Eti puf pasta, şekli eti puf gibi tadı çok güzel olan bir pasta türüdür. Eti puf herkesin çocukluğundan hatırladığı ve hala sevdiği yumuşak bir tatlı türüdür. Bu tatlı evde yapılarak çocuklara daha güvenilir ve sağlıklı bir pasta yapılmış olur. Çocuklara farklı şekillerde tatlı hazırlayarak iştahlarını daha iyi açmış oluruz. Hem doyurucu hemde kalsiyum yönünden zengin bir pastadır. Misafir ikramları ve gün menülerinde de rahatlıkla sunulabilecek farklı ve şık bir pasta türüdür.
Eti Puf Pasta Malzemeleri
- 3 tane yumurta
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı yarım yağlı süt
- 1 paket kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı un
Kreması İçin Malzemeleri- 2 paket sade krem şanti
- 1 paket vanilyalı cremole
- 3 su bardağı süt
Üzerini süslemek İçin Malzemeler- Hindistan cevizi
- Renkli şekerlemeler
- Pasta süsleri
Eti Puf Pasta Yapılışı
Kek yaparken kullanılan bütün malzemeler oda sıcaklığında bir süre bekletilerek ılık olarak kullanılmalıdır. Buzdolabından çıkarıp hemen yapılırsa kek istenilen seviyede kabarmaz.
Derin ve geniş bir karıştırma kabının içerisine yumurtalar kırılır ve toz şeker ile beraber çırpılır. Toz şeker eriyip köpükler oluşunca yani krema kıvamına gelinceye kadar mikser ile çırpılır. Daha sonra üzerine sıvı yağ ile süt eklenerek çırpılmaya devam edilir. Ayrı bir kap içerisine un elenerek kabartma tozu, kakao ve vanilya ile beraber karıştırılır. Karıştırma kabındaki kek malzemesine unlu karışım da yavaş yavaş eklenerek karıştırmaya devam edilir. Topaklanma olmaması için iyice karıştırarak kek hamuru hazırlanır. Fırın tepsisi margarin ile yağlanarak üzerine hafifçe un serpilir. Daha sonra hazırlanan kek hamuru tepsiye dökülür. Önceden ısıtılmış fırında 170 derece sıcaklıkta pişirilir.
Kek fırında pişerken krema hazırlayabiliriz. Derin bir kase içinde krem şanti ile soğuk süt çırpılır. Cremole hazırlanır ve krem şanti ile karıştırılır. Daha sonra üzeri streç ile kapatılarak soğuması için buzdolabına koyulur.
Yaklaşık olarak 40 dakika gibi bir süre sonra kek pişmiş olur. Kürdan ile kontrol edilerek kek piştiyse fırından çıkartılır. Kürdan ıslak ve hamurlu değil de kuru çıkarsa pişmiş olur. Kek piştikten sonra yaklaşık olarak 10 dakika kadar soğuması beklenir. Daha sonra çay bardağının ağzı ile şekil verilerek kekin üzerine bastırılır ve bıçak ile kenarlarından kesilir. Yuvarlak şekilli kekler başka bir tepsi üzerine yerleştirilir. Arta kalan kek parçaları robottan geçirilerek parçalanır. Buzdolabındaki krema çıkartılır. Yuvarlak şekilli keklerin üzerine birer yemek kaşığı krema koyulur ve kaşık ile şekil verilir. Üzerine robottan geçirilen kek parçaları döküp eti puf şekli verilir. Son olarak üzerine hindistan cevizi, renkli şekerlemeler ve pasta süsleri serpilerek süslenir. Eti puf pasta servise hazırdır.
Afiyet olsun...