hamuru oluşturalım. Hazır hale gelmiş olan hamurdan 6 eşit parça elde edelim ve her bezeyi bir servis tabağı büyüklüğünde açalım (Eğer büyük bir pasta istiyorsanız katlarını küçük yapıp, kendini büyük yapabilirsiniz. Burada tabağın ebadı önemli rol oynamaktadır). Açılan hamurları ise bir tencere kapağı vasıtasıyla keselim.
Bu aşama da hamurların kenarlarını, düzgün bir şekilde almaz iseniz pastanın görüntüsü düzgün olmayabilir.

Açılan hamurların orta kısımlarına bir çatal yardımıyla hafif delikler açalım ve pişmesini kolaylaştıralım. Bütün hamurlara aynı işlemi uyguladıktan sonra fırına gönderilim ve 180 derecede pişirelim. Pişmiş olan hamuru fırından çıkartırken fırına doğru fazla yaklaşmamanızı tavsiye ederiz. Fırının dışarıya yansıyan ilk ısısı gözlerinizin sulanmasına neden olabilir. Bu da gözleriz de acı hissine neden olur. Kapağını açtıktan sonra uzaklaşmanız da fayda var.

Her hamuru ayrı, ayrı pişirdikten sonra pastanın kremasını pişirmeye geçelim. Krema için verilen malzemelerin hepsini bir tencereye aktaralım ve sürekli tahta kaşık ile karıştırarak pişirelim. Pişmiş olan kremayı hafif ılıttıktan sonra bir çırpıcı ile iyice çırpalım. Pişmiş olan hamurun 6 parçasının her bir katına krema sürelim ve katmanlarını oluşturalım. Bu aşama da kremayı çok, çok sürmek yerine her yerine dağıtarak sürmeyi tercih edin. Genelde kremadan aralara fazla sürülmesi halinde pastanın kenarlarından krema akacak ve görüntü olarak negatif bir izlenim verecektir. Pasta iç kreması ile buluştuktan sonra artan kremayı pastanın etrafına ve üzerine sürelim. Eğer hamurunuz pişerken biraz fazla sertleşmiş ise kremadan kenarlarına biraz fazla sürüp yumuşatabilirsiniz.

Pastanın kreması sürüldükten sonra krem şantiyi hazırlamaya geçelim. Krem şantiyi verilen ölçülerde bir kâsenin içerisine alalım ve çırpalım. Çırpma işleminin arkasından şantiyi pastanın her tarafına sürüp pürüzsüz bir görüntü elde edelim. Eğer pastanın üzeri gözünüze boş geliyor ise hazır satılan karamel veya çikolata soslarından birini tercih edip süsleme de kullanabilirsiniz. Artık amonyaklı pasta servis için sunum yapmaya hazır gelmiştir.

Afiyet olsun.
19.01.2024 05:12:26
Amonyaklı Pasta ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Amonyaklı Pasta Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Amonyaklı Pasta"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Islak Kek

Islak kek için malzemeler4 adet yumurta.2 su bardağı şeker.2 çorba kaşığı kaka...
Devamını Oku

Kalpli Pasta

Kalpli muzlu pasta, romantik bir dokunuşla hazırlanan lezzetli bir tatlıdır. İşte evde kalpli muzlu pasta yapmak için basit bir tarifKalp...
Devamını Oku

Eti Puf Pasta

Eti puf pasta, şekli eti puf gibi tadı çok güzel olan bir pasta türüdür. Eti puf herkesin çocukluğundan hatırladığı ve hala sevdiği yumuşak bir tatlı türüdür. Bu ta...
Devamını Oku

Şeker Hamurundan Pasta

Şeker hamurundan pasta yapmak oldukça zevkli olacaktır. Hem göz zevkimiz yerine gelecek hem de lezzetine doyum olmayacak. Sevdiklerinizin doğum günlerin...
Devamını Oku

Kremalı Pasta

Kremalı pasta için malzemeler3 adet yumurta.1.5 su bardağı toz şeker.1 su bard...
Devamını Oku

İmam Sarığı Pastası

İmamın sarığı pastası, ilk gördüğünüzde ne kadar hoş bir pasta diye bileceğiniz şirinliktedir. Özellikle de adından da anlaşıldığı gibi tıpkı bir sarığı anım...
Devamını Oku

Elmalı Kek

Mutfaktan gelen elma kokusuna hepimiz bayılırız. Bu elma kokusunun yanında lezzetiyle ün yapmış elmalı kekimizin tarifi;Elmalı kek...
Devamını Oku

Dondurmalı Pasta Tarifi

Dondurmalı Pasta, damak tanınıza ve göz zevkinize hitap ederek sıcak yaz aylarında içinizi ferahlatacak, her zaman arzu edeceğiniz ve kolaylıkla hazırla...
Devamını Oku

Krem Şantili Pasta

Krem şantili pasta tarifi, özel günleriniz de sizinle birlikte eşlik edecek enfes pasta tariflerimizden bir tanesidir. Krem şantili pasta tarifini aile ...
Devamını Oku

Çilekli Pasta

Çilekli pasta şahane tadı ve gözlere hitap eden görüntüsü ile beğeninizi kazanacak ve evde kolaylıkla hazırlanabilecek pasta çeşitleri arasında en güzel...
Devamını Oku

Yaş Pasta Keki

Yaş pasta keki, pastaya lezzet veren en önemli malzemedir. Pastanın kek malzemesi ne kadar yerinde olursa lezzeti de o kadar güzel olur. Burada dikkat edilec...
Devamını Oku

Havuçlu Pasta

Havuçlu pasta için malzemeler2 su bardağı şeker4 yumurta2 su bardağı çekilmiş ceviz2 su bardağı rendelenmiş ha...
Devamını Oku

Beyaz Çikolatalı Pasta

Beyaz çikolatalı pasta, muhteşem tadı ve harika görünümüyle kabul günlerinizde ve özel günlerinizde severek hazırlayacağınız ve konuklarınıza gururla su...
Devamını Oku

Bisküvili Pasta

Mutfakların vazgeçilmezi olan tatlı ve pastalar kadınların mutfak kurtarıcısı gibidir. Bisküvili pasta hem kolay tarifi hem de lezzeti ile ev hanımlarının en...
Devamını Oku

Doğum Günü Pastası

Doğum günü pastası, doğum günleri yaşamımızın en özel günleri arasında yer alıyor. Sevdiklerimizin bu özel günlerini, yeni yaşlarının hayırlı olmasını t...
Devamını Oku

Petibörlü Pasta

Petibörlü pasta tarifini konuklarınıza yapabilir ve muhteşem övgüler alabilirsiniz. Yapımı oldukça basit olan bu pastayı aniden gelen misafirlerinize 15...
Devamını Oku

Kakaolu Pasta

Kakaolu pasta, mutfağınızda kolayca ve zahmetsizce yapabileceğiniz lezzetlerin başında yer alıyor. Ailenizle ve misafirlerinizle akşam çayında ağızları tatla...
Devamını Oku

Rus Pastası

Rus pastası, bisküvi hamurları hazırlanıp aralarına krema sürülerek yapılan bir pasta türüdür. Rus pastası adından da anlaşılacağı gibi Rusya'da yapılan, ayr...
Devamını Oku

Puf Pasta

Puf pasta, içerisinde yumurta şeker, süt sıvı yağ gibi kek malzemeleri kullanılarak kek yapılarak krema ve meyve dilimleri ile süslenen ve kek parçaları ile kapatıl...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Kolay Pasta Tarifi
Islak Kek
Kalpli Pasta
Eti Puf Pasta
Şeker Hamurundan Pasta
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024