Eti Puf Pasta Tarifi ve Malzemeleri
20 Temmuz 2024

Eti Puf Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Eti Puf Pasta

Eti puf pasta, şekli ve tadı ile Eti Puf bisküvisine benzeyen, oldukça lezzetli bir pasta türüdür. Eti Puf, herkesin çocukluğundan hatırladığı ve hala sevdiği yumuşak bir tatlı türüdür. Bu tatlıyı evde hazırlayarak çocuklara daha güvenilir ve sağlıklı bir pasta sunabiliriz. Çocuklara farklı şekillerde tatlılar hazırlayarak iştahlarını daha iyi açabiliriz. Hem doyurucu hem de kalsiyum yönünden zengin bir pastadır. Misafir ikramları ve gün menülerinde de rahatlıkla sunulabilecek farklı ve şık bir pasta türüdür.

Eti Puf Pasta Malzemeleri

  • 3 tane yumurta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yarım yağlı süt
  • 1 paket kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un

Kreması İçin Malzemeler

  • 2 paket sade krem şanti
  • 1 paket vanilyalı cremole
  • 3 su bardağı süt

Üzerini Süslemek İçin Malzemeler

  • Hindistan cevizi
  • Renkli şekerlemeler
  • Pasta süsleri

Eti Puf Pasta Nasıl Yapılır?

Kek yaparken kullanılan bütün malzemeler oda sıcaklığında bir süre bekletilerek ılık olarak kullanılmalıdır. Buzdolabından çıkarıp hemen kullanılırsa kek istenilen seviyede kabarmaz.

Derin ve geniş bir karıştırma kabının içerisine yumurtalar kırılır ve toz şeker ile çırpılır. Toz şeker eriyip köpükler oluşunca yani krema kıvamına gelinceye kadar mikser ile çırpılır. Daha sonra üzerine sıvı yağ ile süt eklenerek çırpılmaya devam edilir. Ayrı bir kap içerisine un elenerek kabartma tozu, kakao ve vanilya ile karıştırılır. Karıştırma kabındaki kek malzemesine unlu karışım da yavaş yavaş eklenerek karıştırmaya devam edilir. Topaklanma olmaması için iyice karıştırarak kek hamuru hazırlanır. Fırın tepsisi margarin ile yağlanarak üzerine hafifçe un serpilir. Daha sonra hazırlanan kek hamuru tepsiye dökülür. Önceden ısıtılmış fırında 170 derece sıcaklıkta pişirilir.

Kek fırında pişerken, krema hazırlanabilir. Derin bir kâse içinde krem şanti ile soğuk süt çırpılır. Cremole hazırlanır ve krem şanti ile karıştırılır. Daha sonra üzeri streç ile kapatılarak soğuması için buzdolabına koyulur.

Yaklaşık olarak 40 dakika sonra kek pişmiş olur. Kürdan ile kontrol edilerek kek piştiyse fırından çıkartılır. Kürdan ıslak ve hamurlu değil de kuru çıkarsa pişmiş demektir. Kek piştikten sonra yaklaşık olarak 10 dakika kadar soğuması beklenir. Daha sonra çay bardağının ağzı ile şekil verilerek kekin üzerine bastırılır ve bıçak ile kenarlarından kesilir. Yuvarlak şekilli kekler başka bir tepsi üzerine yerleştirilir. Arta kalan kek parçaları robottan geçirilerek parçalanır. Buzdolabındaki krema çıkartılır. Yuvarlak şekilli keklerin üzerine birer yemek kaşığı krema koyulur ve kaşık ile şekil verilir. Üzerine robottan geçirilen kek parçaları dökülüp Eti Puf şekli verilir. Son olarak üzerine Hindistan cevizi, renkli şekerlemeler ve pasta süsleri serpilerek süslenir. Eti Puf pasta servise hazırdır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Pasta Keki Tarifi ve Malzemeleri

Pasta Keki Tarifi ve Malzemeleri

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Şeker Hamurundan Pasta

Şeker Hamurundan Pasta

Muzlu Rulo Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Muzlu Rulo Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kokoş Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kokoş Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Puf Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Puf Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Pudingli Bisküvili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Pudingli Bisküvili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kozalak Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kozalak Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Frambuazlı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Frambuazlı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

1 Yaş Pastası Tarifi ve Malzemeleri

1 Yaş Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Diş Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Diş Pastası Tarifi ve Malzemeleri

3 Katlı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

3 Katlı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Muzlu Bisküvili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Muzlu Bisküvili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Nişan Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Nişan Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Kolay Pasta Tarifi

Kolay Pasta Tarifi

Meyveli Sürpriz Pasta Tarifi

Meyveli Sürpriz Pasta Tarifi

Krem Şantili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Krem Şantili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Limonlu Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Limonlu Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Pasta Süsleme Teknikleri

Pasta Süsleme Teknikleri

Damalı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Damalı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Labneli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Labneli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Pudingli Mozaik Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Pudingli Mozaik Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Hello Kitty Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Hello Kitty Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kar Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Kar Pastası Tarifi ve Malzemeleri

İmam Sarığı Pastası Tarifi ve Malzemeleri

İmam Sarığı Pastası Tarifi ve Malzemeleri

İki Renkli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

İki Renkli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Damla Çikolatalı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Damla Çikolatalı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Milföy Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Milföy Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kırmızı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kırmızı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Çikolatalı Pasta

Çikolatalı Pasta

Ekler Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Ekler Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Doğum Günü Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Doğum Günü Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Kümbet Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kümbet Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Dondurmalı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Dondurmalı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Lorlu Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Lorlu Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Galeta Unlu Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Galeta Unlu Pasta Tarifi ve Malzemeleri